Peru och Bolivia gruppresa, inkl. flyg - 15 dagar

Pris från: 29400 KR

Peru och La Paz en resa genom Anderna!
Denna Peru och Bolivia resa tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker Inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO världsarvslista, soltemplet, den heliga dalen samt det vackra landskapet runt Moon Valley. Vi färdas från storstäderna Lima, Cuzco och La Paz till de flytande öarna i Titicaca sjön och den harmoniska Amantani island.
Denna resa har allt för att ge dig en oförglömlig upplevelse och berika dina sinnen. Välkommen att utforska Sydamerikas antika förflutna med oss till våra bästa priser! För den som önskar kan man förlänga resan med en tur till Uyuni saltöken. Kontakta oss för mer information. 

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till ert hotell som ligger vackert beläget i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevlig, lättnavigerat område med många bra restauranger, barer och faciliteter. Kvällen är fri att spendera på egen hand.

På morgonen får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker bland annat de stora torgen, den imponerande katedralen, stadshuset samt regerings palatset. Vi besöker även ett av stadens museum där vi lär oss om Perus historia. Vår lunch intar vi på Larcomars shopping center där vi har en underbar utsikt över Stilla havet medan vi äter. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Vi får transfer till Limas flygplats för en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket är inte minst lika imponerande för dess stora kolonska arv. I dag är staden en multikulturell storstad. Vid ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå i lugn takt, drick mycket vatten och undvik alkohol samt kaffe! (F)

Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadsrundtur samt för att utforska stadens omgivningar. Vi besöker bland annat Katedralen Santo Domingo, ‘Koricancha’(Inkas magnifika soltempel) och det ceremoniska centret Sacsayhuaman. Vilket är byggt av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton! Innan vi återvänder till Cuzco besöker vi även de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F.)

I dag går turen till Inkaindianernas heliga dal. Vi börjar turen med ett besök till Chincheros. Från denna lantliga by har man en fantastisk utsikt över början på Anderna. Vi besöker kyrkan, ser de gamla jordbruksterrasserna samt den lokala marknaden. Vi fortsätter sedan till Moray där man kan se cirklar och olika odlingsterraser från Inka riket. Den djupaste av dem är på hela 150 meter! Vi hinner även med ett besök till saltgruvan i Maras innan vi kommer fram till Urubamba där vi övernattar. (F.L)

Idag besöker vi Ollantaytambo som ligger i hjärtat av den heliga dalen. I Ollantaytambo håller invånarna på gamla traditioner och här besöker vi både den arkeologiska platsen och stadens lokala marknad. Vi går sedan på vårt tåg som tar oss med till Aguas Calientes som ligger nedanför det berömda citadellet Machu Picchu. (F,M)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Vi går en guidad tur för att lära oss om detta underverk. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F)

Dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att handla på indianmarknaden (F)

Idag fortsätter vår 15 dagars Peru och Bolivia resa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som Raqchi där vi besöker en av Inka rikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vi besöker även det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos nattliv och utmärkta restauranger. (F,L)

Idag påbörjar vi vår båt tur på Lake Titicaca. Vårt första besök blir till de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket. Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Vi får en demonstration av deras hantverk och odlingar. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer vilket ger oss inblick i livsstilen på denna traditionella ö. (F,L,M)

På väg från Amantani besöker vi Taquile Island, en ö som domineras av antika Inka terrasser där vi får se en demonstration av traditionella vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag går vi åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Vi korsar gränsen in i Bolivia och kommer till Andernas minst befolkade område. Efter gränsövergången besöker vi den arkeologiska platsen Tiawanaku. Där vi lär oss mer om Viracocha och solporten. Vi fortsätter till La Paz, staden som ligger i en gryta med hus klättrande på bergsväggarna. Den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig över staden. (F,L)

Dagen börjar med en tur till det fantastiska Moon Valley som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet med dess imponerande klippformationer! Vi beger oss sedan ned till centrum för att besöka Plaza Murillo med presidentpalatset, Plaza San Fransisco med den stora katedralen samt basaren framför. Vi besöker även häxmarknaden. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F, L)

Idag får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F.)

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!   För den som önskar kan man förlänga resan med en tur till Uyuni saltöken. Kontakta oss för mer information.

Personal:
 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under rundresa.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • lokala professionella buss och båtförare.
Boende:

Alla hotell är 3* med undantag för boendet på Amantani Island vilket är med en lokal familj. Skulle något av nedan hotell inte vara tillgänligt vid restillfället förser vi er med ett hotell i samma eller bättre standard.

 • 2 nätter på Hotell Britania, Lima ***
 • 4 nätter på Hotell Qosqo Wasi, Cuzco ***
 • 1 natt på Hotell Sol Natura, Urubamba ***
 • 1 natt på Hotell Inka Tower, Machu Picchu ***
 • 2 nätter på Hotell Qelqatani Puno ***
 • 1 natt hos en lokal familj på Amantani ön.
 • 2 nätter på Hotel Inkas Room, La Paz ***
Lokala turer och aktiviteter:
 • Lima stadsrundtur
 • Cuzco stadsrundtur
 • Inka folkets Heliga dal tur (Sacred Valley of the Incas)
 • 2 dagars tur till Machu Picchu och Aguas Calientes
 • 2 dagar tur till Lake Titicaca
 • Tur till Tiawanaku
 • Stadsrundtur i La Paz.
Internationell och lokal transport
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och hem från La Paz.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg från Lima till Cuzco.
 • Buss transport under turen i Heliga dalen.
 • Tåg tur och retur till Aguas Calientes.
 • Buss tur och retur Machu Picchu Turist buss till Puno.
 • Båt Transport på Titicaca sjön.
 • Turist buss till La Paz Transfer till och från flygplatsen.
Måltider (se dagspresentationen för detaljer F= Frukost, L= Lunch, M= Middag)

Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.  

Resegaranti

Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet     

  

Detta ingår ej
 • Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Ev lokala flygplatsskatter
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

 

Pris per person del i dubbelrum från: 29.400 kr
Enkelrumstillägg: 3.400 kr.

Antal deltagare: Min. 15 för att den svensktalande reseledaren skall följa med på resan.

Relaterade program