Omdömen

Lena med familj

Peru med Inkaleden, inkl. flyg - oktober, 2018

Tack för en mycket fin resa, i stort sett allt funkade toppenfint och vi Àr helnöjda! Peru Àr verkligen vÀrt att besöka och det finns ju vÀldigt mycket att se. Inkaleden och Machu Picchu var förstÄs höjdpunkten.

Erika o Carina

Peru med Inkaleden, inkl. flyg - september, 2018

Hej!
Vi vill tacka för en fantastisk resa till Peru och Machu Picchu. Vi tycker att ni har varit utmÀrkt researrangör. Hotellen har varit bra, utflykter har fungerat utan problem, guiderna har varit inspirerande och alla transfer har varit punktliga. Vi Àr mer Àn nöjda med vÄr resa. TACK!
Med vÀnlig hÀlsning,
Carina och Erika

CET Group / 35 persons

Sydamerika rundresan, inkl. flyg - september, 2018

Fem Är av studier kunde inte avslutas pÄ ett bÀttre sÀtt Àn att fÄ fara ivÀg pÄ en spÀnnande och hÀftig resa tillsammans med klasskompisarna som utgjort föreningen Civil Engineers on Tour 2018. Vi har besökt platser man aldrig trodde att man skulle fÄ möjligheten att se, nya intryck och perspektiv har skapats, det har varit en resa som vi alla kommer bÀra med oss som ett minne för resten av livet.

Under drygt tre veckor har vi besökt Peru, Bolivia och Brasilien. Vi har fĂ„tt göra studiebesök vid byggnationer som t.ex. arenan för Panamerikanska spelen 2019, vi har besökt ett reservat för Litium, vi har besökt den berömda saltöknen Salar de Uyuni och en silvergruva belĂ€gen pĂ„ 5000 meters höjd över havet. Vi har besökt Machu Picchu, passerat över en inka-bro tillverkad av grĂ€s, vi har flugit helikopter över Rio de Janeiro och mycket, mycket mer…

Att ha med Ronald som reseledare hÄller vi alla med om var ett riktigt bra val. Jag har kunnat slappna av och lÀmna över allt pÄ honom under resans gÄng. Vi fick tydliga direktiv om
tider och hur dagarna skulle se ut, vilket har uppskattats av alla. Att ha Ronald pÄ plats blev en trygghet för oss alla och jag vill nog pÄstÄ att allt har flutit pÄ riktigt bra.
Utöver en hel drös med hÀftiga studiebesök har vi Àven (bland annat) badat och solat pÄ Copacabana, vi har umgÄtts och blivit vÀldigt mycket nÀrmre varandra som vÀnner Àn innan resan. Det Àr inte bara resans alla upplevelser vi kommer minnas med ett leende pÄ lÀpparna, jag tror att de allra flesta av oss kommer sakna den gemenskap och alla fantastiska personer som utgjort föreningen Civil Engineers on Tour 2018. Tillsammans har vi under ett helt Är arbetat för att fÄ ihop en tillrÀcklig summa för att Äka pÄ denna resa, och vÄr resa kom att bli ett fantastiskt resultat efter ett slitsamt men ocksÄ otroligt roligt Är.

Om ni har möjligheten – Ă„k pĂ„ en liknande resa! Det ligger sĂ„klart mycket arbete bakom, men alla nya erfarenheter, kunskaper och dessutom den gemenskap vi skapat i föreningen under Ă„ret Ă€r utan tvekan vĂ€rt allt slit. Denna resa blev pricken över i efter fem slitsamma men fantastiskt roliga Ă„r av studier. Återigen – ett minne för livet!

Med vÀnliga hÀlsningar,
CET, LuleÄ tekniska universitet.

Ulrika och Claes-Göran

Peru med Inkaleden, inkl. flyg - juni, 2018

Hej Ronald!
Hemma igen med fantastiska minnen frÄn Peru.

Vi vill tacka dig för en trevlig resa med lokala guider och reseledare utöver det vanliga. Vi vill Àven tacka dig personligen för ditt engagemang att se till att allt fungerar pÄ en resa. Ditt intresse att fixa allt och ordna extra aktiviteter (t.ex. mat och fotboll)

var otroligt!

Tack Àn en gÄng.

Henrik och Ulrica - Sweden

Peru med Inkaleden, inkl. flyg - juni, 2018

Hej
Vill bara tack sÄ hemskt mycket för en vÀl planerad och utförd resa till Peru med fyradagars vandring pÄ Inkaleden med avslut i Manchu Picchu. UpplÀgget innan vandringen med besök hos Uros folket och Titicaca sjön, Cuzco och uppleva kondorer svÀva över oss och alla andra djur som vi fÄtt se pÄ nÀra hÄll har varit lika uppskattat som sjÀlva vandringen. Att vandringen sedan blev en gourmeupplevelse utan dess like satte ju extra krydda pÄ allt. Att dra vidare till Mancora för att smÀlta alla intryck innan hemfÀrd var ocksÄ ett bra val, med hotellet Arennas restaurang sÄ behövde man inte ta sig vidare för att uppleva andra matupplevelser och man kunde verkligen bara njuta och ta det lugnt innan verkligheten kom ikapp oss och vi var tvungna att ÄtervÀnda hem. Med vÀnlig hÀlsning, Henrik och Ulrica 50+ som fixade vandringen med bravur.

Mats Sjöström och Sussi Tegenborg

Machu Picchu till Galapagosöarna komfortklass, inkl. flyg - januari, 2018

Hej,

Vi Àr nu Äter frÄn vÄr resa. Vi har upplevt mycket roligt, sett vackra miljöer och trÀffat trevliga mÀnniskor. HÀr kommer vÄr mycket korta Äterkoppling.

Generellt har allt gÄtt bra, hotellen har haft mkt hög kvalité, de personer som skulle hjÀlpa oss vid anlÀndande till nya stÀllen har fungerat bra, extra plus till Vicky i Cusco. De privata guider vi haft har varit mkt bra (Quito, gastronomisk resa i Lima). Ett absolut extraplus till Roberto, guiden pÄ Galapagosresan. De guider vi haft under de gemensamma turerna med andra (stadstur i Cusco och turen i sacred valley) har varit av lÀgre kvalité.

Enligt tidigare information skulle all personal Ätminstone tala viss engelska, men chaufförerna vi hade i Lima, förutom sista transporten till Limas flygplats, kunde ingen engelska alls.

Sammanfattningsvis alltsÄ en vÀldigt fin resa.

Ulla o Christina

Peru och Bolivia, inkl. flyg - december, 2017

Tack Machete Tours för en fantastisk resa. Guider, transporter, hotell och resmÄl allt var toppen. SÀrskilt vill vi nÀmna Anabella i Nascar, Ivan i Arequipa, Vichy i Cosco och Terese i Sverige som gjorde allt för att hjÀlpa oss vid stölden. Och tack för att ni ordnade guidning i Lima som vi tyvÀrr inte kunde utnyttja p.g.a flygplatsens policy. Vi kommer att rekommendera er till vÀnner och bekanta.
Ulla o Christina (Eva)

20 oförglömliga dagar i Peru och Bolivia.

Bo och Ingela Holgersson

Peru rundresa med Amazonas, inkl. flyg - november, 2017

I stort Àr vi vÀldigt nöjda med hur resan har fungerat, vi har tagit del av fantastiska kultur- och naturupplevelser och inte minst av alla trevliga hjÀlpsamma mÀnniskor vi mött, bÄde peruaner och andra turister.

Vi Ă€r imponerade av hur vĂ€l ”logistiken” har fungerat, vad gĂ€ller transfers till lands, till sjöss och i luften. Att vi rĂ„kade ut för nĂ„gra flygförseningar inrikes kan inte Machete hjĂ€lpa.

Hotellen har genomgĂ„ende motsvarat vĂ„ra förvĂ€ntningar. Med plus för Tierra Sur i Arequipa, som var ett riktigt ”boutiqhotell”. Bra servicenivĂ„ pĂ„ personalen ocksĂ„.

Guiderna har överlag hÄllit en hög standard, trevliga, pÄlÀsta och mÄna om gruppen.

Nape lodge var en fin anlÀggning, dock inte den riktigt riktiga regnskogen. Vi hade förvÀntat oss att vi skulle besöka Tambopatareservatet eftersom det i programmet stod att intrÀdesavgiften dit inte ingick.

Enligt vÄr guide Àr det stor skillnad mellan den totalt orörda regnskogen dÀr och den som finns runt Nape. NÄgon pilbÄge, shaman eller botanisk trÀdgÄrd sÄg vi inte till, kanske lika bra det?

Programmet var tydligen lite omlagt.

Vi blev dock vÀl mottagna, sÄg en hel del djur, bl. annat en ozelot!! Papegojorna och Macawerna fick vi dock inte se pÄ sÄ nÀra hÄll som vi önskat, thats life!

Sammanfattningsvis kan vi varmt rekommendera denna resan bÄde prisvÀrd, vÀlorganiserad och otroligt upplevelserik!

HĂ€lsningar;

Bo och Ingela

Ingeli och Yvonne

Peru och Bolivia gruppresa, inkl. flyg - oktober, 2017

SĂ„ nu har vi kommit hem och kan summera allla fantastiska intryck frĂ„n resan. Sagolika Maccu piccu, Titikakasjön med ön Amanti och saltöknen i Bolivia. Mycket bra upplĂ€gg med lagom egen tid. Möjliga förbĂ€ttringsomrĂ„den Ă€r busstransporterna – om det gĂ„r samt flygtiderna tillbaka frĂ„n Bolivia/Lima/Stockholm.
Vill framför allt rikta ett stort tack till Jenny Schill som var vĂ„r reseledare. Allt klaffade perfekt sĂ„vĂ€l bussar för hĂ€mtning, hotellrum och nycklar, alla olika aktiviteter. Jenny’ s förmĂ„ga att se oss alla, hennes energi och entusiasm skapade bĂ„de trygghet och trivsel i gruppen.
Stort tack till Machetetours för en oförglömlig resa med en fantastisk reseledare.

VĂ€nligen,

Ingeli och Yvonne

Torsten Brönmark

Peru rundresa med Amazonas, inkl. flyg - oktober, 2017

21 fantastiska dagar i Peru, 11-31 okt 2017, i Machete Tours regi.
Efter 11 timmars flygresa kom vi fram till Lima med lite oro steg vi ut i ankomsthallen men det första vi ser, Àr en man i svart kostym vit skjorta och slips och en skylt med vÄra namn, som hÀlsar oss vÀlkomna. Vi vandrar ut till en ny svart bil och hÀr dyker en guide upp, vÀgen in till hotellet i Mirafores-omrÄdet berÀttar hon om Lima och vad vi bör tÀnka pÄ. Vi checkas in pÄ hotellet och fÄr veta att dagen efter kl 9 kommer en guide och tar hand om oss.
Ja sĂ„ fungerade det varje dag under dessa tre veckor, nĂ„gon hĂ€mtade oss och guidade runt oss, körde oss till hotell, flyg eller bussar och sĂ„g till att vi kom ”rĂ€tt” eller mötte upp vid hotell, flyg eller bussar. Det var ”klass” pĂ„ bilar, flyg, bussar, hotell och alla mĂ„ltider som ingick. Vi glömmer inte den fantastiska lunchbyffĂ©n i Aguas Calientes som vi avnjöt efter fyra dagars svettig vandring pĂ„ Inkaleden dĂ€r endast tandborstning varit möjlig medan resten av gruppen fick hĂ„lla till godo av en egenbetald pizza. För de andra gĂ€sternas skull, satte vi oss ute i den fantastiska hotelltrĂ€dgĂ„rden.

Sophie

Peru med Inkaleden, inkl. flyg - april, 2017

Tack Machete Tours för en fantastisk rundresa i Peru!
Allt klaffade perfekt (Àven nÀr vi sjÀlva Àndrade planerna).
Vi har sett och upplevt massor och Àr trötta, men jÀttenöjda, och kÀnner att vi fÄtt otroligt mycket för pengarna.
Speciellt tack till Jenny som svarat pÄ alla frÄgor, planerat och arrangerat!

Urban Strandberg

Klassiska Peru resan med Nazca, inkl. flyg - januari, 2016

Vi har haft en enastĂ„ende resa som i alla avseenden övertrĂ€ffade mina förvĂ€ntningar! En fantastiskt imponerande logistik av Machete Tours att Ă„stadkomma effektiv och trevlig ”lotsning” av oss hela vĂ€gen! KĂ€nslan av att resa pĂ„ egen hand, fastĂ€n det mesta Ă€r arrangerat. Tryggt, enkelt och trevligt. LikasĂ„ imponerande att Ă„stadkomma sĂ„ hög nivĂ„ pĂ„ Machete Tours-representanter, guider och hotell. Peru och Peruanerna har gjort intryck och satt spĂ„r: variationsrik och vacker natur; starkt och levande kulturarv i en blandning av spanskt och Peruanskt; vĂ€nliga, starka och stolta mĂ€nniskor. Sammantaget en upptĂ€ckts- och bildningsresa som jag mycket varmt skulle rekommendera!

Olle Stigwall

Peru och Bolivia, inkl. flyg - oktober, 2017

Hello Ronald,

Thank you for all your help during our trip.
My wife recovered the day after and now we are home safely.

We think Machete Tours is a fantastic company!

Best Regards,
Olle S

Eva Wallin

Klassiska Peru Gruppresa, inkl. flyg - oktober, 2017

Hej!

Tack för en mycket trevlig och innehÄllsrik resa. Allt fungerade perfekt, vÀlplanerat och bra. Christian gjorde ett mycket bra jobb och var mycket hjÀlpsam och vÀnlig. Alla guider var pÄlÀsta, trevliga och duktiga. Bra hotell med trevlig personal.
Jag kan verkligen rekommendera denna fantastiska resa till andra.

Med vÀnlig hÀlsning
Eva Wallin

Mats och Luisa Hansson

Klassiska Peru resan med Nazca, inkl. flyg - februari, 2016

Vi Ă€r en familj med tvĂ„ förĂ€ldrar och tvĂ„ nĂ€stan vuxna barn som brukar resa en hel del. Över jul och NyĂ„r 2015/2016 reste vi till Peru för att utforska detta spĂ€nnande land. Vi valde sjĂ€lva vad vi ville se men sjĂ€lva upplĂ€gget diskuterades och bokades av Machete Tours. Resan blev mycket lyckad. Vi var mest bekymrade över logistiken dĂ„ vi förflyttades nĂ€stan varje dag med olika transportmedel men allt fungerade klockrent. Samtliga hotell höll en mycket bra standard och nĂ„gra var riktigt lyxiga. All mat var bra. Och framför allt, guiderna var kunniga och engagerade och vi blev mycket vĂ€l bemötta vart vi Ă€n kom. Vi vill verkligen rekommendera bĂ„de Peru som resmĂ„l och Machete Tours som arrangör.

Familjen Hansson frÄn Lund

Signe

Klassiska Peru Gruppresa, inkl. flyg - september, 2016

Hemkommen frÄn 15 dagars resa i Peru: en fin upplevelse, det mesta fungerade precis som jag förvÀntade mig och enligt ert program.

Resledaren var kunnig och uppdaterad, han var frisprÄkig och social, alltid nÀra till hands och hjÀlpsam i olika situationer..
De inhemska guider var olika, dvs. olika kvalite pĂ„ vad de kunde förmedla
men i stort och med god vilja fungerade det helt ok.

Åke

Klassiska Peru Gruppresa, inkl. flyg - september, 2016

Det har varit en fantastisk resa. Allting har varit bra , reseledare
guider hotell och program.

Bobby Eriksson

Perus höjdpunkter, inkl. flyg - november, 2016

Det var en underbar resa, dÀr det mesta fungerade över förvÀntan. det stod alltid folk och vÀntade/skjutsade mig hit och dit, oftast exakt enligt utlovad tid. maten fantastisk, vÀdret bra och trevligt folk. Guiderna var helt OK pÄ engelska Àven om en del hade lite dialekt som kunde vara lite svÄr att förstÄ ibland. men guidningarna var överlag vÀldigt bra. Hotellen var vÀldigt bra, och frukostarna var för det mesta vÀldigt bra, (ett hotell lite klen frukost). perfekt med WIFI pÄ alla hotell. Logistiken, maten, hotellen var över förvÀntan mÄste jag sÀga. En vÀldigt bra och prisvÀrd resa överlag. Machu Picchu som en magnifik avslutning. Det var ju lite intensivt första veckan men kul och intressant. kul med egen svit sista dan med egen jacuzzi, det uppskattades verkligen.

Tack för en underbar resupplevelse!

mvh Bobby Eriksson

Hanna SundsÀter

Sydamerika rundresan, inkl. flyg - februari, 2015

Jag Àr jÀttenöjd med Machete Tours, tror inte att jag kunde haft en bÀttre resa. Allt var sÄ bra fixat, blev alltid uppmött pÄ flygplatsen (alternativt andra stÀllen jag var pÄ) av guider som ordnade att jag kom dit jag skulle. Det kÀndes mycket bra.

Jag kommer absolut rekommendera andra att resa med Machete Tours.
En mycket bra organisation som mÄnar om sina kunder.

Tina och Claes

Klassiska Peru resan med Nazca, inkl. flyg - september, 2015

Tack för god lunch och fantastisk tur i Machu Picchu!

Mirja

Strandsemester i Norra Peru - augusti, 2015

Min tur i Nord-Peru gik godt.

I Chachapoyas havde jeg den absolut bedste guide og chauffĂžr. De gjorde mine to dage uforglemmelige.

Det samme i Huaraz. De havde arrangeret det hele rigtig godt, sÄ at jeg fik to rigtig gode dag i Huaraz-omrÄde . KÞreturen med dem til Lima blev ogsÄ fantastisk.

Lilian o Tommy

Klassiska Peru resan med Nazca, inkl. flyg - december, 2015

SÄ nöjda med vÄr 17 dagars resa i Peru.

VÀlordnat med guider och chaufför som alltid mötte upp oss enligt tidsplan.

Mycket bra bussar med service ombord. Bra hotell med god frukost.

NĂ„gon mer ”vilodag” ex vid kusten. Högt tempo men upplevde otroligt mycket.

Machete Tours guider hjÀlpte oss utomordentligt nÀr strejk och flygresa inte gick enligt planerna.

Rekommenderar varmt Machete Tours

Mats & Suzanne Kilany

Peru med Inkaleden, inkl. flyg - december, 2014

Vi upplevde det vÀldigt prisvÀrt, med tanke pÄ allt som ingick och vÀldigt proffsigt service mÀssigt. Vi skulle definitivt resa med Machete Tours igen.
Paret Mats och Suzanne Kilany reste till Peru med Machete Tours i slutet av september 2014. Deras resa utgick frÄn den klassiska turen men hade ett specialanpassat innehÄll dÄ de Àven önskade vandra pÄ Inkaleden. Vilket var nÄgot de drömt om att göra under en lÀngre tid. Det blev ocksÄ resans höjdpunkt. Tidigare har paret Kilany rest till andra platser i Europa samt Thailand, Malaysia, Japan och USA, men de hade aldrig tidigare varit pÄ en temaresa som denna.

Isabel & Marcus

Machu Picchu till Galapagosöarna komfortklass, inkl. flyg - februari, 2014

”Det bĂ€sta med resan var att man kunde kombinera Machu Picchu, Inka folkets enastĂ„ende kultur med Galapagos fantastiska natur och djurliv.
Machete Tours har gett ett bra och seriöst intryck och deras service har varit utmĂ€rkt. Vi Ă„ker gĂ€rna ivĂ€g med Machete Tours igen.”

Jeanette och Gunilla

Machu Picchu till Galapagosöarna komfortklass, inkl. flyg - november, 2013

Hej!
Tack sÄ jÀttemycket för att ni hjÀlpte oss att fÄ uppleva en sÄdan
fantastisk resa!
Guiderna var toppen liksom hotellen och maten.
Dessutom var det jÀttesnÀllt att Irma höll koll pÄ vÄrt borttappade
flygbagage som till slut kom tillbaka i Puno efter 10 dagar!

Staffan StengÄrd

Klassiska Peru resan med Nazca, inkl. flyg - mars, 2013

Kan du berÀtta lite om din resa till Peru?
Jag Ă€r mycket nöjd dĂ„ det ”made my year”. Det var inte en semesterresa i det avseendet att man lĂ„g pĂ„ en badstrand och solade utan det var tĂ€tt emellan med ”events”. Vilket passade min smak.
Jag reste ensam men trĂ€ffade mycket folk under resan frĂ„n alla möjliga hörn av vĂ€rlden. NĂ€r jag kom till en plats sĂ„ var det flera grupper dĂ€r samtidigt. Det var runt 10-15 personer. Vi kom helt okonstlat i samtal med varandra. Överallt var det trevliga, vĂ€nliga mĂ€nniskor. Vi hade en vĂ€lordnad genomtĂ€nkt reseplan med service och komfort av högsta resekvalitet. Man satt sjĂ€lvklart i klass A pĂ„ tĂ„get. Det var ”outstanding”.

Vad tyckte du var det bÀsta med att resa med Machete Tours?
Det fÄr sammanfattas med ordning och reda, tidspassning och helt fungerande resplan. Det var det bÀsta att allting fungerade!