Bolivia från storstad till djungel, inkl. flyg - 11 dagar

Pris från: 23900 KR

Vi färdas från den vindlade storstaden La Paz med sin häxmarknad, moon valley och linbanan Cable cars till Amazonas djungeln. Här njuter vi av lugnet och studerar den rika växtligheten i jordens lungor. Vi får se fåglar, simma med delfiner och med lite tur möta en anakonda- på betryggande avstånd. Turen avslutas sedan med ett besök till den arekologiska platsen Tiachuancos där vi lär oss om svunna civilisationer och kulturen. Denna tur har allt för den som älskar städer, natur och kultur!
Vid ankomsten till La Paz får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå i lugn takt, ät lätt mat och undvik alkohol och kaffe. (Avresan från Skandinavien kan ligga dagen innan beroende på flygbolag)
Idag tar vi en stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden och andra liknande platser. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till vårt hotell i La Paz. (F,L)
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Rurrenabaque. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att utforska den pittoreska staden och njuta av värmen. (F)
Idag skall vi besöka naturreservatet Pampas del Rio Yacuma. Vi färdas till staden Santa Rosa vilket tar ca tre och en halv timme. Vid ankomsten avnjuter vi en härlig lunch innan vi får transfer till Yacuma floden. Här går vi ombord på vår båt som skall ta oss på en tre timmars resa längst floden till vår djungel camp. Under färden kan man studera naturen och dess stora mångfald av flora och fauna. Här i området finns ödlor, sköldpaddor, apor, rosa delfiner, anakondas och en stor variation av fåglar. Vid ankomsten checker vi in på vår lodge och får tid att vila efter den långa resan. Efter middag tar vi en båttur på floden för att leta efter alligatorer och lyssna till skogens ljud om natten. Vi kan också få se eldflugor i träden. Vi återvänder till lodgen för en fridfull natt i regnskogen. (F,L,M)
Vi stiger upp tidigt för att njuta av soluppgången och höra ljuden av skogen som vaknar till liv! Vi återvänder sedan till lodgen för att äta frukost innan vi beger oss till träskmarkerna där vi tar en promenad och kan se blommor, sniglar, fåglar och med mycket tur den stora anakondan. Efter lunch och vila är det dags att umgås med delfiner! Vi besöker en utsiktsplats där man kan studera dem, ta kort och för dem som vill går det att ta en simtur ihop med dessa kloka djur! Simma skall man inte göra med Pirayorna som vi kan se på vårt nästa stopp. Däremot finns möjlighet till fiske och skulle du fånga en kan du få den tillagad som ett komplement till middagen! (F,L,M)
Efter frukost tar vi en tur med båten för att leta efter skogens djur och framför allt den lata björnen (lazy bear). För dem som önskar kan man ta en promenad för att titta på växter som används i mediciner samt en stor variation av blommor. Vi kan även få se Patujus som används till att bygga tak på lodgerna. Vi återvänder till lodgen för att äta lunch. Båten väntar sedan för att ta oss tillbaka till Santa Rosa och sedan till hotellet i Rurrenabaque. (F,L)
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till La Paz. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)
Idag tar vi en ca 2-3 timmars bussresa till den arkeologiska platsen Tiachuanco. Vi gör ett kort besök till museet ”Lithic and Ceramic” innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen. Här kan vi se spår av “The Pyramid of Akapana”, “Semi-underground Temple”, “Temple of Kalasasaya,” “The Sun Gate” osv. Efter turen äter vi en lunch som är typisk för denna region. Vi återvänder sedan till La Paz. (F,L)
Dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att ta en tur med den berömda linbanan kallad Cable Cars. Får Mirador har man en vacker utsikt över staden! (F)
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga hem. Ankomst Skandinavien nästkommande dag.
OBS! Vaccination mot Gula febern rekommenderas starkt. Man bör ej besöka Pampas området utan fullgott vaccinationsskydd.
Detta ingår
 • Flyg tur och retur Skandinavien – Bolivia.
 • Inrikesflyg La Paz – Rurrenabaque t/r
 • Transport Rurrenabaque – Santa Rosa t/r, La Paz – Tiachuanco t/r.
 • All transfer
 • 5 nätter på hotell Ritz i La Paz
 • 2 nätter på hotell i Rurrenabaque
 • 2 nätter på lodge i Pampas
 • Måltider enligt program.
 • F= Frukost, L= Lunch, M= Middag
 • Stadsrund i La Paz inkl. entré avgifter.
 • Tur till Pampas exkl. Entré avgifter
 • Tur till Tiachuanco.
 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Dricks.
 • Tjänster som inte nämns i programmet.
 • Tidig incheckning eller sen utcheckning på hotellen.
 • Personliga utgifter.
 • Alkoholhaltiga drycker samt dryck under måltider.
 • Ev lokala flygplatsskatter.
 • Entre avgift till Pampas 22 USD
Pris per person i dubbelrum: Från kr. 23 900

Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.

Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

 

Relaterade program