Sydamerika rundresan, inkl. flyg - 15 dagar

Pris från: 56050 KR

Från Perus Inka riken & den förlorade staden Machu Picchu, vilken finns med på UNESCOS världsarvslista, tar vi oss via Titicaca sjön till Bolivia och den massiva saltöknen. Salar de Uyuni! Från Chiles stora Atacama öken med otroliga gejsrar tar vi oss till Buenos Aires, Argentina. Från de bullrande och fascinerande Iguazú vattenfallen med en fallhöjd på 74 m tar vi oss till den pulserande storstaden Rio de Janeiro. Där vi besöker ”Sugarloaf” och Corcovado berget med den berömda Kristus Statyn. Denna Sydamerika rundresa ger dig det bästa av en annorlunda del av världen. Välkommen att uppleva spännande kulturer, sköna stränder, underbar natur och pulserande storstäder med oss!

Vid ankomsten till Limas Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till ert Hotel beläget i det vackra Miraflores distriktet  som är en utmärkt plats för att börja vår Sydamerika rundresa. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Efter frukost beger vi oss till Limas historiska center för en guidad tur i ”Kungarnas stad”. Vi besöker de stora torgen, ”Plaza’s of San Martin” och “Plaza Major”. Här kan man se fina exempel på byggnader från kolonial tiden så som den imponerande katedralen, stadshuset och regerings palatset. Vi fortsätter sedan till flygplatsen för vårt flyg till Cusco, vilket tar ca 1 timme och 20 minuter. Beläget högt uppe i Anderna mer än 3000 meter över havet ligger denna vackra stad, vilken en gång var huvudstad i Inka riket. Vid ankomsten får vi transfer till Hotellet. Resten av eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter. (F)

Vi blir hämtade vid hotellet 8.30 för en guidad stadsrundtur av Cusco. Turen börjar vid stora torget “ Plaza de Armas” där den vackra “Santo Domingo katedralen” ligger. Därnäst utforskar vi soltemplet vid “ Koricancha”, vilket är ett av de bäst bevarade exemplen på Inka arkitektur. Vi tar oss sedan vidare till “Sacsayhuaman fästningen” vilken är byggd av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton! Från “Sacsayhuaman” har man en fin utsikt över Cusco som ligger inbäddat i dalen nedanför. På vägen mot den Heliga dalen (sacred valley) stannar vi vid städerna Quenco och Puka Pukara innan vi kommer fram till den historiska staden Ollantaytambo. Vid det imponerande fortet som ligger ovanför staden utkämpade Manco Inca och hans arméer ett stort slag emot de spanska erövrarna. Här äter vi vår medhavda lunch. Efter lunchen går vi ombord på tåget som tar oss på en hisnande vacker resa längs Urubamba floden. På båda sidor tornar Vilcabamba bergskedjan upp sig. Vid Aguas Calientes avslutas dagens resa och vi övernattar på Hotel. (F,L,M)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska Inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitetet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad. Men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cusco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer tillbaka till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand! (F)

Idag fortsätter vår Sydamerika rundresa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Titicaca sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h och täcker en yta större än 8000 km². Sjön är världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som – det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker ett av Inka rikets heligast platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt Inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell och får en kort introduktion till staden och den följande dagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Idag beger vi oss ut med båt på Lake Titicaca, världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h. Vi checkar ut från hotellet och får transfer till Puno där vi går ombord på båten som väntar på oss. Efter att ha spenderat tid med detta folk forsätter vi till Taquile Island. Denna ö domineras av antika Inka terrasser och här får vi även se en demonstration av traditionella väv tekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Alternativ rätt omelett. På sen eftermiddagen återvänder vi till Puno och vårt hotell. (F,L)

Dagen börjar tidigt då vi färdas längst sjöns södra strand på väg mot Bolivia. Bolivia är ett ganska glesbefolkat land där mer än 60 % av dess invånare har ursprung från olika inhemska stammar. Vi passerar förbi de stora istäckta bergen vid Cordillera Real och kommer fram till La Paz, världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig över staden. På eftermiddagen går vi en guidad stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden, Murillo torget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset samt parlamentet. Vi äter lunch på en lokal restaurant innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till vårt hotell i La Paz. (F,L)

Efter frukost beger vi oss till La Paz internationella flygplats för att flyga till Buenos Aires. Under flygturen kan man se landskapet förändras från de höga istäckta bergstopparna i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten möts vi upp av vår guide och får transfer till vårt hotell. Därefter följer en stadsrundtur i de central delarna av Buenos Aires och vi får se National Congress, Katedralen och parlaments huset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Boca distriktet innan vi återvänder till vårt hotell. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk specialitet- en Tango show! (F,M)

Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Vi avnjuter en härlig frukost på hotellet innan vi beger oss till den lokal flygplatsen för att ta ett inrikesflyg upp till Puerto Iguazú. där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. Paraguay floden formar en gräns emellan Argentina och Brasilien, Sydamerikas största länder. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

En heldags guidetur av den Argentinska sidan av fallen står på programmet idag! Att se vattenmassorna från en av Syd Amerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 m hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2 ½ km i bredd gör dem ännu mer imponerande. På grund av många små regnskogsbeklädda öar, delas vattnet upp i 275 individuella fall. Genom att följa de lummiga stigarna på den Argentinska sidan av fallen kommer vi riktigt nära några av dessa individuella fall och kan verkligen känna dess otroliga kraft. Denna spektakulära upplevelse är som störst vid La Garganta del Diablo, ‘The Devils Throat’ – vilken är det största av alla fallen. Skogen som omger fallen är otroligt vacker och här kan man se många fåglar och övriga djur så som Toco Toucan och tvättbjörns familjerna Coati’s. Sen eftermiddag/kväll återvänder vi till La Cantera. (F)

I dag tar vår Sydamerika rundresa med oss till ytterligare ett land. Vi beger oss in i Brasilien för att besök den Brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panorama vyer över detta underverk. Man får dock räkna med att man kan bli lite fuktig då det stänker en hel del från the Garganta de Diablo. Vi fortsätter en bit uppför floden till Puerto Canoas där vi i lugnare omgivningar kan äta vår matsäck och koppla av lite innan vi beger oss till Foz de Iguaçu Airport. Härifrån flyger vi till Rio de Janeiro. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i det legendariska stranddistriktet Copacabana. (F,M)

Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vår tur börjar vid det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn!  Vi fortsätter sedan till Santa Teresa Distriktet, besöker den massiva katedralen och den färgglada Lapa Steps innan vi avslutar vår dag med en tur till “Sugarloaf mountain”. Har vi tur kan vi härifrån se en underbar solnedgång. Vi återvänder till centrum där ni blir avsläppta på en restaurang för en Barbeque middag. Vänligen observera att guiden inte är med på middagen och att ni återvänder till hotellet på egen hand efteråt. Ta gärna med en matsäck eller inhandla en lättare lunch på vägen. (F,M) 

Dagen är fri för att på egen hand utforska Rio de Janeiro. Nu kan man passa på att ta en sista avkopplande dag på stranden! Fyra timmar innan avgång får ni transfer till flygplatsen för flyg hem (F)

Personal:
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella bussförare.
Boende:

Vänligen observera att om något av nedan boende inte är tillgängliga vid restillfället förser vi er med ett boende med likvärdig eller bättre standard.

 • 1 natt i Lima på hotell: Jose Antonio ****
 • 2 nätter i Cusco på hotell: San Agustin Dorado****
 • 1 natt i Aguas Calientes på hotell: Inti inn***+
 • 1 natt i Puno på hotell: Sonesta Posada del Inca****
 • 1 natt i La Paz på hotell: Senorial Montero***+
 • 2 nätter i Buenos Aires på: Hotell Kenton Buenos Aires****
 • 2 nätter i Puerto Iguazú på: La Aldea de La Selva***+
 • 3 nätter i Rio de Janeiro på: Atlantis Copacabana Hotel****
Lokala Turer och Aktiviteter:
 • Lima stadsrundtur
 • Cusco stadrundstur
 • Ollantaytambo tur
 • Machu Picchu tur
 • Titicaca Lake tur
 • La Paz stadsrundtur
 • Buenos Aires stadsrundtur
 • Utflykt till Iguazú Fallen FD (Argentinean side)
 • Utflykt till Iguazú Fallen HD (Brazilian side)
 • Rio de Janeiro stadsrundtur

Transport:
 • Flyg (inklusive alla skatter)
 • Internationellt flyg t/r från Sverige (eller köpenhamn) till Lima - Peru och retur från Rio do Janeiro - Brasil.
 • Inrikesflyg Lima – Cusco.
 • Inrikesflyg La Paz – Buenos Aires.
 • Inrikesflyg Buenos Aires – Iguazú.
 • Inrikesflyg Iguazu – Rio de Janeiro.


Marktransport
All marktransport som nämns i programmet ingår.

Måltider (se dagspresentationen för detaljer F= Frukost, L= Lunch, M=Middag.)
Notes: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

Resegaranti

 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring, en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Ev lokala flygplatsskatter.
 • Ev visum kostnader vid gränser.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks
Jose Antonio

<p>Hotel Jose Antonio ligger i hj&auml;rtat av Miraflores, bara 20 minuter fr&aring;n centrala Lima. Rummen har luftkonditionering, WiFi och minibar. H&auml;r finns &auml;ven v&auml;rdesk&aring;p, TV och DVD-spelare.</p>

San Agustin Dorado

Detta hotell är en imponerande byggnad i Cuscos historiska område, ett kvarter från solens tempel. Det erbjuder eleganta rum med trägolv, moderna bekvämligheter och gratis Wi-Fi.

Inti inn

På hotellet finns i varje rum en garderob, plattskärms-TV och eget badrum.

Sonesta Posada del Inca

Sonesta ligger vid Titosakasjön och erbjuder utsikt över sjön och bergen. Gratis WiFi Rummen är modernt inredda

Hotell Kenton Buenos Aires

La Aldea de La Selva

Hotellet ligger i regnskogen, bara 17 km från Iguazufallen. Här erbjuds en utomhuspool med 2 hydromassageområden, egna balkonger med hammockar och utsikt över djungeln. Det finns även tillgång till gratis Wi-Fi.

Atlantis Copacabana Hotel

Hotellet är idealiskt beläget 500 meter från stränderna Copacabana och Ipanema. Hotellet har en terrass med utsikt över Atlanten och en pool på taket. WiFi är gratis.

Pris per person baserat på del i dubbelrum från: 56.050 kr.
Pris per ensamresenär: 73.200 kr
Enkelrumstillägg : 6.950 kr.

Relaterade program