Stora Peru och Bolivia Resan, inkl. flyg - 20 dagar

Pris från: 49150 KR

Denna 20 dagars Peru och Bolivia resa tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker Inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO världsarvslista, soltemplet, den heliga dalen samt Inka trädgården & ungdomens källa varifrån hela Inka riket grundades! Från storstäderna Lima, Cuzco och La Paz till de flytande öarna och den lugna Titicaca sjöns vatten. Från den otroligt fascinerande saltöknen i Uyuni till de magnifika Nazca linjerna. Denna resa har allt för att ge dig en oförglömlig upplevelse och berika dina sinnen. Välkommen att utforska Sydamerikas antika förflutna!

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez Internationella flygplats möts du upp av Machete Tours representant och får transfer till ditt hotell i Miraflores distriktet. Ca 40 min från flygplatsen. Miraflores är ett trevlig, lättnavigerat område med massa bra restauranger, barer och faciliteter. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Efter att kört igenom Atacama öknen anländer vi till Paracas halvön. En oas av maritimt liv i Perus kustlinje. Njut av en båttur runt Ballestas öarna i ett obebott marint reservat. Dessa klippor erbjuder perfekt djurliv med möjlighet att se skarvar, inka tärnor, pelikaner och andra sjöfåglar. Nyfikna sjölejon har sitt bullrande hem nära det piskande vattnet och man kan även få se delfiner. Vi fortsätter till staden Nazca och spenderar natten på vår bekväma hotell.

Tidig morgon får vi transfer till den lokala flygplatsen och flyger över de fascinerande formade Nazca linjerna. Former som huggits in i öknen hundratals år innan utvecklandet av inka kulturen. Sen besöker vi ruinerna i Chauchilla- en begravningsplats med mumier ännu äldre än Nazca linjerna. Ikväll på vår Peru och Bolivia tur tar vi en lyxig övernattnings buss med nedfällbara säten och underhållning när vi sätter fart mot Arequipa.

Denna morgonen anländer vi till den magnifika kolonial staden Arequipa. Staden ligger på sidan av en stor strutformad vulkan El Misti, som reser sig 5822 meter upp i luften. Efter att vi fått transfer till vårt hotell och ätit frukost/lunch beger vi oss ut på en eftermiddags guidad tur av staden. Denna infattar det spektakulära Santa Catalina klostret och den fantastiska utsikts punkten Yanahuara . Där ksn man se ut över staden och dess vulkaniska omgivning.

Vi får transfer till Arequipas flygplats och tar en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket är inte minst lika imponerande för dess stora kolonialska arv. I dag är staden en multikulturell storstad. Kl 14.00 möter en lokal guide på vår Peru och Bolivia tur upp för att ta med oss på en stadstur samt besöka stadens omgivningar. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkas magnifika soltempel. Vi fortsätter med ett besök på det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget på en kulle över Cuzco. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade Inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri för egna aktivitet.

Idag besöker vi Inka folkets Heliga dal. “The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna som delar Cuzco från detta fascinerande center av Quechua kultur. Vi besöker marknaden i Pisac, som vaktas av ett imponerande Inka fort. Efter lunch fortsätter vi till Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen för att sedan fortsätta längre in i den slingrande skogsklädda dalen. Här i en varmare och fuktigare omgivning anländer vi till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i den tropiskt lummiga bergsskogen ligger ruinerna av Machu Picchu. En stor inka stad som “upptäcktes” av Hiram Bingham för över hundra år sedan.

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska Inka citadellet Machu Picchu. En plats som ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand!

Idag fortsätter vår Peru och Bolivia resa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar genom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som det höga passet vid La Raya och templet Viracocha, Inka gudens tempel och en av deras heligaste platser. Vid ankomsten checkar vi in på vårat hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos livliga nattliv och utmärkta restauranger.

Idag beger vi oss ut med båt på Lake Titicaca, världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h. Vi besöker de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket. De är ett folk helt hängivna till sjön och bygger sina hem och båtar av vass. Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Tillsammans med vår Peru och Bolivia resas lokala guide beger vi oss till öns högsta punkt, varifrån vi har en bra utsikt över ön. Guiden berättar om öns pre-kolombinska historia som vi ser exempel på i alla ruiner som finns utspridda på ön. Innan vi ser den vackra solnedgången över sjön. På sen eftermiddagen återvänder vi till Puno och vårt hotell.

Idag korsar vi över gränsen in till Bolivia, ett av Andernas minst befolkade länder. Straxt efter gränsövergången går vi ombord på en färja och åker ut till Isla del Sol “Solens ö”. Vi besöker ruinerna av Inka palatset Pilkokaina, innan vi avnjuter en traditionell lunch som kallas “Aptapi”. Efter lunchen går vi till den bekväma eko lodgen “La Estancia”. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Efter frukost går vi till ett område på ön som kallas Yumani. Här ligger “The garden of the Inka” – Inka trädgården samt ungdomens eviga källa “The Inka Fountain of Eternal Youth”. I Inkafolkets mytologi var detta start punkten för Inkariket. På vår väg från ön besöker vi den lilla byn Copacabana som ligger vid sjöns kant. Här finns en berömd basilika byggd i Moorisk stil, som är viloplats till jungfrun av Candelaria. Med sina helande krafter har hon blivit ett nationellt helgon i Bolivia. Vi fortsätter vår Peru och Bolivia resa med buss och kommer fram till La Paz, världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig 6 kilometer över staden.

Idag går vi en stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden och andra liknande platser. Vi äter lunch på en lokal restaurant innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till vårt hotell i La Paz.

Idag får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Uyuni. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell.

Efter frukost ger vi oss av i bil till andra sidan av den enorma Salar de Uyuni sjön. Den högsta belägna och största saltvattens sjön i världen på ca 12 000 km². Vi besöker salt fabriken innan vi kommer till en närliggande vulkan för att beskåda Coquesa mumierna. Härifrån berget blickar vi ut över en av höjdpunkterna på vår Peru och Bolivia resa – den fantastiska salt öknen! Vi äter lunch på Tayka Salt hotell innan det är dags att utforska slätterna av La Pucara de Chillima. Vi återvänder till salt hotellet för en bekväm natt i rum med privat badrum, varmt vatten och värme.

Idag beger vi oss söder om sjön Salar till Incahuasi ön. (fiskön). Från öns högsta punkt har vi en 360 graders panorama utsikt över de bländande vita saltdynerna och bergen bakom. Vi fortsätter med ett besök till Galaxia grottan där vi kan se många kaktus sorter. Vår Peru och Bolivia resa fortsätter sedan till San Pedro de Quilmes där vi kopplar av och äter lunch på Tayka Stone Hotel. Efter lunchen fortsätter vi till den berömda fler färgade lagunen av Salar där man kan se andiska och chilenska flamingos kallade för James. Vi bor över natten på Tayka Desert Hotel.

Idag beger vi oss ut för att utforska Eduardo Avaroa naturreservatet. Här kan man ibland får syn på Lama djurets vilda släkting- Vicuña. Vi stannar vid Sol de Mañana gejsern för att se när den sprutar varmt vatten. På den här delen av vår Peru och Bolivia resa är vi som högst, närmare 5000 meter över havet. Vi beger oss sedan tillbaka mot Uyuni & passerar förbi byn San Cristóbal- ett samhälle som flyttats sten för sten därför att ett stort kanadensiskt silver brytningsbolag ligger på stadens originella plats. Vi bor på vårt hotell i staden Uyuni. Vänligen lägg märke till att på grund av ibland utmanande vägförhållanden kan vårt besök i Uyuni ta plats i annan ordning.

Dagens tur börjar med ett besök till Potosi, en stad som är bygd runt en kulle av silver. Staden med dess fantastiska kolonialska arkitektur finns nu med på UNESCOS världsarvslista. Under eftermiddagen går vi en guidad tur där vi besöker gruv områdena vid Cerro Rico – “Den rika kullen” samt många av staden finaste kolonialska byggnader inkl. kyrkan Compañia de Jesus och Casa de la Moneda. Vi äter en god middag och övernattar i Potosi.

Den här morgonen färdas vi med buss ca 4 timmar till Bolivias konstitutionella huvudstad- den vackra vita staden Sucre. Staden har tagits med på UNESCOS världsarvslista på grund av dess vackra koloninalska arv. Denna eftermiddag tar vår Peru och Bolivia guide med oss på en tur av stadens många fina kyrkor, museum och kyrkogård. Staden är berömd för dess två universitet, det första grundades 1624.

Vi får transfer från hotellet till Sucres flygplats två timmar innan avresan. Vi flyger till La Paz i god tid före det internationella flyget. Vid ankomsten kommer en representant att möta upp och vara behjälplig vid check in. Detta avslutar vår resa till Peru och Bolivia.

Personal:

 • Engelsktalande guide.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.

Boende: Vänligen observera att om något av nedan boende inte är tillgängliga vid restillfället förser vi er med ett boende i likvärdig eller bättre standard.

 • 1 natt på Hotel Jose Antonio, Lima****
 • 1 natt på Hotel Alegria, Nazca***
 • 2 nätter på Hotel Tierra Sur - Arequipa***
 • 2 nätter på Hotel Casa Andina Plaza, Cuzco****
 • 1 natt på Hotel Inti Wiñaywayna, Aguas Calientes***+
 • 2 nätter på the Hotel Hacienda Plaza, Puno***+
 • 1 natt på Ecolodge La Estancia, Sun Island
 • 3 nätter på Hotel Gloria, La Paz***+
 • 2 nätter på Hotel Girasoles, Uyuni***
 • 1 natt på Hotel Tayka Desert, Uyuni***+
 • 1 natt på Hotell Cima Argentum, Potosi****
 • 1 natt på Hotel De Su Merced, Sucre***+

Lokala turer och aktiviteter som ingår:

 • Islas Ballestas båttur
 • Nazca Lines flygtur och besök till Chauchilla
 • Arequipa stadstur
 • Cuzco stadstur
 • Heliga dalen och Machu Picchu 2 dagars tur
 • Titicaca Lake heldagstur
 • Sun Island och Copacabana 2 dagars tur
 • La Paz stadstur
 • Uyuni Salt öken 4 dagars tur
 • Potosi stadstur
 • Sucre stadstur

Internationellt och lokal transport:

 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg,
 • Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter
 • Inrikesflyg från Arequipa till Cuzco
 • Inrikesflyg från Sucre till La Paz
 • Turist buss från Lima till Paracas och Nazca
 • Turist buss från Nazca till Arequipa
 • Turist buss från Cuzco till Puno
 • Båt på Lake Titicaca
 • Turist buss från Puno till Copacabana och La Paz
 • Buss från La Paz till Oruro
 • Tåg från Oruro till Uyuni
 • Buss från Uyuni till Potosi
 • Buss från Potosi till Sucre
 • Alla transfers vid ankomst och avresa flygplats – hotell – flygplats.

Måltider: (se dagspresentationen för specificering)

 • Note: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 18 frukostar.
 • 9 luncher.
 • 5 middagar
 • F = Frukost, L = Lunch, M = Middag
 • Resegaranti via Svenska kammarkollegiet ingår.

Resegaranti.

 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring en bra försäkring  som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Inträdesavgift till Tambopatas naturreservat.
 • Dricks.
Hotel Jose Antonio, Lima

Hotel Alegria, Nazca

Hotel Tierra Sur - Arequipa

Hotel Casa Andina Plaza, Cuzco

the Hotel Hacienda Plaza, Puno

Ecolodge La Estancia, Sun Island

Hotel Gloria, La Paz

Hotel Girasoles, Uyuni

Hotel Tayka Desert, Uyuni

Hotell Cima Argentum, Potosi

Hotel De Su Merced, Sucre

 • Pris per person i dubbelrum: från kr. 49 150
 • Enkelrumstillägg: från kr. 4 450

Alla våra priser som inkluderar internationellt flyg är med American Airlines. Vi kan även boka andra flygbolag men då kan priset komma att bli högre. Vänligen kontakta oss för ett uppdaterat pris. Obs: Du kan även boka endast rundturen om du ordnat flyg till Sydamerika själv. Vänligen kontakta oss för ett uppdaterat pris.

Relaterade program