Peru och Bolivia Gruppresa, inkl. flyg - 17 dagar

Pris från: 43500 KR

Peru och La Paz en resa genom Anderna!
Denna 17 dagars Peru och Bolivia resa tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker Inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO världsarvslista, soltemplet, den heliga dalen samt det vackra landskapet runt Moon Valley. Vi färdas från storstäderna Lima, Cuzco och La Paz till de flytande öarna i Titicaca sjön och det fascinerande Tiahuanaco för att sedan ta oss vidare ut i den berömda saltöknen Salar de Uyuni. Denna resa har allt för att ge dig en oförglömlig upplevelse och berika dina sinnen. Välkommen att utforska Sydamerikas antika förflutna med oss i tryggt sällskap av en grupp och reseledare! Alla hotell är 4* & 5* klass.

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts vi upp av en representant från Machete Tours samt vår reseledare och får transfer till vårt hotell som ligger vackert beläget i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt, lättnavigerat område med många bra restauranger, barer och faciliteter. Dagen är fri att spendera på egen hand. 

Dagen börjar med ett informationsmöte på hotellet där vi går igenom vår resa samt presenterar oss för gruppen. Vi beger oss sedan ut på en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1746 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens många museum. Vi återvänder till Miraflores för att äta lunch på en av Larcomars restauranger, där vi har utsikt över stilla havet medans vi äter. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F,L)

Vi får transfer till Limas flygplats för en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket är  minst lika imponerande för dess stora kolonska arv. I dag är staden en multikulturell storstad. Vid ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå i lugn takt, drick mycket vatten och undvik alkohol samt kaffe! (F) 

Idag möts vi upp av en lokal guide som skall ta oss med på en stadsrundtur i Cuzco och dess omgivning. Vi besöker bland annat Katedralen Santo Domingo, ‘Koricancha’(Inkas magnifika soltempel) och det ceremoniska templet Sacsayhuaman. Templet var byggt av perfekt formade stenblock där vissa väger upp emot 125 ton! Under dagen besöker vi även de välbevarade Inka städerna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

Idag utforskar vi Inka folkets heliga dal ”The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna som delar Cuzco från detta fascinerande center av Quechua kultur. Vi besöker marknaden i Pisac, som vaktas av ett imponerande Inka fort. Vi fortsätter sedan till Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen.
På eftermiddagen går vi ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i den tropiskt lummiga bergsskogen ligger ruinerna av Machu Picchu. En stor Inka stad som “upptäcktes” av Hiram Bingham för över hundra år sedan. (F,M)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska Inka citadellet Machu Picchu, vilket ligger på en höjd av 2380 meter över havet. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F)

Idag fortsätter vår 16 dagars Peru och Bolivia resa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Resan tar ca 9 timmar, men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inka rikets heligast platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt Inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos nattliv och utmärkta restauranger. (F,L)

Idag påbörjar vi vår båt tur på Lake Titicaca. Vårt första besök blir till de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket. Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Vi forsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Vi får en guidad tur av ön i sällskap av en lokal guide som berättar om ön pre-colombianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö. (F,L,M)

På väg från Amantani besöker vi Taquile Island, en ö som domineras av antika Inka terrasser där vi får se en demonstration av traditionella väv tekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag går vi åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. Där vi upplever ännu en natt på Titicaca sjöns stränder. (F,L)

Efter en tre timmars bussresa korsar vi gränsen till  Bolivia. Vi fortsätter sedan till Tiahuanacos arkeologiska plats belägen ca 72 km sydväst om Bolivias huvudstad La Paz. Vi äter lunch och gör ett kort besök på museet ”Lithic and Ceramic” innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen. Här kan vi se spår av “The Pyramid of Akapana”, “Semiunderground Temple”, “Temple of Kalasasaya,” “The Sun Gate” osv. Sen kväll kommer vi fram till La Paz som är världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på vägen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig hela 6 kilometer över staden! (F,L)

Idag går vi en stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden samt den fantastiska Moon Valley som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet! Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F,M)

Idag färdas vi söderut i buss. Vi åker igenom ett omväxlande landskap och har vi tur kan vi få se både flamingos och lamadjur utefter vägen. Efter en picknick lunch fortsätter vår färd till Potosi. I Potosi ligger en gamal gruva där man har utvunnit stora mängder silver och andra mineraler genom åren. Gruvan är i drift än idag. Vi checkar in på vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Under förmiddagen får vi en guidad tur i Potosi. Vi besöker myntmuseet och lär oss om stadens historia. Lunchen införskaffas på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi med buss till Uyuni. Vid ankomsten checker vi in på vårt salthotell. (F) 

Idag börjar vår 2 dagars tur i detta fantastiska landskap. Vårt första stopp blir till den berömda Train Cemetary där tid ges för fotografering av denna underbara natur. Vi beger oss sedan till en by där man kan köpa souvenirer gjorda av salt. Vi fortsätter sedan in i själva öknen där vi besöker Salt Mounds, Eyes of water och Inkawasi Island innan vi njuter av en fantastisk solnedgång. Vi beger oss sedan till vårt salthotell för middag. (F,L,M)

På vår andra dag i detta saltlandskap åker vi till vulkanen Tunupa. Här i området finns mumier begravda och vi tittar på några av dem. Har man tur kan man även få se flamingos. Efter lunch beger vi oss till det berömda Salt hotellet. Det är gratis att gå in men man förväntas köpa någon lite souvenir istället för entrén. Vi återvänder sedan till Uyuni flygplats för att flyga tillbaka till La Paz. Kvällen är fri att spendera på egen hand. Passa på att köpa några sista souvenirer på häxmarknaden samt njut av det Bolivianska köket en sista gång. (F,L)

Idag får ni transfer till La Paz flygplats för ert flyg hem till Skandinavien. Detta avslutar vår 17 dagars Peru och Bolivia resa och ni säger adjö till er reseledare. (F)

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal

 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och följer med under hela rundresan.
 • Lokala guider. Obs! All guidning sker på engelska, reseledaren gör en sammanfattning på svenska vid behov.
 • Lokala professionella buss- och båtförare. 

Boende: 

Alla hoteller är 4* & 5* klass. Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid res tillfället bokar vi ett annat hotell med likvärdig standard.

 • 2 nätter på Hotell Sol de Oro Miraflores, Lima 5* (med pool, gym & spa)
 • 3 nätter på Hotell San Agustin Plaza, Cusco 4*
 • 1 natt på Hotell Jaya Suite, Machu Picchu 4* (suite med spa)
 • 2 nätter på Hotell Sonesta Titicaca, Puno 4*  (med spa)
 • 1 natt inneboende hos en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 3 nätter på Hotell Stannum, La Paz 4* (med gym & spa)
 • 1 natt på Hotell Coloso, Potosi 4* (med pool, gym & spa)
 • 2 nätter på Hotell de Sal Luna Salada, Uyuni (med spa)

Lokala turer och aktiviteter:

 • Stadsrundtur i Lima
 • Stadsrundtur i Cusco
 • Tur till den heliga dalen (Sacred Valley of the Incas)
 • Tur till Machu Picchu och Aguas Calientes
 • 2 dagars tur till Lake Titicaca med övernattning på Amatani ön.
 • Tur till Tiahuanacu
 • Stadsrundtur i La Paz
 • Stadsrundtur i Potosi
 • 2 dagars tur till Salt öknen - Salar de Uyuni

Internationell och Lokal Transport:

 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och hem från La Paz. Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg från Lima till Cuzco
 • Tåg från/till Aguas Calientes
 • Turist buss från Cuzco till Puno
 • Båttransporter på Lake Titicaca.
 • Buss transport från Puno till La Paz/ La Paz till Potosi/Potosi till Uyuni
 • Flyg från Uyuni till La Paz
 • Alla flygplats/hotell transfers

Måltider (se dagspresentationen för detaljer)

Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället. 

 • 15 Frukost.
 • 8 Lunch.
 • 4 Middagar.
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring,  en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Ev lokala flygplatsskatter
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

 

Pris per person del i dubbelrum från: 43 500 kr
Enkelrumstillägg: 7 400 kr.

Antal deltagare: Min. 15 för att den svensktalande reseledaren skall följa med på resan.
Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och hem från La Paz. 

Relaterade program