Argentina och Chile Gruppresa, inkl. flyg - 18 dagar

Pris från: 83700 KR

Resan börjar i den pulserande storstaden Buenos Aires, vilken också kallas Sydamerikas Paris. Vi fortsätter sedan söderut till världens sydligaste belägna stad “Ushuaia” som ligger i Tierra del Fuego nationalparken. Härifrån tar vi en minnesvärd fyra dagars kryssning genom Magellan sundet till Punta Arenas i Chile. Där besöker vi den mest spektakulära nationalparken i världen, Torres del Paine. Över detta landskap vilar en sorts mystik då man beskådar de väldiga bergstopparna. Vi återvänder till Argentina för att besöka de imponerande glaciärerna så som Perito Moreno, vilken ligger i Los Glaciares National Park. Härifrån går vår resa norrut upp till några av världens största vattenfall- de mäktiga Iguazu fallen. När man reser i Argentina befinner man sig i ett kontrasternas land på grund av dess växlande och imponerade natur. Från de kyliga Anderna i väster sträcker sig landet till de milda slätterna kallade “pampas” vid atlantkusten. Landet går från den varma och subtropiska skogen i norr till de kalla och vidsträckta vidderna i söder och västra Patagonien!

Vid ankomsten till Buenos Aires flygplats möts vi upp och får transfer till vårt hotell. Här kommer vi att bo i två nätter.

Idag följer vi med på en halvdags stadsrundtur i staden. Turen börjar med ett besök till det legendariska Plaza de Mayo torget där parlamentshuset Casa Rosada (det rosa huset) ligger. Vi ser även stadshuset från 1754 samt katedralen. Vi vandrar längs de trädkantade avenyerna som ger ett inslag av lugn i denna annars pulserande storstads metropol. Vid 9 de Julio Avenue hittar vi de Obelisker som är en symbol för staden. Vårt nästa besök blir till det pittoreska och färggranna La Boca distriktet. Vi hinner även med ett besök till stadens äldsta område, San Telmo, samt Puerto Madero beläget på kanten av Rio de la Plata. Vår tur tar oss förbi Palermo, den botaniska trädgården, stadens zoo och the Hippodrome innan vi kommer till slutpunkten för vår tur Recoleta. Detta är ett av stadens mest förnämsta bostadsområden och på den närliggande kyrkogården finns den legendariska Eva Peróns grav. Vi återvänder sedan till hotellet. På kvällen får vi vara med om dinner show med argentinsk tango och god mat!

Måltider

F.L.

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Ushuaia. Vid ankomsten möts vi upp och får transfer till vårt hotell.

Måltider

F.

Vi åker söder om staden längs National Route 3 till den berömda Tierra del Fuego nationalparken, vilken gränsar till havet. Naturen i detta område är väldigt omväxlande med vyer av bergskedjan Anderna, den stora oceanen, samt den Patagoniska skogen. Vi färdas längs bäverdammarna mot Lapataia floden och den gröna lagunen innan vi kommer fram till Lapataia Bay. Här kan man se spår av de första nybyggarna i området. Dessa kallas the ‘concheros’ och har ett stort arkeologiskt värde så man kan följa dessa dagliga liv. På vägen tillbaka till Ushuaia stannar vi vid Roca sjön för att beundra hur vattnet skiftar färg beroende på vädret. Vi återvänder till vårt hotell där vi spenderar natten.

Måltider

F.

Idag påbörjar vi vår kryssning med fartyget Australis. Vi får transfer till rederiets kontor i centrala Ushuaia där vi checkar in. Då vi går ombord på M/V Via Australis bjuds vi på en välkomst drink i receptionen av kaptenen och hans besättning. Vår färd tar oss sedan med till en av de mest avlägsna platserna på vår jord. Det vidsträckta Patagonien. Vi seglar genom Magellan sundet och Beagle kanalen till Tierra del Fuego skärgården.

Måltider

F.M.

Idag seglar vi genom Murray kanalen och Nassau Bay för att komma till Cape Horns nationalpark. Om vädret tillåter går vi iland för att utforska detta området. Cape Horn upptäcktes 1616 och parken sträcker sig över en sträcka på hela 425 meter. Denna plats var under många år en viktig navigations plats mellan Stilla Havet och Atlanten och brukade anses som “jordens ände” (‘End of the Earth’) UNESCO förklarade parken för en “World Biosphere Reserve” år 2005. Under eftermiddagen går vi iland för att utforska den historiska Wulaia Bay. Här låg en gång en av regionens största Yamana aboriginal bosättningar. Charles Darwin besökte platsen 1833 under sin resa med HMS Beagle. Området är mycket berömt för dess vackra vegetation och geografi. Vi får en förtrollande promenad genom Magellan skogen med sin lengas, coigües, canelos och ferns för att komma fram till den panoramiska utsiktsplatsen. Vi återvänder sedan till vårt kryssningsfartyg.

Måltider

F.L.M.

Vi seglar genom Brecknock, Ocasión, Cockburn och Magdalena kanalerna för att komma till de fantastiska “De Agostini Sound”. Dessa ligger i hjärtat av Darwin bergskedjan. Här kan man se glaciärer som sveper ned för bergsidorna ända ned i vattnet. Under eftermiddagen färdas vi i Zodiak båtar till Águila Glaciären där vi tar en enkel promenad. Här kan man se den kalla patagoniska regnskogen och hur naturen har format detta fantastiska och spektakulära landskap.

Måltider

F.L.M.

Om vädret tillåter gör vi ett tidigt besök på Magdalena Island* som ligger mitt i Magellan sundet. Ön som brukade vara en viktig punkt i navigationssystemen samt för att fylla på sina förråd är idag befolkad av en stor koloni av Magellan Pingviner! Vi studerar dessa på vägen mot fyrhuset. Under september och april månad ersätts denna tur av ett besök till Marta Island där vi kan studera sjölejon. Runt kl. 11.30 kommer fartyget till hamn och vi går iland efter en spännande och natursjön kryssning i detta omväxlande landskap. Vi får transfer från hamnen till Torres del Paine, nationalparken där vi skall spendera de näst kommande två nätterna.

Måltider

F.

Idag spenderar vi hela dagen i Torres del Paine nationalparken som skapades 1959 och förklarades av UNESCO som ett biosfäriskt reservat i 1978. Här kan man se många sköna vyer samt gå många spännande treekingleder genom slätter och täta skogar. Förbi sjöar och dammar med isberg och imponerande glaciärer runt omkring dem. Allt detta omges av de massiva bergen Cuernos del Paine. Under dagen besöker vi även Grey Lake området, det stora vattenfallet Salto Grande, sjöarna Pehoe och Nordenskjold samt lagunerna runt Amarga. Här kan man få se rävar och kondorer som en vacker vy mot de panoramaliknande bergssluttningarna.

Måltider

F.L.M.

Idag får vi transfer till El Calafate och checkar in på vårt hotell. Under eftermiddagen beger vi oss till Los Glaciares National Park och den berömda Perito Moreno glaciären. Under färden dit kommer vi att kunna se Argentino Lake och Bahía Redonda (den runda bukten) med dess många intressanta fågelarter. Landskapet som vi färdas igenom är typiskt för Patagonien och vi kommer se många arter av den specifika “broom sedges”- vilket är ett hårt hornliknande gräs, samt calafates’- en buskväxt med gula blommor och Violeta frukter. När vi kommer fram till entrén till nationalparken förändras landskapet och blir rikare med fler växtsorter så som: ñires, lengas and guindos. Perito Moreno Glaciären sträcker sig över en yta av 195 kvadratmeter och är hela 30 km lång. Dess front är hela 5 km bred och isväggarna är allt mellan 30 till 60 meter höga. I mitten av glaciären når isen ett djup på hela 250 till 350 meter. Denna frusna flod rinner ned från de södra patagoniska isfälten och då den konstant är i sakta rörelse ändras de underbara och fantasiska is formationer ständigt. På grund av dess otaliga skönhet förklarade UNESCO det som ett Mankind Heritage. Vi tar en promenad framför de västra väggarna och beundrar detta naturfenomen.

Måltider

F.M.

Dagen börjar kl. 9.00 med en tur till en av El Calafates mest unika sevärdheter - Balkon. Balkon är ett transportmedel i form av en lyft som har 55 säten vilken operas av kvalificerad personal med säkerhetsutbildning. Från lyften har vi en otrolig 360 graders panorama utsikt över El Calafate och kan beundra de höga Anderna och de mäktiga glaciärerna i området. Med bra väderlag kan man se så långt som till Mt. Fitz Roy eller Mt Torre i El Chalten. Med lite tur kan man se kondorer flyga förbi! Efter turen får vi transfer tillbaka till vårt hotell.

Måltider

F.

Dagen är fri att spendera på egen hand. Som förslag kan man ta en utflykt till Upsala eller Onelli glaciärerna.

Måltider

F.

Idag får vi transfer till flygplatsen i El Calafate för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell.

Måltider

F.

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazu. Under eftermiddagen beger vi oss ut för att utforska dessa undersköna och mäktiga vattenfall. Vi fortsätter på den Brasilianska sidan av fallen via Das Cataratas Avenue för att ta oss till Foz do Iguacu nationalparken. En av de största parkerna i Brasilien. Under vandringsturen ser man panorama vyer över San Martin ön och några av de största fallen så som the Bozzeti, Two Sisters, San Martin och Three Musketeers. Vi når sedan fram till utsiktspunkten där vi har en fantastisk vy över det stora fallet Devil’s Throat som ligger endast 150 meter bort. Utsikten här blir ändå mer magnifik av de permanenta regnbågarna som syns över fallen. Vandringsturen slutar vid Floriano Fall där man kan hitta en liten souvenir shop samt en panorama hiss. Vi går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till vårt hotell.

Måltider

F.

Idag skall vi utforska den Argentinska sidan av Iguazu fallen. Iguazus nationalpark är den äldsta i Sydamerika. Och har utsetts till ett Mankind Heritage av UNESCO. Vår tur utgår ifrån besökscentret varifrån vi tar en 15 minuters färd i ett öppet tåg upp till Cataratas Station. Härifrån beger vi oss till fots ut på en vandringstur som tar oss riktigt nära de 275 vattenfallen, där vattnet dånar ned hela 70 meter! Längs leden kan man även se många orkidéer, begonior, fåglar och fjärilar. Vi tar sedan tåget till Garganta Station och går ca 1200 meter till Devil’s Throat balcony. Här har man full utsikt över det gigantiska Devil’s throat fallet och får vara med om ett av de största skådespelen i världen! Vi återvänder med tåget till besökscentret och får transfer tillbaka till vårt hotell.

Måltider

F.L.

Vi får transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Måltider

F.

I tid till vårt internationella flyg får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

Måltider

F.

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal:
 • Svensktalande reseledare som möter upp i Buenos Aires och följer med under hela rundresan.
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella bussförare
Boende:
 • Alla hotell är 4*. Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid restillfället bokar vi ett annat hotell i likvärdig standard.
 • 4 nätter på Hotel Broadway Suites, Buenos Aires ****
 • 2 nätter på Hotel Cilene del Faro, Ushuaia ****
 • 3 nätter i hytt på Australis kryssningsskepp.
 • 2 nätter på Hotel Rio Serrano, Torres del Paine ****
 • 3 nätter på Hotel Kosten Aike, El Calafate ****
 • 2 nätter på Hotel La Aldea de la Selva, Iguazu ****
Lokala turer och aktiviteter:
 • Stadsrundtur i Buenos Aires.
 • Middag med Tango show i Buenos Aires.
 • Tur till Tierra del Fuego nationalparken.
 • 4 dagars kryssning med “Australis Cruise” från Ushuaia till Puerto Arenas i Chile. “B” hytt.
 • Heldagstur i Torres del Paine National Park.
 • Privat tur av Perito Moreno Glaciären.
 • Halvdagstur av den Brasilianska sidan av Iguazu fallen.
 • Heldagstur av den Argentinska sidan av Iguazu fallen.
Internationell och lokal transport.
 • Internationellt flyg tur och retur från Köpenhamn, Oslo, Stockholm eller Göteborg.
 • Inrikesflyg enligt nedan:
 • Buenos Aires - Ushuaia.
 • El Calafate - Buenos Aires.
 • Buenos Aires - Iguazu.
 • Iguazu - Buenos Aires.
Måltider: (se dagspresentationen för närmare detaljer)
 • Obs: Om du är vegetarian, allergiker eller har några speciella önskemål på maten ber vi att du meddelar detta vi bokningstillfället.
 • • Frukost ingår på alla boenden.
 • • 5 luncher (dag 2,6,7,9 & 15)
 • • 5 middagar (dag 5,6,7,9 & 10) - Under Australis kryssningen ingår helpension samt gratis bar.
 • F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

 

Resegaranti
 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      

Detta ingår ej
 • Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Dricks. Detta förväntas i Argentina men är ditt eget beslut.
 • Tjänster som inte nämns i programmet.
 • Tidig incheckning eller sen utcheckning på hotellen.
 • Personliga utgifter.
 • Alkoholhaltiga drycker samt dryck under måltider.
 • ’Ev lokala flygplatsskatter.
Saker som är bra att ha med sig
 • Saker som är bra att ha med sig
 • Under denna tur kommer ni att besöka både ett kallt och blåsigt klimat samt ett subtropiskt område. Vi rekommenderar att man klär sig i flera lager kläder där det som är närmast kroppen inte är bomull utan ull. Det andra lagret bör bestå av en varm jacka eller fleece jacka och utanpå detta har man som ett sista lager en vind och vattentät jacka. På detta sätt kan man enkelt byta i takt med att temperaturen förändras. När det gäller byxor bör man ha vindsäkra byxor i ett material som torkar fort.
 • Bra vandrings skor och sandaler.
 • Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat.
 • Vind och vattentät jacka (Gore-Tex är bra)
 • Vatten flaskor
 • Kamera (vattensäkert fodral är användbart)
 • Extra kamerabatterier
 • Pengar till egna utgifter – Dollars är lättväxlade, det finns bankomater i större städer.
 • Passet samt en fotokopia av ditt pass och resehandlingar
 • En kopia av din reseförsäkring.
 • Myggmedel (DEET är bra)
 • Solkräm. Solglasögon. Solhatt
 • Ficklampa med extra batterier.
 • Baddräkt
 • Kikare (bra för att titta på djurliv)
 • En liten första hjälpen låda.
 • Pris per person del i dubbelrum från: 83 700 kr
 • Enkelrumstillägg: 13 600 kr.

 

 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program