Peru med amazonas - 15 dagar

Pris från: 26000 KR

Denna gruppresa erbjuder många av Perus klassiska resmål såsom Machu Picchu, Cuzco, Titicacasjön och Inkaindianernas heliga dal. Från Perus huvudstad Lima, via den vita staden Arequipa kommer vi till den högt belägna Titicaca sjön innan resan fortsätter till Perus gamla huvudstad Cuzco och det berömda Machu Picchu. Denna gruppresa ger dig möjlighet att uppleva det bästa av Peru till förmånligt pris. Turistklasshotell i 3* & 4* standard ingår.

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1446 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens museum innan vi äter lunch på Larcomars shopping center med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta staden Arequipa byggd i kolonialstil. Staden ligger vackert inbäddad bland 3 vulkaner, Misti (5,822m), Chachani (6,057m) och Pichu-Pichu (5,669m). Dessa tronar upp som jättelika väktare över staden och minner om den gigantiska kraft som format Anderna. Arequipa som ligger på en höjd av nära 2400 meter över havet är byggt nästan uteslutande av en vit vulkanisk sten som kallas ”sillar”. Efter check in väntar en guidad tur av stadens historiska guldkorn. Vi börjar vid det vackra stora torget och stadens katedral, för att sedan besöka Arequipas största turist attraktion - det vackra Santa Catalina klostret. Klostret som var stängt för allmänheten fram till 1970 tjänade som hem åt nära 400 nunnor och var som en egen stad i staden. Vi beger oss sedan till Yanahuara torget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder till hotellet Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.)

Dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Dagen börjar tidigt då vi blir hämtade med buss för att fortsätta vår 15 dagars gruppresa till Puno och den högt belägna Titicaca sjön. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av kvällen är fri att spendera på egen hand. (F.)

Vi får transfer till hamnen, där vår båt väntar på oss för att påbörja vår tur på Titicaca sjön. Vårt fösta stop blir vid de berömda “flytande öarna” som tillhör Uros folket. Detta folk har helt anpassat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter att ha spenderat tid med detta folk fortsätter vi till Amantani Island, där vi bor hos lokalbefolkningen. De visar oss sina seder och bruk. Vi går upp till toppen på ön för att njuta av en underbar solnedgång. Därefter följer middag och dans! (F.L.M)

Efter frukost forsätter vi till Taquile Island. Denna ö domineras av antika Inka terrasser och här får vi även se en demonstration av traditionella väv tekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Vi går åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Idag färdas vi från Puno till Cuzco, inka rikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som det höga passet La Raya. Passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inka rikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. Kl. 14.00 möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök på det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuaman storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri till egna aktiviteter. (F.)

Vår rundresa i Peru går idag till Inka folkets heliga dal - “the Sacred Valley.” Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Vilcanota bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som det historiska slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi övernattar i Ollantaytambo (F.L.)

Tidig morgon beger vi oss till tåg stationen för att gå ombord på vårt tåg som skall ta oss med till Aguas Calientes. Den lilla staden som ligger nedanför de spektakulära ruinerna av Machu Picchu, en av UNESCO utnämnd världsarvs plats. Vi passerar igenom ett otroligt landskap då vi färdas genom de mystiska dimhöljda Anderna mot början av den massiva Amazonas regnskogen. Vid ankomsten till Aguas Calientes checkar vi in på vårt hotell innan vi besöker det fantastiska Inkacitadellet. En 25 minuters buss färd tar oss upp till Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur återvänder vi till Aguas Calientes där vi spenderar natten. (F, L)

Vi tar tåget tillbaka till Ollantaytambo och får transfer tillbaka till Cuzco och vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

Vi får transfer till Cuzcos flygplats för att flyga till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell för en sista kväll i Lima. Passa på att göra några sista minuten inköp eller besöka något av stadens museum (F)

Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att ta en transfer till den internationella flygplatsen för vårt flyg hem. (F)

Detta ingår: Personal: Svensktalande reseledare som möter upp gruppen i Lima och är med under hela rundresan. Engelsktalande lokala guider. Lokala professionella buss och båtförare. Boende i standard hotell: Alla hotell är 3*& 4* turistklass. Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid res tillfället bokar vi ett annat hotell i likvärdig standard. 3 nätter på Hotell San Agustin Exclusive, Lima 4* 2 nätter på Hotell Tierra Sur, Arequipa 3* 2 nätter på Hotell Qelqatani Puno 3* 1 natt hos en lokal familj på Amantani Island 3 nätter på Hotell Cuzco Wasi, Cuzco 3* 1 natt på Hotell Las Orquideas, Ollantaytambo 3* 1 natt på Hotell Inka Wasi, Machu Picchu 3* Internationell och lokal transport: Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter. Inrikesflyg från Lima till Arequipa. Inrikesflyg från Cuzco till Lima. Buss till Puno Båt Transport på Titicaca sjön. Turist buss till Cuzco. Tåget till och från Aguas Calientes. Buss tur och retur Machu Picchu Transfer till och från flygplatsen. Lokala turer och aktiviteter: Lima stadsrundtur Arequipa stadsrundtur 2 dagars tur på Lake Titicaca Cuzco stadsrundtur Inka folkets Heliga dal tur (Sacred Valley of the Incas) 2 dagars tur till Machu Picchu och Aguas Calientes Måltider (se dagspresentationen för detaljer) 13 Frukost. 6 Luncher. 1 Middag. OBS. Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället. Resegaranti: Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet. Detta ingår ej: Reseförsäkring - Ett bra tillägg som täcker olika aktiviteter samt hjälper till vid eventuella medicinska nödfall. Rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet! Måltider som inte nämns i programmet. Alkoholhaltiga drycker Dricks.

San Agustin Exclusive

Tierra Sur

Qelqatani

Cuzco Wasi

Las Orquideas

Inka Wasi

Pris per person (del i dubbelrum) från: 26,000 kr. Enkelrumstillägg : 2,700 kr. Minimiantal 15 personer. Maxantal 25 personer.

Relaterade program