Machu Picchu till Galapagos TC, inkl. flyg - 15 dagar

Pris från: 52400 KR

Vår rundresa till Machu Picchu och Galapagosöarna kombinerar tre av Sydamerikas största höjdpunkter. De magnifika ruinerna av Machu Picchu världsarvsplats, inkarikets gamla huvudstad Cuzco samt en 5 dagars kryssning runt de undersköna Galapagos öarna. Resan börjar i Perus huvudstad Lima för att sedan förflytta sig till Anderna och det gamla inkariket runt Cuzco. Här kan man njuta av vacker natur, storslagna vyer och se lämningar från en svunnen och mystisk kultur. Minst lika spännande är det att besöka Ecuadors huvudstad Quito och dess vackra centrum från dess tid som kolonial stad. Resan avslutas sedan med en kryssning runt Galapagos underbara ö värld. Välkommen att utforska den nya världen med oss!
Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantaskisk utsikt över stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.
Vi får transfer till Limas flygplats och tar en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket ligger högt uppe i bergskedjan Anderna på en höjd av 3300 meter över havet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska denna vackra stad. Titta gärna på kolonialtidens torg, ruinerna av inka fästningarna, templen samt strosa i de små gränderna. Tänk dock på att ta det lite lugnt då du befinner dig på hög höjd och även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan man har hunnit acklimatisera sig! (F)
Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. Spanjorerna och Inkafolket. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen ”Inti Raymi” inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri till egna aktiviteter. För den som orkar kan man passa på att uppleva Cuzcos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger. (F)
Idag besöker vi inka folkets Heliga dal. “The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Urubamba bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väll över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell. (F.L)
Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Aguas Calientes. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer Vilcanota floden när den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonas floden. Under resan omges vi även utav höga snötäckta bergstoppar och tät vegetation. Då vi kommer fram till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Denna eftermiddagen av vår Machu Picchu till Galapagos resa är fri att spendera på egen hand. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden. (F)
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan man klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utskick över Machu Picchu. (Måste förbeställas) Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F.L.)
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito via Lima. Vid ankomsten i Ecuadors huvudstad möts vi upp av en representant från Machete Tours och får transfer till vårt hotell.
Quitos kolonialska centrum räknas som det som är best bevarat av alla huvudstäderna i Anderna och staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Quito ligger på en höjd av 2850 meter i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Denna dagen på vår Machu Picchu till Galapagos resa tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden. Vi besöker katedralen och området runt San Francisco torget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten ‘Mirador’ vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över staden och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter! (F)
Efter frukosten tar vi flyget ut till Galapagos öarna. Vid ankomsten passerar vi igenom tullen och betalar vår inträdesavgift. Därefter möts vi upp av vår guide som tar oss med till hamnen och vår första klass yacht Nemo för att påbörja vår kryssning. Vårt första besök blir till två små stränder väster om Turtle Cove. Dessa är välkända häckningsplatserför sköldpaddor och i lagunerna bakom stränderna kan man få se flamingos. Vi ser även två övergivna skepp från USA flotta vilka är lämningar från andra världskriget då Galapagos öarna ansågs strategiskt viktiga för att försvara Panama Kanalen! (F.L.M)
Idag beger vi oss till Isabela ön och Tintoreras där vi kan observera den vitnosade hajen, samt sjölejon, sköldpaddor, legunaner och rockor i dess naturliga miljöer. På eftermiddagen beger vi oss till Arnoldo tupiza Tortoise Breeding Center där vi lär oss om uppfödningsprojekten med sköldpaddor. Här finns närmare 300 olika sköldpaddor! (F.L.M)
Florena ön står på programmet idag! Denna ö var den första kolonin i området och från 1700 talet och framåt besöktes den ofta av skepp. Vi gör ett första stopp vid Punta Cormoran för att se öns största koloni av Flamingos samt styltlöpare och stjärtänder. Vi fortsätter sedan till de två ständerna i området vilka är berömda för dess olika karaktär. ”Flour Sand Beach” är istället rik på koraller! När vi kommer tillbaka till vår Yacht beger vi oss till Corona del Diablo (Devil’s Crown), där det finns utmärkta snorklingsmöjligheter. Vårt nästa stop blir till Post Office Bay där en besättning på ett valfångstfartyg under 1700 talet lämnade en tunna i vilken man kunde lägga brev. De hoppades sedan att en annan besättning skulle ta den med sig. Vi fortsätter sedan norrut för att bege oss till Baroness Lookout där man har en fin utsikt över de underbara omgivningarna. Enligt legenden skall Baronessan Eloisa von Wagner ha älskat denna plats och kunde sitta i timtal och titta ut mot horisonten. Härifrån kan man se kustlinjen vid Enderby Islet, Post Office bay, Cerro Pajas, Flamingornas pool samt den breda skogen vid Palo Santo. (F.L.M)
Idag beger vi oss till Punta Suarez. Ön har en spektakulär stenig kustlinje och är hemvist för havsleguaner och många sjöfåglar. Man kan till exempel få se albatrosser patrullera runt denna kustlinje. Längst kustlinjen finns även ett berömt vattenhål (blowhole) där vattnet sprutar 20 meter upp i luften! Vi tar oss vidare till Gardner Bay som ligger på den nordöstra sidan av Hood. Nu finns tid till att snorkla och bada i denna avkopplande och vackra miljö. Bli inte förvånad om du får sällskap i vattnet av lekfulla sjölejon. Lite längre ut i det kristall klara vattnet har man också chans att få se hajar. (F.L.M)
I den tidiga morgontimmen besöker vi Charles Darwins forskningsstation. Här får du lära dig om metoder för att bevara dessa underbara öar kallade ‘Las Encantadas’ (de förtrollade öarna) av spanjorerna. Tid finns också för att besöka nationalparkens informations center och se uppfödningsprojekt med landsköldpaddor och land leguaner. Vi får sedan transfer till den lokala flygplatsen för vårt förmiddagsflyg till Guayaquil. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter. (F) Obs! Vänligen observera att innehållet i kryssningsprogrammet kan variera beroende på vilken båt man bokar.
Idag får vi transfer till flygplatsen för ert internationella flyg hem. (F)
Personal:
 • Engelsktalande lokala guider och personal på båten.
 • Lokala professionella buss och båtförare.
Boende 
Alla hotellen som ingår är 3* & 4* klass. Om något av nedan boende inte är tillgängliga vid bokningstillfället förser vi er med ett boende i likvärdig eller bättre standard.
 • 1 natt i Lima på Hotel Britania Miraflores, Lima ***+
 • 3 nätter i Cuzco på Hotell Amerindia, Cusco ***
 • 1 natt i Urubamba på Hotell Amaru Valle***+
 • 1 natt i Aguas Calientes på Hotell Inca Town, Machu Picchu ****
 • 2 nätter i Quito på Hotell Boutique Anahi ****
 • 4 nätter i ”Tourist Class” Galapagos kryssning (bekväma hytter på en yacht).
 • 1 natt i Guayaquil på Hotell Oro Verde*****
Lokala turer och aktiviteter:
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till Inka folkets heliga dal (Inca’s Sacred Valley).
 • 2 dagars tur till Machu Picchu.
 • Stadsrundtur i Quito.
 • 5 dagars ”Tourist Class” kryssning runt Galapagos öarna.
Galapagos Öarna:
 • Vänligen observera att Galapagos öarna är en nationalpark och att kryssningsprogram därför kan komma att ändras enligt parkens regler. Hänsyn tas till djurens förflyttningar och naturen.
 • Skulle ändringar uppstå i programmet och vissa områden inte kan besökas erbjuds ni alltid en ersättningstur.
Internationell och Lokal Transport:
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
 • Lokala flyg:
 • Lima till Cuzco
 • Cuzco till Lima
 • Lima till Quito
 • Quito till Galápagos
 • Galápagos till Guayaquil
Måltider:
 • Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 13 Frukost.
 • 6 Luncher. (dag: 4,6,9,10,11 & 12)
 • 5 Middagar. (dag: 2,9,10,11 & 13)
 • F= Frukost, L= Lunch, M= Middag
Resegaranti:
 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Galapagos Transit Card 20 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkohol haltiga drycker.
 • Dricks.
 • Pris per person i dubbelrum: Från kr. 52 400
 • Enkelrumstillägg, exkl kryssning: Från kr. 2 700
 • Enkelrumstillägg, incl kryssning: Från kr. 14 900
 
 • Priset är beräknat på lägsta bokningskurs på flyget.
 • Vi reserverar oss för valutaförändringar och höjda flygskatter.

Relaterade program