Galapagos kryssning, Lyxklass - 5 dagar

Pris från: 26500 KR

Båten Treasure tar dig med till öarna Santa Cruz, Santiago, Bartolome, North Seymour, Mosquera, South Plaza, Cerro Brujo och San Cristobal. Studera korallreven, besök sjölejonen och fregatt fåglar, lär dig om öarna på besökscentret. Kom i nära kontakt med de stora jättesköldpaddorna och njut av vackra stränder. Treasure har allt för ett avkopplande besök i bekväm första klass.  
Vi flyger från Quito eller Guayaquil till Galapagos övärld. Vid ankomsten till Baltra möts vi upp av vår guide som tar oss med till hamnen och vår yacht Treasure för att påbörja vår kryssning. Efter en välkomst drink serveras lunch. Under eftermiddagen besöker vi Charles Darwin Station där man kan lära sig om öarna och se landsköldpaddor. (L, M)
Santiago ön kallas också James eller San Salvador ön, och ligger i det västra hörnet av Galapagos skärgård. Ön är den fjärde största i området och en väldigt vulkaniskt aktiv ö. Vid ett besök till Sullivan Bay kan vi studera lavaformationer och förundras av naturens krafter. Vi beger oss sedan till Bartolome som ligger på andra sidan Sullivan Bay. Då ön är klippig har vi en underbar utsikt över det närliggande området. Vi ser vulkaniska toppar, kratrar, lavafält och den berömda Toba formen. Passa på att ha kameran framme! På dess vackra stränder kan man få se marina sköldpaddor samt Galapagos pingviner. (F,L,M)
På förmiddagen besöker vi North Seymour Island. Ön är en ganska platt ö med många kullar vilket gör den till en bra häckningsplats för många fregattfåglar. Här kan man se Blue-footed boobies dansa sin parningsdans samt sjöfåglar som sitter längst klippkanterna. Då man går runt på ön får man gå försiktigt så man inte kliver i ett fågelbo! Vi fortsätter sedan till Mosquera som ligger mellan Baltra och North Seymour. Vi studerar kollrall revet och njuter av den vita stranden. Här finns också manga fina lavaformationer samt en av de största sjölejon kolonierna i hela skärgården. (F,L,M)
Idag besöker vi South Plaza som ligger i östra hörnet av Santa Cruz. Området har ett unikt ekosystem med växter så som “Sesuvium plants” och “Opuntia kaktusar”. Här kan man hitta några av de mest intressanta arterna i hela Galapagos området. Öns land leguaner är tex. mindre än de som man ser på andra öar. Här finns många så kallade “Hybrid iguanas” vilket är en korsning mellan land- och marina leguaner. Dessa är mycket unika och känns igen på dess svart/gråa färg. Att det finns så mycket leguaner just här beror på ett rikt välstånd av tonfisk som är deras favorit föda!Man kan även se många sjöfåglar här så som: Swallow Tailed Gulls, Audubon shearwaters, red-billed tropicbirds, fregatt fåglar samt bruna pelikaner.Cerro Brujo kallad Wizard Hill är en vacker strand som består av en blandning av vit korall och vulkanisk aska. Den ligger längst den norra kusten av ön San Cristobal, vilken var den ön Charles Darwin först kom till i September 1835.I detta lavatäckta område kan man se sjölejon, sjöfåglar, finkar samt sångare. Den väl skyddade bukten är en populär plats bland unga sjösköldpaddor och rockor. Bakom sanddynerna ligger saltvattens sjöar som tidigare var salt gruvor. (F,L,M)  
På vägen mot flygplatsen besöker vi besök centret på San Cristobal. Här kan vi lära oss om öarna vi just besökt, dess historia, utveckling och otroliga natur.Efter besöket får vi transfer till den lokala flygplatsen, dit vi kommer på förmiddagen, för vårt flyg tillbaka till fastlandet. (F) Extra nätter på hotell i Quito eller Guayaquil går enkelt att anordna. Turen kan kombineras med en annan tur. OBS! Vänligen observera att Galapagos öarna är en nationalpark och att kryssningsprogram därför kan komma att ändras enligt parkens regler. Hänsyn tas till djurens förflyttningar och naturen. Skulle ändringar uppstå i programmet och vissa områden inte kan besökas erbjuds ni alltid en ersättningstur. Obs! Treasure erbjuder även 7 dagar, 9 dagar, 11 dagar och 15 dagars kryssningar. Kontakta oss för information.

Detta ingår

 • 5 dagars/4 nätters kryssning runt Galapagos övärld med båten Treasure enligt program. Helpension (frukost, lunch, middag) under kryssningen
 • Flyg tur och retur Quito/Guayaquil - Galapagos
 • Alla transfers på Galapagos.
 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.
Resegaranti:
 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring.
 • Måltider som ej står med i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Dricks.
 • Personliga utgifter
 • Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Galapagos Transit Card 20 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Pris per person i dubbelhytt: Från kr. 26 500

Relaterade program