Stora Sydamerika rundresan, inkl. flyg - 24 dagar

Pris från: 85500 KR

Ta chansen att under 24 dagar besöka historiska monument, koppla av på stranden, vandra i regnskogen, förundras över naturen och bara njuta! Följ med på vår vackra Sydamerika rundresa som tar er med till 5 länder i denna spännande och historiska världsdel! Från Perus Inka riken & den förlorade staden Machu Picchu, tar vi oss via Titicacasjön till Bolivia och den massiva Uyuni saltöknen. Från Chiles stora Atacamaöknen med otroliga gejsrar flyger vi till Santiago de Chile, Chiles moderna huvudstad.  I Argentina besöka vi den pulserande storstaden Buenos Aires och sent de imponerande glaciärerna så som Perito Moreno, vilken ligger i Los Glaciares National Park rund Calafate. Från de bullrande och fascinerande Iguazú vattenfallen med en fallhöjd på 74 m tar vi oss till den pulserande storstaden Rio de Janeiro. Där vi besöker ”Sugarloaf” och Corcovado berget med den berömda Kristus Statyn.

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till hotellet som ligger i Miraflores distriktet. En utmärkt plats för att börja vår Sydamerika rundresa! Dagen är fri för egna aktiviteter.

Efter frukost beger vi oss till Limas historiska center för en guidad tur i ”kungarnas stad”. Vi ser bland annat Plaza’s of San Martin, Plaza Major, den imponerande katedralen, stadshuset och regerings palatset. Dagen fortsätter sedan med en ca 1|½ timmars flygresa till Cusco beläget högt uppe i Anderna mer än 3000 meter över havet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter. (F)

På förmiddagen får vi en guidad stadsrundtur av Cusco och omgivningar. Vi besöker stora torget Plaza de Armas, Santo Domingo katedralen, soltemplet “ Koricancha” & “Sacsayhuaman fästningen”. Vi beger oss sedan mot den Heliga dalen (sacred valley) & besöker städerna Quenco, Puka Pukara & Ollantaytambo. Efter lunchen går vi ombord på tåget som tar oss på en hisnande vacker resa längs Urubamba floden till Aguas Calientes. (F,L)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska Inka citadellet Machu Picchu. En plats som ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget för att återvända till Cusco. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand! (F)

Idag fortsätter vår Sydamerika rundresa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Vi går ombord på vår buss och lämnar Cusco bakom oss för att färdas igenom ett spektakulärt bergslandskap. Vid det höga passet La Raya kan du passa på att beundra den storslagna utsikten! Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårat hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F,L)

Dagen börjar tidigt med ett besök på de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket . Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. Efter besöket återvänder vi till Puno för att färdas mot Bolivia & La Paz, världens högst belägna huvudstad. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. (F)

På förmiddagen går vi en guidad stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden, Murillo torget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset samt parlamentet. Efter lunch beger vi oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Uyuni. (F,L)

Idag börjar vi vår färd in i ett av de konstigaste landskapen på vår Syd Amerika rundresa. De fantastiska salt slätterna runt Salar de Uyuni sjön! Vid 9 snåret beger vi oss ifrån staden Uyuni för att besöka ”saltgruvan” vid Colchani. Vår resa fortsätter sedan mot staden Jirita med ett stopp vid Tunupa vulkanen och dess Flamingo koloni. Vi övernattar på vår Lodge i Jirita. (F,L,M)

Idag beger vi oss till ‘Laguna Colorado’ kallad den röda sjön. Sjöns röda färg kommer från kemikalier från de närliggande vulkanerna och den är hemvist för 3 olika Flamingo sorter. På vår fortsatta resa besöker vi “Ollague Vulkanen” och ‘Arbol de Piedra’ (stenträdet) samt många olika laguner. Vi äter middag och övernattar på en lokal Lodge. (F,L,M)

Vi vaknar tidigt och beger oss till “Sol de Mañana” gejsern. Här kopplar vi av med ett bad i de varma källorna innan vi fortsätter vår Syd Amerika rundresa. Vi färdas genom ‘Salvador Dali’ öknen på väg till Verde Lagunen – den gröna sjön, innan vi korsar över gränsen till Chile. Väl framme i San Pedro de Atacama checkar vi in på Hotel San Pedro de Atacama. (F,L)

Dagen är fri att spendera på egen hand och man kan passa på att koppla av efter vårt händelserika besök i Bolivia. För den som vill kan man besöka stadens kyrka från 1600 talet samt dess museum. (F) Följande tilläggsturer finns tillgängliga. Kontakta oss för priser: Dagstur till saltsjön Salar de Atacama Salt Lake. Badutflykt till de varma källorna vid Puritama.

Dagens tur på vår Sydamerika rundresa går till de spektakulära gejsrarna vid Tatio. Dessa gejsrar sprutar varmt vatten hela 10 meter upp i luften. På väg tillbaka till San Pedro besöker vi byn Machuca Village. Här kan man se tydliga exempel på den lokala arkitekturen så som St. James kyrkan. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F,L)

 

Idag lämnar vi Atacama öken bakom oss och flyger till Chiles moderna och livliga huvudstad Santiago de Chile. Efter check-in beger vi oss ut på en guidad stadsrundtur i denna vackert belägna metropol. Vi besöker San Francisco kyrkan, Regerings palatset, Plaza de Armas samt San Cristóbal med Metropolitan Park, Zoo och Casa de Cultura. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F)

Denna dagen beger vi oss norr om Santiago för att besöka Chiles viktigaste hamn, den historiska Valparaiso. Vi får en guidad rundtur av staden där vi bland annat besöker Pablo Neruda hus. Efter lunch beger vi oss till Viña del Mar. En liten kuststad med många bra stränder och vackra parker. Vi fortsätter ytterligare norröver för att besöka Reñaca innan vi vänder åter till Santiago. (F,L)

Denna dagen fortsätter vår Sydamerika rundresa till Argentina och Buenos Aires. Efter frukost får vi transfer till Santiagos internationella flygplats och flyger till Buenos Aires. Under turen kan man se landskapet förändras från höga istäckta bergstoppar i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Därefter följer en stadsrundtur i de central delarna av Buenos Aires och vi får se National Congress, Katedralen och parlament huset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Boca distriktet innan vi återvänder till vårt hotell. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk specialitet, en Tango show! (F,M)

Vi avnjuter en frukost på hotellet innan vi får transfer till inrikes flygplatsen för att flyga söderut till Patagonien. Ett avlägset och extremt landskap med stora öppna slätter på kanten till syd Atlanten. Efter frukost, avresa till Patagoniens sydligare delar och transfer till hotellet. (F)  

Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder. På grund av sin bedårande skönhet, sitt glaciologiska intresse och närvaro av utrotningshotade vilddjur utsågs Perito Moreno glaciären till ett världsarv 1981. Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg på dagen kan vi erbjuda en båttur i Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta bokas via oss vid bokningstillfället. Kontakta oss för aktuella priser. (F)

Denna dagen tar vår Sydamerika rundresa med oss från de kalla stora slätterna i Patagonien norrut till den varma subtropiska regnskogen i Argentina. Vi flyger via Buenos Aires upp till Puerto Iguazú där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

En heldags guidetur av den Argentinska sidan av fallen står på programmet idag! Att se vattenmassorna från en av syd Amerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 m hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2 ½ km i bredd gör dem ännu mer imponerande. På grund av många små regnskogsbeklädda öar, delas vattnet upp i 275 individuella fall. Genom att följa de lummiga stigarna på den Argentinska sidan av fallen kommer vi riktigt nära några av dessa individuella fall och kan verkligen känna dess otroliga kraft. Denna spektakulära upplevelse är som störst vid La Garganta del Diablo, ‘The Devils Throat’ – vilken är det största av alla fallen. Skogen som omger fallen är otroligt vacker och här kan man se många fåglar och övriga djur så som Toco Toucan och tvättbjörns familjerna Coati’s. Sen eftermiddag/kväll återvänder vi till La Cantera. (F)

I dag tar vår Sydamerika rundresa med oss till ytterligare ett land då vi besöker den Brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panorama vyer. Räkna dock med att bli lite fuktig då det stänker en hel del från det största fallet ”the Garganta de Diablo.- ‘The Devils Throat’ Efter att ha ätit en bit uppför floden beger vi oss till Foz de Iguaçu Airport och flyger till Rio de Janeiro. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i det legendariska stranddistriktet Copacabana. (F)

Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vår tur börjar vid det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument, den 38 meter höga Kristus statyn!  Vi fortsätter sedan till Santa Teresa Distriktet, besöker den massiva katedralen och den färgglada Lapa Steps innan vi avslutar vår dag med en tur till “Sugarloaf mountain”. Har vi tur kan vi härifrån se en underbar solnedgång.  Vi återvänder till centrum där ni blir avsläppta på en restaurang för en Barbeque middag. Vänligen observera att guiden inte är med på middagen och att ni återvänder till hotellet på egen hand efteråt.  Ta gärna med en matsäck eller inhandla en lättare lunch på vägen. (F,M) 

Dagen är fri för att på egen hand utforska Rio de Janeiro. Nu kan man passa på att ta en sista avkopplande dag på stranden! (F)

Idag äter vi frukost på hotellet innan ni får transfer till den internationella flygplatsen för ert flyg hem. Detta avslutar vår Sydamerika rundresa! (F)

Personal
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella bussförare.
Boende: 

Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid restillfället bokar vi ett annat hotell medl ikvärdig standard.

 • 1 natt på hotell Jose Antonio, Lima 4*
 • 2 nätter på hotell San Agustin Dorado, Cusco 4*
 • 1 natt på hotell Taypicala, Machu Picchu 4*
 • 1 natt på hotell Sonesta Posada del Inca, Puno 4*
 • 1 natt på hotell Senorial Stannum, La Paz 4*
 • 2 nätter på hotell Los Girasoles 3*
 • 1 natt på Lodge (local basic Lodge), Salar de Uyuni
 • 3 nätter på Hotell Pascual Andino, San Pedro de Atacama 3*
 • 2 nätter i Santiago de Chile på: Eurotel Hotel 4*
 • 2 nätter i Buenos Aires på: Hotell Kenton Buenos Aires 4*
 • 2 nätter i El Calafate på: Hotell Imago 4*
 • 2 nätter i Puerto Iguazú på: La Aldea de La Selva 3*
 • 3 nätter i Rio de Janeiro på: Atlantis Copacabana Hotel 3*
Lokala Turer och aktiviteter
 • Lima stadsrundtur Cusco stadrundstur
 • Ollantaytambo tur
 • Machu Picchu tur
 • Titicaca Lake tur
 • La Paz stadsrundtur
 • Salar Uyuni tur
 • Tatio Geysers – Puritama tur
 • Santiago stadsrundtur
 • Viña del Mar & Valparaiso tur
 • Buenos Aires stadsrundtur
 • Perito Moreno Glaciäre tur
 • Utflykt till Iguazú Fallen FD (Argentinean side)
 • Utflykt till Iguazú Fallen HD (Brazilian side)
 • Rio de Janeiro stadsrundtur
Transport Flyg
 • Internationellt flyg t/r från Sverige till Lima - Peru och retur från Rio do Janeiro - Brasil.
 • Inrikesflyg Lima – Cusco
 • Inrikesflyg Calama – Santiago de Chile
 • Inrikesflyg Santiago de Chile – Buenos Aires
 • Inrikesflyg Buenos Aires – El Calafate.
 • Inrikesflyg El Calafate – Iguazú.
 • Inrikesflyg Iguazu – Rio de Janeiro.

Marktransport All marktransport som nämns i programmet ingår.

Måltider (Se dagspresentationen F = Frukost, L= Lunch, M= Middag)
Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

Resegaranti:

 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Ev lokal flygplatsskatt Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks

 

 • Pris per person i dubbelrum: Pris fr. 85 500 kr
 • Enkelrumstillägg: Från kr. 14 100 kr

 

 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

 

Relaterade program