Machu Picchu till Galapagos TC, inkl. flyg - 15 dagar

Pris från: 57700 KR

Vår rundresa till Machu Picchu och Galapagosöarna kombinerar tre av Sydamerikas största höjdpunkter. De magnifika ruinerna av Machu Picchu världsarvsplats, inkarikets gamla huvudstad Cuzco samt en 5 dagars kryssning runt de undersköna Galapagos öarna. Resan börjar i Perus huvudstad Lima för att sedan förflytta sig till Anderna och det gamla inkariket runt Cuzco. Här kan man njuta av vacker natur, storslagna vyer och se lämningar från en svunnen och mystisk kultur. Minst lika spännande är det att besöka Ecuadors huvudstad Quito och dess vackra centrum från dess tid som kolonial stad. Resan avslutas sedan med en kryssning runt Galapagos underbara ö värld. Välkommen att utforska den nya världen med oss!

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantaskisk utsikt över stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Vi får transfer till Limas flygplats och tar en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket ligger högt uppe i bergskedjan Anderna på en höjd av 3300 meter över havet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska denna vackra stad. Titta gärna på kolonialtidens torg, ruinerna av inka fästningarna, templen samt strosa i de små gränderna. Tänk dock på att ta det lite lugnt då du befinner dig på hög höjd och även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan man har hunnit acklimatisera sig! (F)

Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. Spanjorerna och Inkafolket. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen ”Inti Raymi” inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri till egna aktiviteter. För den som orkar kan man passa på att uppleva Cuzcos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger. (F)

Idag besöker vi inka folkets Heliga dal. “The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Urubamba bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väll över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell. (F.L)

Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Aguas Calientes. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer Vilcanota floden när den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonas floden. Under resan omges vi även utav höga snötäckta bergstoppar och tät vegetation. Då vi kommer fram till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Denna eftermiddagen av vår Machu Picchu till Galapagos resa är fri att spendera på egen hand. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden. (F)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan man klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utskick över Machu Picchu. (Måste förbeställas) Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F.L.)

Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito via Lima. Vid ankomsten i Ecuadors huvudstad möts vi upp av en representant från Machete Tours och får transfer till vårt hotell.

Quitos kolonialska centrum räknas som det som är best bevarat av alla huvudstäderna i Anderna och staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Quito ligger på en höjd av 2850 meter i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Denna dagen på vår Machu Picchu till Galapagos resa tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden. Vi besöker katedralen och området runt San Francisco torget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten ‘Mirador’ vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över staden och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter! (F)

Efter frukosten tar vi flyget ut till Galapagos öarna. Vid ankomsten passerar vi igenom tullen och betalar vår inträdesavgift. 
FM — Ankomst till Baltra Airport (GPS). Vid ankomsten till Baltra flygplats passerar resenärerna genom en växtinspektion för att säkerställa att inga utländska växter eller djur tas in till öarna och för att betala en entréavgift på 100 $ (om detta inte redan är förbetalt). En guide möter upp, hjälper dig att hämta ditt bagage och följer med under en kort busstur till hamnen.
EM — Highlands (Santa Cruz): Vägen till höglandet går från Bellavista, en liten by som ligger 15 minuters bilresa från Puerto Ayora och som passerar genom ett jordbruksområde nära nationalparken, Miconia-zonen och går sedan till Fern och Sedge-zonen. Vid klart väder visar detta område stolt upp vackra scenerier av rundade kullar och slocknade vulkaniska käglor täckta av gräs och frodiga grönområden året runt. Här kommer du att besöka tvillingkratrarna som är två gropkratrar, samt en lokal ranch där vi kan se jättesköldpaddan på Santa Cruz Island i dess naturliga miljö. (F.L.M)

FM — Ön Tintoreras: De små öarna ”Tintoreras” ligger utanför kusten Puerto Villamil. Här dyker ofta hägern upp på grenar i mangroveträsket och håller utkik, liksom Galapagospingviner och sjölejon som ofta kommer ut på stranden. Vitspetsiga revhajar (på spanska: Tintoreras) är vanliga på öarna och hittas vanligast vilande i de grunda vattnen.
EM - Arnoldo Tupiza uppfödningscenter: På Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center kan du se hundratals jättesköldpaddor i alla storlekar. Sårbara nykläckta ungar är inte jättestora alls, till och med mindre än storleken på din hand! Detta projekt som ligger strax utanför Puerto Villamil skapades för att rädda de utrotningshotade bestånden vid Isabelas båda sydligaste vulkaner. Från den nästan otroliga uppskattningen på 250 000 jättesköldpaddor på 1500-talet fanns det bara omkring 3 000 individer kvar på 1970-talet. En sak blir tydlig vid ditt besök: det är svårt att rädda dessa varelser från utrotning genom reproduktion i fångenskap. Den goda nyheten är att dessa program är framgångsrika och redan har räddat flera arter från utrotning hittills. År 2015 ökade antalet till cirka 32 000 på öarna. Glöm inte att besöka den naturliga botaniska trädgården i detta uppfödningscentrum. Den lockar också färgglada sångfåglar som gula sångare, darwintyranner, galapagos- och rubintyranner. Avslutningsvis finns det ingen bättre motpol till de tunga sköldpaddorna än de graciösa amerikanska flamingor som ofta filtrerar det salthaltiga vattnet på räkor och alger i den intilliggande lagunen. De samlas med en handfull arter av vatten- och strandfåglar, varav några till och med migrerar från Kanada och Alaska. (F.L.M)

FM — Moreno Point (Isabela): Moreno Point ligger på ön Isabelas norra kust mellan vulkanerna Sierra Negra och Cerro Azul. Leden går längs en stelnad lavaström som kallas ”Pahohoe” till ett virrvarr av kustlaguner. Öns huvudattraktion är flera fågelarter som finns runt sjöarna och mangroveträsken.
EM — Elizabeth Bay (Isabela): Detta är en plats ute på havet som vi besöker, så utflykten har ingen landningspunkt. Din ”stjärnteckentur” börjar med ett besök på Marielas-öarna där Galapagosöarnas största och viktigaste pingvinkoloni håller till. Utflykten fortsätter in i viken som omges av röda mangroveträsk där du kan beundra deras röda rötter och gröna blad. Här kan du se havssköldpaddor, galápagosskarvar, örnrockor, guldrockor, bruna pelikaner och sjölejon. Frekventa besökare har kunnat se galapagoshökar segelflyga över huvudet på dem medan stim av pompano- och doradofiskar simmar nedanför. (F.L.M)

FM — Tagus Cove (Isabela): En tur längs klipporna ger besökarna en bra chans att se galapagospingviner, galápagosskarvar och andra sjöfåglar. Från landningsbryggan blir det en 30-minuters vandring längs leden upp till toppen av klippan där du kan se Darwin Lake, en upplyft sjö som är saltare än havet. Du kan också se flera vulkaner från den här platsen. Titta noggrant på graffitin på de omgivande klipporna i viken, dessa gjordes av pirater, valfångare och sjörövare under de senaste århundradena!
EM - Espinoza Point (Fernandina): Fernandina är den tredje största ön i ögruppen och har en enda plats att besöka: Punta Espinoza, som ligger på öns nordöstra spets. Här samlas havsleguaner i större grupper än på någon annan ö. De värmer sig i sanden, simmar nära stranden och ibland blockerar de vägen på landningsbryggan. Bland de unika arter som finns här hittar man galápagosskarven. (F.L.M)

FM - Bachas Beach (Santa Cruz): Dessa två små stränder hittar vi väster om Turtle Cove. Deras sand är gjord av söndermalda koraller, vilket gör den vit och mjuk och är en favoritboplats för havssköldpaddor. Bakom en av stränderna finns en liten lagun med svart vatten där det ibland är möjligt att se flamingos och andra kustfåglar, såsom svarthalsad stylta och småspov. Den andra stranden är längre, men den har två gamla pråmar som övergavs under andra världskriget då USA använde ön Baltra som en strategisk plats för att skydda Panama-kanalen. Vi får sedan transfer till den lokala flygplatsen för vårt förmiddagsflyg till Guayaquil. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter. (F)

Idag får vi transfer till flygplatsen för ert internationella flyg hem. (F)

   Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal:
 • Engelsktalande lokala guider och personal på båten.
 • Lokala professionella buss och båtförare.
Boende 

Alla hotellen som ingår är 3* & 4* klass. Om något av nedan boende inte är tillgängliga vid bokningstillfället förser vi er med ett boende i likvärdig eller bättre standard.

 • 1 natt i Lima på Hotel Britania Miraflores, Lima 3*
 • 3 nätter i Cuzco på Hotell San Agustin Plaza, Cusco 4*
 • 1 natt i Urubamba på Hotell Amaru Valle 3*
 • 1 natt i Aguas Calientes på Hotell Jaya, Machu Picchu 4*
 • 2 nätter i Quito på Hotell Boutique Anahi 4*
 • 4 nätter i ”Tourist Class” Galapagos kryssning (bekväma hytter på en yacht).
 • 1 natt i Guayaquil på Hotell Oro Verde 5*
Lokala turer och aktiviteter:
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till Inka folkets heliga dal (Inca’s Sacred Valley).
 • 2 dagars tur till Machu Picchu.
 • Stadsrundtur i Quito.
 • 5 dagars ”Tourist Class” kryssning runt Galapagos öarna.
Galapagos Öarna:
 • Vänligen observera att Galapagos öarna är en nationalpark och att kryssningsprogram därför kan komma att ändras enligt parkens regler. Hänsyn tas till djurens förflyttningar och naturen.
 • Skulle ändringar uppstå i programmet och vissa områden inte kan besökas erbjuds ni alltid en ersättningstur.
Internationell och Lokal Transport:
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
 • Lokala flyg:
 • Lima till Cuzco
 • Cuzco till Lima
 • Lima till Quito
 • Quito till Galápagos
 • Galápagos till Guayaquil
Måltider:
 • Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 13 Frukost.
 • 6 Luncher. (dag: 4,6,9,10,11 & 12)
 • 5 Middagar. (dag: 2,9,10,11 & 13)
 • F= Frukost, L= Lunch, M= Middag
Resegaranti:
 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Galapagos Transit Card 20 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkohol haltiga drycker.
 • Dricks.
Hotel Britania, Lima

Hotel Britania Miraflores ligger i stadsdelen Miraflores vid den historiska pyramiden Huaca Pucllana. Här erbjuds moderna rum med kabel-TV och gratis WiFi.

 • Pris per person i dubbelrum: Från kr. 57 700
 • Enkelrumstillägg, exkl kryssning: Från kr. 2 950
 • Enkelrumstillägg, incl kryssning: Från kr. 14 600

 

 • Priset är beräknat på lägsta bokningskurs på flyget.
 • Vi reserverar oss för valutaförändringar och höjda flygskatter.

Relaterade program