Om oss

Ronald Rengifo - Managing Director och reseledare

Ronald är född i Pucallpa i Perus centrala Amazonas region och har en utmärkt kunskap om regnskogen. Dessa tidiga erfarenheter har senare varit mycke behjälpliga då Ronald har utvecklat sitt djungel turist företag.

Vicky Sullcaccori - Sales and operations manager – Cusco Branch

Vicky kommer från Cusco och är utbildad inom turism på Khipu Tourism Insitute. Vicky har även studerat engelska på universitetet.

Machete Tours Företagspolicy

Machete Tours är ett äventyrs- och ekoturismföretag som har specialiserat sig på hög standard och som sakkunnigt leder upplevelser i Sydamerika. Vi har framgångsrikt varit pionjärer och vårdat ett företag som kombinerar de bästa aspekterna av effektivt nordeuropeiskt affärsmannaskap och verksamhet med kunskap om Sydamerika.
 
Machete Tours är stolta över att upprätthålla etiska och miljövänliga metoder på högsta nivå, för att säkerställa att samhällen, djurliv och naturens ekosystem gynnas av företagets hållbarhetsarbete på flera nivåer. På Machete Tours strävar vi ständigt efter att förbättra våra kunders upplevelser, samtidigt som vi aktivt ser till att gynna de platser vi besöker och de grupper som vi samarbetar med i Sydamerika! Vi är ett av de första ekoturismföretagen i Skandinavien som certifierats av www.tourcert.org, en icke-statlig organisation som fokuserar på att övervaka och ständigt förbättra sociala och miljömedvetna normer.
 
Hur vi började och vår vision
 
Machete Tours började som en liten, specialiserad ekoturismaktör i den magiska miljön i biosfärsområdet Manu i sydöstra, peruanska Amazonas – en av UNESCO världsarvsplatser, som spänner över ett enormt område i Anderna och regnskogsmiljöer. Manu är möjligen planeten Jordens mest varierade biologiska ekosystem och en plats med otrolig skönhet. Från den ödmjuka starten år 2000, har Machete Tours vuxit till en stor peruansk turismaktör, som täcker landet både på längden och tvären med varierande och kreativa reseprogram. År 2008 började Machete Tours att expandera ytterligare. Idag täcker våra reseprogram Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Peru, Colombia, Ecuador och Galapagosöarna..
 
Vår vision för framtiden är att fortsätta expandera omfattningen av vår verksamhet medan vi upprätthåller och förbättrar våra höga standarder och vårt åtagande med policyn för hållbar turism och rättvis verksamhet inom turism, som har varit grunden för vår framgång sedan starten.
 
Mission och kompromisser
 
Här på Machete Tours känner vi ett socialt åtagande i att förändra och förbättra livet för människor genom att använda hållbar ekoturism som ett verktyg för att främja naturens skydd, miljön och att minimera effekterna av mänsklig utveckling i ett av världens mest spektakulära områden.
 
Vi arbetar vi ständigt tillsammans med samhällen, skapar ramverk där de lokala eko-turismföretagen främjar verklig hållbar användning av orörda naturliga miljöer och natur. Dessa fördelar delas lika och rättvist med samhällen, utan att naturens värld förlorar på det. Lokala samhällen inte bara gynnas i fysisk och ekonomisk bemärkelse utan också genom initiativ till skolgång och läs- och skrivkunnighet där grundarna av Machete Tours i Peru, Tine och Ronald har gått i bräschen. Machete Tours senaste certifieringsprocess under www.tourcert.org sätter en ny standard för företags sociala ansvar (CSR) och hållbar turism bland ekoturism-operatörer i Skandinavien och i Latinamerika. Klicka här för mer information om projekt som vårt företag finansierar och driver.
 
Machete Tours personal och mål
 
Vi använder en etablerad grupp av sydamerikanska experter. Machete Tours guider är alla licensierade för att arbeta på de rutter som beskrivs i våra resplaner. Alla vara guider är minst tvåspråkiga. Minimikravet är att tala flytande spanska och engelska. Alla våra guider har utmärkt medvetenhet om naturen, och all personal går igenom en omfattande utbildning i första hjälpen, får kunskap i miljöomsorg, positiv människorespekts- och relationsövningar. Liknande kvaliteter får också vår utmärkta servicepersonal inklusive kockar, chaufförer, skeppare, åsnedrivare och portvakter.
 
Machete Tours reseprogram
 
På den här webbplatsen hittar du en mängd information som i detalj beskriver våra resplaner i hela Sydamerika. Turerna kan plockas ihop för att tillsammans bilda större reseprogram och i vissa fall finns möjlighet att uppgradera boendet – bara ring oss för att diskutera detta ytterligare. Skräddarsydda resplaner för individer är ett annat alternativ. Med varje resa finns en översikt i introduktionen med vilka upplevelser som ingår, följt av en lista med händelser och upplevelser dag för dag som ingår i ditt äventyr i Latinamerika. Det går även att fråga efter ännu mer detaljerade beskrivningar av våra resor samt landspecifik reseinformation och fakta. Allt detta får kunden innan man reser iväg på sin upplevelse i Latinamerika.
 
Måltider
 
Maten tillagas av våra företagskockar ute i vildmarken eller på trekkingturen eller så kan den serveras i utvalda restauranger. Är du vegetarian eller har någon annan specialdiet, kan vi enkelt anpassa oss till detta – berätta för oss när vi arrangerar ditt äventyr. Machete Tours tillhandahåller utmärkta, näringsrika måltider och använder oss så långt det är möjligt av lokala, ekologiska livsmedel och råvaror. Hygien och kvalitet är högsta prioritet för all vår kökspersonal.
 
Måltider ingår vanligtvis inte när vi är i stora städer såsom; Lima, Cusco, La Paz, Quito etc – detta gör det möjligt för kunder att utforska den lokala omgivningen och välja från ett brett utbud av läckra alternativ! Våra lokala guider kommer också alltid kunna ge kunder råd till rekommenderade matställen.
 
Boende
 
Machete Tours använder ett brett utbud av boende beroende på resans utformning – från fullt utrustade campingresor i bergstrakter och djungelregioner ända till lyxhotell och Amazonas mest lyxiga kryssningsbåtar, som exempelvis M/V Aqua. Som en del av vår tourcert.org certifiering och vår mångåriga övertygelse försöker vi alltid välja boendealternativ som har minst inverkan på miljön och som betalar och behandlar sina anställda rättvist.
 
Etnisk och arbetsrättslig policy
 
Machete Tours följer en helt icke-rasistisk policy som är öppen för kunder med alla nationaliteter, religioner, hudfärger och raser. Kunder från lokalbefolkningen är alltid välkomna med oss på våra resor. På våra vandringar och expeditioner delar vår personal samma komfortnivå och njuter av och samma måltider, som våra kunder.
 
Transparens om löner: På Machete Tours lägger vi oss långt ovanför den lokala föreslagna grundlönen till vår kontorspersonal och personalen ute i fält. Vi engagerar oss helt och fullt i kampen mot exploatering av arbetskraft.
 
Sophantering och hygien
 
Sophantering – genom att följa vår miljövänliga arbetspolicy bär vi ut allt skräp från trekking-, natur och skyddsområden och hanterar det på säkraste och mest hållbara sätt som finns tillgängligt.
 
MACHETE TOURS VÄLKOMNAR DIG TILL SYDAMERIKA OCH BJUDER IN DIG TILL ATT UPPLEVA KONTINENTENS SPEKTAKULÄRA REGNSKOG, GLACIÄRNÖTTA BERG, HISTORISKA PLATSER OCH OTROLIGT LEVANDE KULTURER MED OSS.