Det klassiska Argentina, inkl. flyg - 13 dagar

Pris från: 38700 KR

Resan börjar i den pulserande storstaden Buenos Aires, vilken också kallas Sydamerikas Paris. Vi forstätter sedan söderut till värdens sydligaste belägna stad “Ushuaia” som ligger i Tierra del Fuego nationalparken. Detta avlägsna och isolerade landskap bjuder oss på en vacker och oförändrad natur och skärgård. Vår tur fortsätter sedan med ett besök till de imponerande glaciärerna runt Perito Moreno, som ligger i Los Glaciares National Park. Här tar vi en båttur bland de mäktiga isbergen. Härifrån går vår resa norrut upp till några av världens största vattenfall- de mäktiga Iguazu fallen. När man reser i Argentina befinner man sig i ett kontrasternas land på grund av dess växlande och imponerade natur. Från de kyliga Anderna i väster sträcker sig landet till de milda slätterna “pampas” vid atlantkusten. Landet går från den varma och subtropiska skogen i norr till de kalla och vidsträckta vidderna i söder och västra Patagonien! Argentinas landskap och natur kommer definitivt att utmana och förtrolla dig under din resa!
Vid ankomsten till Buenos Aires flygplats möts vi upp och får transfer till vårt hotell. Här kommer vi att bo i två nätter
Idag följer vi med på en halvdags stadsrundtur i staden. Turen börjar med ett besök till det legendariska Plaza de Mayo torget där parlamentshuset Casa Rosada (det rosa huset) ligger. Vi ser även stadshuset från 1754 samt katedralen. Vi vandrar längs de trädkantade avenyerna som ger ett inslag av lugn i denna annars pulserande storstads metropol. Vid 9 de Julio Avenue hittar vi de Obelisker som är en symbol för staden. Vårt nästa besök blir till det pittoreska och färggranna La Boca distriktet. Här finner man spåren av de europeiska immigranterna som kom hit i slutet på artonhundratalet. Vi hinner även med ett besök till stadens äldsta område, San Telmo, samt Puerto Madero beläget på kanten av Rio de la Plata, vilket är ett gamalt område som rustats upp och blivit till ett modernt affärscentrum i staden. Vår tur tar oss förbi Palermo, den botaniska trädgården, stadens zoo och the Hippodrome innan vi kommer till slutpunkten för vår tur Recoleta. Detta är ett av stadens mest förnämsta bostadsområden och på den närliggande kyrkogården finns den legendariska Eva Peróns grav. Vi återvänder sedan till hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Ushuaia. Vid ankomsten möts vi upp och får transfer till vårt hotell. (F)
Vi åker söder om staden längst National Route 3 till den berömda Tierra del Fuego nationalparken, vilken gränsar till havet. Naturen i detta område är väldigt omväxlande med vyer av bergskedjan Anderna, den stora oceanen, samt den Patagoniska skogen. Här växer många olika träd och blomstersorter så som: lengas, guindos, ñires, notros samt orkidéer, violer, tusenskönor och den Fuegiska edelweissen! Vi färdas längst bäverdammarna mot Lapataia floden och den gröna lagunen innan vi kommer fram till Lapataia Bay. Här kan man se spår av de första nybyggarna i området. Dessa kallas the ‘concheros’ och har ett stort arkeologiskt värde så man kan följa dessa dagliga liv. På vägen tillbaka till Ushuaia stannar vi vid Roca sjön för att beundra hur vattnet skiftar färg beroende på vädret. Vi återvänder till vårt hotell där vi spenderar natten. (F)
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till El Calafate. Vid ankomsten möts vi upp och får transfer till vårt hotell. (F)
På morgonen åker vi Punta Bandera Private Port som ligger ca 47 km ifrån El Calafate. Runt kl. halv 9 går vi ombord på vår båt och får en halvtimmas genomgång av säkerhets föreskrifterna samt väderförhållandena. Vi seglar genom North Arm för att komma till Upsala kanalen. Här möter vi en fantastisk barriär av isberg och har underbara vyer över Upsala Glaciären. Vi fortsätter genom Spegazzini kanalen för att se Seco och Spegazzini glaciärerna. Spegazzini glaciären är den högsta i hela nationalparken. Vi återvänder sedan till Punta Bandera Private Port och får transfer till vårt hotell i El Calafate. (F)
Idag beger vi oss till Los Glaciares National Park och den berömda Perito Moreno glaciären. Under färden dit kommer vi att kunna se Argentino Lake och Bahía Redonda (den runda bukten) med dess många intressanta fågelarter. Landskapet som vi färdas igenom är typiskt för Patagonien och vi kommer se många arter av den specifika “broom sedges”- vilket är ett hårt hornliknande gräs, samt calafates’- en buskväxt med gula blommor och Violeta frukter. När vi kommer fram till entrén till nationalparken förändras landskapet och blir rikare med fler växtsorter så som: ñires, lengas and guindos. Perito Moreno Glaciären sträcker sig över en yta av 195 kvadratmeter och är hela 30 km lång. Dessa front är hela 5 km bred och isväggarna är allt mellan 30 till 60 meter höga. I mitten av glaciären når isen ett djup på hela 250 till 350 meter. Denna frusna flod rinner ned från de södra patagoniska isfälten och då den konstant är i sakta rörelse ändras de underbara och fantastiska is formationerna ständigt. På grund av dess otaliga skönhet förklarade UNESCO det som ett Mankind Heritage. Vi tar en promenad framför de västra väggarna och beundrar detta naturfenomen. (F, M)

Idag får vi transfer till flygplatsen i El Calafate för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazu. Vi ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Under eftermiddagen beger vi oss ut för att utforska dessa undersköna och mäktiga vattenfall. Vi går över Juan D. Peron och Tancredo Neves broarna som binder ihop staden Puerto Iguazu i Argentina med Foz do Iguacu i Brasilien. Vi fortsätter på den Brasilianska sidan av fallen via Das Cataratas Avenue för att ta oss till Foz do Iguacu nationalparken. En av de största parkerna i Brasilien. Under vandringsturen ser man panorama vyer över San Martin ön och några av de största fallen så som the Bozzeti, Two Sisters, San Martin och Three Musketeers. Vi når sedan fram till utsiktspunkten där vi har en fantastisk vy över det stora fallet Devil’s Throat som ligger endast 150 meter bort. Utsikten här blir ändå mer magnifik av de permanenta regnbågarna som syns över fallen. Vandringsturen slutar vid Floriano Fall där man kan hitta en liten souvenir shop samt den panoramiska hissen. Vi går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till vårt hotell. (F)
Idag skall vi utforska den Argentinska sidan av Iguazu fallen. Iguazus nationalpark är den äldsta i Sydamerika och har utsetts till ett Mankind Heritage av UNESCO. Vår tur utgår ifrån besökscentret varifrån vi tar en 15 minuters färd i ett öppet tåg upp till Cataratas Station. Härifrån beger vi oss till fots ut på en vandringstur som tar oss riktigt nära de 275 vattenfallen, där vattnet dånar ned hela 70 meter! Längs leden kan man även se många orkidéer, begonior, fåglar och fjärilar. Vi tar sedan tåget till Garganta Station och går ca 1200 meter till Devil’s Throat balcony. Här har man full utsikt över det gigantiska Devil’s throat fallet och får vara med om ett av de största skådespelen i världen! Vi återvänder med tåget till besökscentret och får transfer tillbaka till vårt hotell. (F, L)
Vi får transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. På kvällen får vi vara med om dinner show med argentinsk tango. Här kommer några av de bästa dansarna inom denna stil att underhålla oss tillsammans med musiker och sångare. Vi njuter av en god middag innan showen. (F, M)
I tid till vårt internationella flyg får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. (F)
Personal
 • Engelsk talande guider.
 • Lokala professionella buss förare.
Boende: Vänligen observera att om något av nedan boende inte är tillgängliga vid restillfället förser vi er med ett boende i likvärdig eller bättre standard.
 • 4 nätter i Buenos Aires på Hotel Broadway Suites ****
 • 2 nätter i Ushuaia Hotel Cilene del Faro ****
 • 3 nätter i El Calafate Hotel Kosten Aike ****
 • 2 nätter i Iguazu på Hotel La Aldea de la Selva ****
Lokala turer och aktiviteter
 • Stadsrundtur i Buenos Aires.
 • Dinner Tango show i Buenos Aires
 • Tur av Upsala Glaciären
 • Tur av Perito Moreno Glaciären
 • Halvdagstur av den Brasilianska sidan av Iguazu fallen.
 • Heldagstur av den Argentinska sidan av Iguazu fallen.
Internationell och lokal transport
 • Internationellt flyg tur och retur från Köpenhamn, Oslo, Stockholm eller Göteborg.
 • Inrikesflyg från Buenos Aires till Ushuaia.
 • Inrikesflyg från Ushuaia til El Calafate
 • El Calafate - Buenos Aires.
 • Buenos Aires - Iguazu.
 • Iguazu - Buenos Aires.
Marktransport
 • Privata transfers mellan flygplats och hotell med engelsktalande guide.
Måltider (se dagspresentationen för närmare detaljer) Obs: Om du är vegetarian, allergiker eller har några speciella önskemål på maten ber vi att du meddelar detta vi bokningstillfället.
 • Frukost ingår på alla boenden.
 • 4 luncher (dag, 3,5,9 & 10)
 • 3 middagar (dag: 2,7 & 11)
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Dricks - förväntas i Argentina men är ditt eget beslut.
 • Tidig incheckning eller sen utcheckning på hotellen.
 • Alkoholhaltiga drycker samt dryck under måltider.
 • Tjänster som inte nämns i programmet.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Personliga utgifter.
Saker som är bra att ha med sig
 • Under denna tur kommer ni att besöka både ett kalt och blåsigt klimat samt ett subtropiskt område. Vi rekommenderar att man klär sig i flera lager kläder där det som är närmast kroppen inte är bomull utan ull. Det andra lagret bör bestå av en varm jacka eller fleece jacka och utanpå detta har man som ett sista lager en vind och vattentät jacka. På detta sätt kan man enkelt byta i takt med att temperaturen förändras. När det gäller byxor bör man ha vindsäkra byxor i ett material som torkar fort.
 • Bra vandrings skor och sandaler.
 • Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat.
 • Vind och vattentät jacka (Gore-Tex är bra)
 • Vatten flaskor
 • Kamera (vattensäkert fodral är användbart). Extra kamerabatterier
 • Pengar till egna utgifter – Dollars är lättväxlade, det finns bankomater i större städer.
 • Passet samt en fotokopia av ditt pass och resehandlingar
 • En kopia av din reseförsäkring.
 • Myggmedel (DEET är bra)
 • Solkräm. Solglassögon. Solhatt
 • Ficklampa med extra batterier.
 • Baddräckt
 • Kikare (bra för att titta på djurliv)
 • En liten första hjälpen låda.
Hotel Cilene del Faro

Några meter från Beagle Channel och Ushuaia största museer i Terra del Fuego, erbjuder detta 4-stjärniga hotell sviter och lägenheter med en magnifik utsikt över antingen Andesfjällen eller Beagle Channel.

Hotel Kosten Aike

Hotel Kosten Aike ligger i en imponerande byggnad i alpstil. Alla rum har kabel-TV, minibar, värdeskåp och värme. De har också skrivbord, telefon och eget badrum, inklusive gratis toalettartiklar och hårtork.

Hotel La Aldea de la Selva

Hotellet ligger i regnskogen, bara 17 km från Iguazufallen. Här erbjuds en utomhuspool, egna balkonger med hammockar och utsikt över djungeln.

 • Pris per person i dubbelrum: Från kr. 38 700
 • Enkelrumstillägg: Från kr. 6 900
 
 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program