Peru med Amazonas Gruppresa, inkl. flyg - 18 dagar

Pris från: 43200 KR

Från Perus huvudstad Lima, via den djupa Colca Canyon kommer vi till den högt belägna Titicaca sjön innan resan fortsätter till Perus gamla huvudstad Cuzco och det berömda Machu Picchu. Vi beger oss sedan ut i den vackra regnskogen runt Puerto Maldonado i hjärtat av Tambopata Natur Reservat. Vår Peru med Amazonas resa ger dig möjlighet att uppleva det bästa av Peru.

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Limas historiska center. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1446 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens museum innan vi äter lunch på Larcomars shopping center med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta staden Arequipa byggd i kolonialstil. Staden ligger vackert inbäddad bland 3 vulkaner, Misti (5,822m), Chachani (6,057m) och Pichu-Pichu (5,669m). Dessa tronar upp som jättelika väktare över staden och minner om den gigantiska kraft som format Anderna. Arequipa som ligger på en höjd av nära 2400 meter över havet är byggt nästan uteslutande av en vit vulkanisk sten som kallas ”sillar”. Efter check in väntar en guidad tur av stadens historiska guldkorn. Vi börjar vid det vackra stora torget och stadens katedral, för att sedan besöka Arequipas största turist attraktion - det vackra Santa Catalina klostret. Klostret som var stängt för allmänheten fram till 1970 tjänade som hem åt nära 400 nunnor och var som en egen stad i staden. Vi beger oss sedan till Yanahuara torget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder till hotellet där vår guide ger oss en kort introduktion angående vår 2 dagars expedition till Colca Canyon. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.)

Dagen är fri på egen hand. En bra tid för att acklimatisera sig innan resan till Anderna. (F)

Dagen börjar tidigt då vi blir hämtade med buss för att fortsätta vår rundresa till Colca Canyon. Vår färd går igenom en vidsträckt och scenisk högplatå kallad ”altiplano”, ett område som sträcker sig upp emot höjder på 4000 meter över havet. Längs vägen passerar vi förbi små byar och samhällen och har vi tur kan vi till och med få se lokalbefolkningen fösa lamadjur och alpackor över de stora öppna slätterna. Då vi passerar igenom Aguada Blanca Vicuna Reserve kan vi kanske få se lamadjurens vilda släkting, Vicunan! På eftermiddagen anländer vi till Chivay (3633m), vilken är entré porten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära och högst aktiva vulkanerna Sabancaya och Ampato (6,288m). Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet. (F.L.)

Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor, varifrån man har en utmärkt utsikt över en av de djupaste dalgångarna i Colca Canyon. Här ifrån har man en god chans att få se världen största flygande fågel, den majestätiska Andiska Kondoren som har ett vingspann på upp till 3 meter! I den tidiga morgonen ger sig dessa fåglar ut bärandes av luftströmmarna som stiger upp ifrån dalgångarna för att leta efter föda. Vi återvänder till hotellet för att äta lunch innan vi tar bussen till Puno och den högt belägna Titicaca sjön. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Idag påbörjar vi vår båt tur på Lake Titicaca. Vi besöker de berömda “flytande öarna” gjorda av Uros folket och forsätter sedan till den lugna och sceniska ön Amantani. Här fortsätter vår Peru rundresa med en guidad tur av ön i sällskap av en lokala guide som berättar om ön pre-kolombinanska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kulur och livsstil på denna traditionella ö. (F,LM)

På väg från Amantani besöker vi Taquile Island, en ö som domineras av antika Inka terrasser där vi får se en demonstration av traditionella vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag går vi åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. (F,L)

Idag färdas vi från Puno till Cuzco, inka rikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så det höga passet La Raya. Passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inka rikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. Kl. 14.00 möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. De spanska erövrarna med det inhemska inka folket! Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuaman storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri till egna aktiviteter. (F.)

Vår rundresa i Peru går idag till Inka folkets heliga dal - “the Sacred Valley.” Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Vilcanota bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som det historiska slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi övernattar i heliga dalen.  (F.L)

Tidig morgon beger vi oss till tåg stationen för att gå ombord på vårt tåg som skall ta oss med till Aguas Calientes. Den lilla staden som ligger nedanför de spektakulära ruinerna av Machu Picchu, en av UNESCO utnämnd världsarvs plats. Vi passerar igenom ett otroligt landskap då vi färdas genom de mystiska dimhöljda Anderna mot början av den massiva Amazonas regnskogen. Vid ankomsten till Aguas Calientes checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F.)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Passa på att ta en promenad upp till solporten varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F)

Vi får transfer till Cuzcos flygplats för att flyga till Puerto Maldonado i Amazonas regnskogen. Vid ankomsten till Puerto Maldonado möts vi upp av den lokala personalen. Vi får transfer till kontoret beläget ca 5 minuter från flygplatsen där vi packar om vårt bagage till en mindre väska/ryggsäck med det vi behöver för de närmaste dagarna. Det stora bagaget låser vi in på kontoret. Vi färdas sedan med buss eller bil ca 45 minuter till det inhemska samhället Infierno. Härifrån skall vi ta en motorbåt på Tambopata floden till vår lodge. Båtturen på floden tar ca 30 minuter och vi får en typisk djungel lunch under färden. Alternativt vid ankomsten till lodgen beroende på när flyget landar. När vi kommer fram till Nape Lodge välkomnas vi av lodgens manager, blir tilldelade våra rum och träffar vår guide som går igenom de aktiviteter vi skall få vara med om under vår djungel tur. Den första aktiviteten består av bågskytte. En medlem av samhället förklarar för oss hur ESE Eja folket gjorde och använde pilbågar förr i tiden då de jagade för att skaffa mat till sina familjer. Efter genomgången får vi själva prova på att skjuta med pilbågen mot en tavla. Övningen kräver mycket koncentration då man skall träffa tavlan från ganska långt avstånd. Obs! Tänk på att dra pilen bakåt och inte bågsträngen! Efter middagen beger vi oss ut för att söka efter Sydamerikas alligatorer kallade Kajmaner. Vi färdas sakta längst floden för att spana efter dessa mäktiga djur. Kajmanerna är lättast att upptäcka nattetid då deras ögon avspeglas röda i ficklampornas sken. Med lite tur kan vi även få se andra nattdjur i skogen. (F,L,M)

Efter en härlig frukost tar vi båten ca 30 minuter nedför floden för att sedan gå ca 25 minuter till den oxbågeformade Three Chimbadas sjön som ligger vid utkanten av Tambopatas naturreservat. Sjön ligger vackert omgiven av aguaje palmer och regnskogsvegetation. Här har man möjlighet att se många fåglar så som Hoatzins (en sorts klumpig fågel med förhistorisk utseende) , hägrar samt många olika sorters Kungsfiskare. Har man tur kan man också få se apor, macaws (en papegojart), kajmaner samt den stora uttern (pteronoura brasilienses) vilken är utrotningshotad. På vägen tillbaka till lodgen passerar vi en plats dit papegojor kommer för att äta, kallat en Parrot Clay Lick. Papegojor och macaws besöker denna clay click för att äta salterna och mineralerna som finns i den rödaaktiga leran. Det är en färgsprakande show som är som bäst tidig morgon då mest fåglar besöker området. Vid återkomsten till Nape Lodge bjuds vi på en uppfriskande dryck innan tid ges för vila och avkoppling. Passa på att prova hängmattan och lyssna på regnskogens ljud. Efter lunchen beger vi oss till den närliggande botaniska trädgården Ñape Botanical Garden och dess medicinska trädgård. Där möter vi upp med samhällets ålderman som kallas shaman och tar del av hans kunskaper om naturmedicin. Han lär oss om medicinska växter så som ayahuasca, chacruna, Para Para, chuchuhuasi , uña de gato (cat ‘claw), ajosacha, etc. Dessa växter används av lokalbefolkningen för att behandla sjukdomar så som: reumatism, förkylning, diabetes, feber, mag/tarm problem, hosta etc. I slutet av rundturen erbjuds vi att besöka platsen där de förbereder medicinerna. Vi äter middag på lodgen och när mörkret sänkt sig tar vi en nattlig promenad i skogen. Vi följer en av lodgens stigar för att leta efter insekter, amfibier, jättespindlar, fladdermöss och nattliga fåglar. Ljuden i regnskogen nattetid är helt andra än på dagen och är man riktigt tyst kan man till och med höra när löven faller. Med lite tur kanske vi får se andra nattdjur. (F,L,M)

Efter frukost säger vi hej då till vår lodge och tar båten tillbaka till Infierno för att sedan få transfer till Puerto Maldonado och kontoret där vi återfår vårt stora bagage. Vi får därefter transfer till flygplatsen. Detta avslutar vårt besökt till naturreservatet och regnskogen. Vänligen observera att programmet kan komma att förändras beroende på väder och djurens förflyttningar. Då detta är en nationalpark tas hänsyn till djurlivet och flodens nivå så tider för utflykter kan läggas om. Vid ankomsten till Lima får vi transfer till vårt hotell. Passa på att göra några sista minuten inköp, besöka något av stadens museum eller koppla av på hotellet. (F)

Vi besöker den lokala marknaden för att se vad fiskarna har fått för fångst idag. Efter marknaden gör vi ett stopp hos den berömde kocken Luis Cordero som lagar den bästa Cevichen i Lima. Vi tittar in i hans kök och får lära oss mer om denna traditionella rätt. Givetvis får vi även avnjuta en ceviche innan vi återvänder till hotellet. Vi får sedan transfer till den internationella flygplatsen för vårt flyg hem. (F,L)

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal
 • Skandinavisktalande reseledare.
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
Boende

Alla hotell är 4* & 5*. Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid res tillfället bokar vi ett annat hotell med likvärdig standard.

 • 2 nätter i Lima på Hotel Sol de Oro 5*   (med pool, gym og spa)
 • 2 nätter i Arequipa på Hotel Katari 4*  (med spa)
 • 1 natt i Colca på Hotel Colca Lodge & Spa 4*  (med pool og spa)
 • 2 nätter i Puno på Hotel Sonesta Titicaca Puno 4*
 • 1 natt boende med en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
 • 3 nätter i Cusco på Hotel San Agustin Plaza Cusco 4*
 • 1 natt i Ollantaytambo på Hotel Casa Andina Premium  4*   (med gym, spa & planetarium)
 • 1 natt i Aguas Calientes (Machu Picchu) på Hotel Taypikala 4*
 • 2 nätter i Nape Lodge - Amazonas rengskogen
 • 1 natt i Lima på Hotel Casa Andina Premium 5*  (med pool, gym og spa)
Lokala turer och aktiviteter:
 • Lima stadsrundtur
 • Arequipa stadsrundtur
 • 2 dagars Colca Canyon tur
 • 2 dagars tur på Lake Titicaca
 • Cuzco stadsrundtur
 • Inka folkets Heliga dal tur (Sacred Valley of the Incas)
 • 2 dagars tur till Machu Picchu och Aguas Calientes
 • 3 dagars tur till regnskogen.
 • Gastronomic tu i Lima med Ceviche och Pisco Sour.
Internationell och lokal transport:
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg från Lima till Arequipa.
 • Inrikesflyg från Cuzco till Puerto Maldonado och tillbaka till Lima.
 • Buss transport under Colca Canyon Turen.
 • Turist buss till Puno.
 • Båt Transport på Titicaca sjön.
 • Turist buss till Cuzco.
 • Tåg till och från Aguas Calientes.
 • Transfer under Amazonas turen.
 • Transfer till och från flygplatsen.
Måltider (se dagspresentationen för detaljer F= Frukost, L=Lunch, M= Middag)
 • Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället

Detta ingår ej:

 • Reseförsäkring en bra försäkring  som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Inträdesavgift till Tambopatas naturreservat.
 • Dricks.

 

 • Pris per person del i dubbelrum: Från 43 200 kr.
 • Enkelrumstillägg: 5 800kr. (lodge ej inkl.)
 • Enkelrumstillägg för lodgen: 1.480 kr.

 

 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning på 3500 kr.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program