Stora Lyxiga Peru resan, inkl. flyg - 15 dagar

Pris från: 44300 KR

Vår Lyxiga Peru resa 15 dagar erbjuder många av Perus klassiska upplevelser blandat med skön natur under 15 dagar. Häpnas över den vackra och kraftfulla naturen i Colca Canyon, se den Andiska Kondoren sväva fram. Beundra Vicuñan och de fortfarande aktiva vulkanerna. Besök Titicaca sjön och de flytande öarna, samt förundras utav Quechua och Aymara kulturerna. Färdas genom Inka folkets Heliga dal och förtrollas av den förlorade staden Machu Picchu, en plats som finns med på UNESCOS världsarvslista.

Följ med oss till ett land där två av världens största kulturer kolliderade. Genom en blandning av historia, natur och kultur välkomnar denna Lyxiga Peru resa 15 dagar dig till ett magiskt land

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Representanten kommer att ge dig all information du behöver för denna lyxiga Peru resa samt svara på alla eventuella frågor som du har om din nya omgivning. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1446 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens museum innan vi äter lunch på Larcomars shopping center med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta staden Arequipa byggd i kolonialstil. Staden ligger vackert inbäddad bland 3 vulkaner, Misti (5,822m), Chachani (6,057m) och Pichu-Pichu (5,669m). Dessa tronar upp som jättelika väktare över staden och minner om den gigantiska kraft som format Anderna. Arequipa som ligger på en höjd av nära 2400 meter över havet är byggt nästan uteslutande av en vit vulkanisk sten som kal˝ˇlas ”sillar”. Efter check in väntar en guidad tur av stadens historiska guldkorn. Efter ett besök vid det vackra stora torget och stadens katedral, beger vi oss till Arequipas största turist attraktion. Det vackra Santa Catalina klostret. Klostret som var stängt för allmänheten fram till 1970 tjänade som hem åt nära 400 nunnor och var som en egen stad i staden. Vi besöker därefter Yanahuara torget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder sedan till hotellet där vår guide ger oss en kort introduktion angående vår 2 dagars expedition till Colca Canyon. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.)

Denna dagen är fri att på egen hand utforska Arequipa och samtidigt aklimatisera sig till höjden. (F.M.)

Dagen börjar tidigt då vi blir hämtade med buss för att fortsätta vår rundresa i Peru till Colca Canyon. Vår färd går igenom en vidsträckt och sceniska högplatå kallad ”altiplano”, ett område som sträcker sig upp emot höjder på 4000 meter över havet. Längs vägen passerar vi förbi små byar och samhällen och har vi tur kan vi till och med få se lokalbefolkningen fösa lamadjur och alpackor över de stora öppna slätterna. Då vi passerar igenom Aguada Blanca Vicuna Reserve kan vi kanske få se lamadjurens vilda släkting, Vicunan! På eftermiddagen anländer vi till Chivay (3633m), vilken är entre porten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära och högst aktiva vulkanerna Sabancaya och Ampato (6,288m)

Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet. (F.L.M)

Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor, varifrån man har en utmärkt utsikt över en av de djupaste dalgångarna i Colca Canyon. Härifrån har man en god chans att få se världen största flygande fågel, den majestätiska Andiska Kondoren som har ett vingspann på upp till 3 meter! I den tidiga morgonen ger sig dessa fåglar ut bärandes av luftströmmarna som stiger upp ifrån dalgångarna för att leta efter föda. Efter detta underbara natursceneri tar vi en kort promenad in i dalen för att besöka ett samhälle och få chans att observera de urgamla agrikulturella terrasserna som används i dalen i århundraden. Vi återvänder till hotellet för att äta lunch innan vi tar bussen till Puno. (F)

Denna dagen på vår lyxiga Peru resa 15 dagar får vi transfer till vår båt för att bege oss ut på en heldags tur på Titicaca sjön. Världens högst belägna sjö med ett fungerande navigationssystem. Dagens första stopp blir till de berömda flytande öarna som tillhör Uros folket.Efter att ha spenderat tid med detta folk fortsätter vi sedan till den lugna och sceniska ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Tillsammans med en lokal guide beger vi oss till öns högsta punkt, där vi njuter av den vackra solnedgången över sjön. Sen eftermiddag blir vi hämtade med båt och får transfer tillbaka till Puno och vårt hotell. Vi kommer nöjda tillbaka efter en heldag på en av världens mest förtrollande natur och kultur platser. (F.L)

Idag färdas vi från Puno till Cuzco, inka rikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som det höga passet La Raya. Passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inka rikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cusco. Kl 14.00 möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. De spanska erövrarna med det inhemska inka folket! Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cusco. Sacsayhuaman storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri till egna aktiviteter. (F.)

Vår lyxiga Peru resa 15 dagar går idag till Inka folkets Heliga dal. “the Sacred Valley ”. Vi lämnar Cusco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som ett historiskt slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. På väg tillbaka till Cusco stannar vi vid den vackra byn Chinchero som ligger i högländerna emellan Cusco och den heliga dalen.

Här besöker vi stadskärnan, kyrkan och marknaden innan vi återvänder till Cusco och vårt hotell. (F.L.)

Tidig morgon beger vi oss till tåg stationen för att gå ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Den lilla staden ligger nedanför de spektakulära ruinerna Machu Picchu, en av UNESCO utnämnd världsarvs plats. Vistadome tåget är speciellt designat med ett klart tak som ger en större uppskattning för det otroliga landskapet vi passerar igenom på vår färd. Medan vi avnjuter en lättare frukost pekar vår guide ut sevärdheterna längs rälsen. Vid ankomsten till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F.M.)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters bussfärd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 m.ö.h och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cusco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand! (F.L.)

Vi får transfer till Cuscos flygplats för att flyga till Lima. Vid ankomsten checkar vi in på vårt lyxiga hotel. Kvällen är sedan fri för att njuta av Limas restauranger och nöjesliv på egen hand. (F.M.)

Denna sista morgon på vår Lyxiga Peru resa 15 dagar kan man följa med på en guidad tur till Miraflores Indian Craft Market (hantverksmarknad) där man kan hitta keramik, textiler och smycken från hela Peru. På Larcomars shopping center, vilket ligger vackert med utsikt över Stilla Havet, kan ni äta lunch. Efter det får ni återvända till ert hotell innan ni får privat transfer till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen ca 3 timmar innan ert flyg avgår. (F)

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal
 • Engelsktalande guide.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
Boende:
 • Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid restillfället bokar vi ett annat hotell i likvärdig standard.
 • 2 nätter på Hotel Sheraton, Lima *****   (Club Class room)
 • 2 nätter på Hotel Libertadores, Arequipa *****   (Junior Suite)
 • 1 natt på Hotel Colca Lodge & Spa, Colca *****   (Junior Suite)
 • 2 nätter på Hotel Libertadores Titicaca *****  (Lake view room)
 • 3 nätter på Casa Andina Private Collection, Cusco ****   (Superior room)
 • 1 natt på Hotel El Mapi, Aguas Calientes ****   (Deluxe room)
 • 1 natt på Hotel Estelar Miraflores, Lima *****   (Junior Suite)
Privat lokala turer och aktiviteter
 • Stadsrundtur i Lima.
 • 1 heldagstur på Titicaca sjön.
 • Stadsrundtur i Cusco.
 • 2 dagars tur till Machu Picchu.

Internationell och lokal transport

 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima med KLM, Air France och American Airlines.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg från Lima till Juliaca (Titicaca sjön).
 • Inrikesflyg från Cusco till Lima.
 • Båt Transport på Titicaca sjön.
 • Buss Transport till Cusco.
 • Vistadome Tråget till och från Aguas Calientes.
 • Transfer till och från flygplatsen i privat service

Måltider (se dagspresentationen för detaljer)

Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

 • 13 Frukost.
 • 6 x Luncher (dag 2,5,7,8,10 & 12)
 • 4 x Middagar (dag 4,5,11 & 13)

Resegaranti:

 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      

Detta ingår ej:

 • Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Tur till Huayna Picchu Mountain, måste beställas vid bokningstillfället.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.
 • Pris per person i dubbelrum: Från kr. 44 300
 • Enkelrumstillägg: Från kr  9 200
 
 • Priset inkluderar internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima med KLM, Air France och American Airlines. Priset är beräknat på lägsta bokningsklass på flyget. Flygskatt ingår med ca 3000 kr. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för
 • valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.
 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning på 3500 kr per person.
 • Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program