Norra Peru, inkl. flyg - 19 dagar

Pris från: 44650 KR

Har du besökt Peru tidigare? Eller är du helt enkelt inte intresserad utav att vandra samma vandringsleder som alla andra? Kanske vill du se något annat än det berömda inka citadellet Machu Picchu? Inte färdas genom den heliga dalen? Men önskar ända att utforska en gammal civilisation och njuta av den vackra naturen. Då är denna resa i Norra Peru verkligen för dig. Under denna tur färdas vi i Amazonas regnskogen och besöker världens högst belägna tropiska bergskedja Cordillera Blanca. Vi utforskar regionens stora arkeologiska arv. Så som det magnifika UNESCO världsarvslistade Chavin de Huantar som dateras till år 800 före Kristus. Vi beger oss till Chachapoyas skogarna och den enorma bergsstaden Kuelap som är över 1000 år gammal. Vi besöker pyramiderna i Sipan, Tucume och staden Chan Chan bygd av soltorkade tegelhus! Detta är lämningar från kulturer som bodde här långt innan inka folket. Vi besöker även lämningarna i Caral som är över 5000 år gamla! Under turen finns även tid att koppla av på några av de finaste stränderna i Peru belägna vid Mancora. Denna plats är perfekt för att bada och räknas som en av Sydamerikas bästa platser för att surfa. Välkommen att följa med till en mera outforskad del av Peru!

Vi ankommer till Lima’s Internationella flygplats och får transfer till vår hotell som ligger fint beläget i Miraflores distriktet. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

På morgonen tar vi en stadsrundtur till Limas historiska centrum. Vid återkomsten till hotellet checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för att ta oss norrut och verkligen börja denna resa i Norra Peru. När vi landar i Tarapoto märks skillnaden i klimatet på en gång då värmen slår emot oss så fort vi kommit av planet. Vi får transfer till vår djungellodge där vi skall spendera natten.

Idag får vi en guidad tur för att utforska och lära känna vår nya omgivning. I området kan man se många fåglar och små skogsdjur. Efter turen kan man koppla av på lodgen vid swimmingpoolen eller i en naturlig källa som formats av en bergsbäck. Här är man verkligen ett med naturen.

Under morgontimmarna tar vi en promenad i skogen och besöker ett vattenfall. Under promenaden kan man med lite tur få se apor och olika gnagare. Efter lunch beger vi oss ut på ännu en promenad. Denna gång går vi längs floden till en utsikts plats varifrån man kan se fina vyer över den gröna dalen och Huallagafloden. Sen eftermiddag söker vi efter de färgglada regnskogs grodor som bor i området runt lodgen.

En 7 timmars bussresa tar oss till vår nästa destination vilken är byn Cocachimba. Här bor vi på en lodge med fin utsikt över världens tredje hösta vattenfall – Gocta. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Vi äter en tidig frukost innan vi tar en ridtur till Gocta vattenfallet. Turen är ca 10 km, tar ca 2 timmar och leden går upp och ned i den dimhöljda bergsskogen. Vid ankomsten till fallen beundrar vi dess kraft och skönhet. Vi återvänder till Lodgen runt lunchtid. Under eftermiddagen utforskar vi de arkologiska lämningarna i området. Här finns många spår av Chachapoyan kulturen och vi besöker Karajia samt San Antonio där man kan se utkarvade sarkofager som är över 2 meter! På vägen tillbaka till Lodgen njuter vi av det vackra landskapet.

Kl. 8.00 beger vi oss av emot Kuelap. Staden som omges av en ringmur uppfördes emellan 900 och 1100 efter Kristus. Beläget på toppen av en kulle följer staden åsen ca 1 km med många små byggnader att upptäcka innanför väggarna. Detta är spår av en relativt okänd kultur som blomstrade hundratals år innan de spanska erövrarna kom på 1500 talet. När vi åker ifrån Kuelap stannar vi i byn Maria för att äta lunch. Vi kommer sedan fram till Chachapoyas där vi spenderar natten.

Tidig morgon äter vi frukost innan vi beger oss till busstationen för vår 8 timmars resa genom bergen till kusten och staden Piura. Vid ankomsten stiger vi på vår bekväma buss och färdas till Mancora som är beläget ca 8 timmar norrut. Denna kuststad ligger nära gränsen till Ecuador och klimatet är behagligt varmt här året om. Vi checkar in på vårt strandnära hotell. Nu är det dags för avkoppling och bad på denna resa i Norra Peru.

Mancora är känt för sina vackra stränder och möjligheter att bada året om. Detta är också en av de bästa platserna för att surfa i Syd Amerika. Våtdräkter och brädor finns att hyra och nybörjare kan få surflektioner. Här finns även gott om andra aktiviteter. Till exempel forsränning i national parken Cerros de Amotape eller hästridning på stranden. Såklart kan man ju alltid välja att koppla av på stranden och passa på att fånga lite sol!

Dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att koppla av och njut!

Idag fortsätter vi vår resa i Norra Peru med att bege oss söder över tillbaka mot Chiclayo. Under vägen kommer vår guide att peka ut intressanta platser. Vi kan till exempel se den torra skogen kallad “dry forrest” som är unik för Perus norra och Ecuadors södra kustremsa. Vi anländer till Chiclayo runt halv 9 på kvällen och checkar in på vårt hotell.

Denna dagen utforskar vi Chiclayos omgivning. Detta område har kontrollerats av många olika för colombianska civilisationer så som Mochica, Lambayeque/Sican och Chimu. Vårt första besök blir till fristaden i Pomac skogen. Här ligger ruinerna av Sican – ett område fullt av pyramider. Efter en stärkande lunch förflyttar vi oss till Tucume där vi besöker Tucume museet. Vi återvänder till Chiclayo för att spendera natten.

Denna morgon besöker vi det berömda “Museo de las Tumbas Reales de Sipan”. På detta museum visas grav fynd från bland annat graven av en berömd och mäktig Moche präst. Ornament i guld & silver, smycken, keramik och träkonst har flyttats från graven för att bevars och visas för allmänheten. Efter museet fortsätter vi vår resa i Norra Peru med en bekväm busstur söder över till staden Trujillo. På vägen besöker vi världens största tegelstens stad. Ruinerna av Chan Chan, vilken var en viktig stad i Chimu riket. Kvällen är fri att spendera på egen hand.

Under morgonen besöker vi Huaca del Sol och Huaca de la Luna där vi kan titta på stora Moche pyramider. På Huaca de la Luna pyramiden kan man än idag se vackra väggmålningar i dess ursprungsfärg, vilka berättar om Moche mytologier och deras vardagsliv. Vi återvänder till Trujillo för lunch innan vi går ombord på vår buss för att färdas söderut till staden Huaraz. Vi kommer fram runt midnatt och får transfer till vårt hotell.

Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. På eftermiddagen tar vi en busstur till den vackra glaciär sjön Llanganuco. På tillbakavägen besöker vi de charmerande små byarna Carhuaz och Yungay.

Idag tar vi en spektakulär resa genom bergsmassiven till det imponerande och välbevarade templet av Chavin de Huantar, vilket finns med på UNESCO:s världsarvslista. Templet som byggdes för ca 1200 år sedan är den enda kända lämningen av Chavin kulturen. Vi återvänder till Huaraz för att spendera natten.

Vi går upp tidigt för att vara ute på vägen redan kl. 6. Med Lima som destination färdas vi söderöver i buss på denna näst sista dag på vår resa i Norra Peru. Vi stannar till i Caral för att titta på pyramiderna daterade från år 2600 före Kristus. Från Laguna Conococha på en höjd av 4000 meter tar vi oss ned emot öknen och kustremsan norr om Lima. Vi äter lunch hos lokalbefolkningen innan vi fortsätter till Lima. Vi anländer runt kl. 9 på kvällen efter en fullspäckad dag.

På förmiddagen besöker vi Museo de la Nacion , vilket har en fin samling konst och föremål från de inhemska kulturerna som vi har lärt oss om under denna resa i Norra Peru. Efter besöket på museet får vi transfer till flygplatsen för ert internationella flyg hem . Detta avslutar vår resa i Norra Peru.

Personal

 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss och båtförare.
Boende
 • Om något av nedan boende inte är tillgänligt vid bokningstillfället förser vi er med ett boende med likvärdig eller bättre standard.
 • 2 nätter på Hotel Britania, Lima***+
 • 3 nätter på Puma Rinri Lodge, Tarapoto***+
 • 2 nätter på Gocta Lodge, Cocachimba***+
 • 1 natt på Hotel Casona Monsante, Chachapoyas***
 • 3 nätter på Refugio de Vichayito, Máncora***+
 • 2 nätter på Casa Andina Select Hotel, Chiclayo****
 • 1 natt på Casa Andina Private Collection Trujillo*****
 • 3 nätter på Hotel Colomba, Huaraz***
Lokala turer och aktiviteter
 • Stadsrundtur i Lima
 • 3 dagars tur till Amazonas
 • Tur till Karajía och San Antonio Sarkofagerna
 • Rid/vandringstur till Gocta vattenfallen.
 • Tur till citadellet Kuelap
 • Tur till Sicán museet, Poma skogen and Tucume
 • Royal Tombs of Sipán Muséet
 • Tur till Chán Chán.
 • Tur till templen Sun och Moon
 • Tur till Llanganuco sjön
 • Tur till Chavín de Huántar
 • Tur till Caral
Internationell och lokal transport
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima.
 • Lokala flyg: Lima till Tarapoto
 • Alla transfers mellan flygplats och hotell
 • Busstransfer enligt ovan dagspresentation.
Måltider
 • Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 17 Frukostar
 • 11 Luncher. (dag: 2,3,4,5,6,7,11,12,13,15, & 17)
 • 4 Middagar. (dag: 2,5,7,14 & 17)
 • F= Frukost, L = Lunch, M = Middag
Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.       Detta ingår ej
 • Reseförsäkring, en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas
 • starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.
Hotel Britania, Lima

Hotel Britania Miraflores ligger i stadsdelen Miraflores vid den historiska pyramiden Huaca Pucllana. Här erbjuds moderna rum med kabel-TV och gratis WiFi.

Puma Rinri Lodge, Tarapoto

Pumarinri Amazon Lodge ligger i ett privilegierat läge vid floden Huallaga. Omgiven av skogar, floder och vattendrag. Eget badrum med varmt vatten, Takfläkt, Satellit-TV, Terrass eller balkong, Utsikt över floden

Gocta Lodge, Cocachimba

Rummen på Gocta Andes Lodge har balkong, sittgrupp och eget badrum med dusch och gratis toalettartiklar. Gästerna kan njuta av en bergsutsikt från rummet.

Hotel Casona Monsante, Chachapoyas

Hotellet erbjuder boende med trädgård och terrass. Vissa rum har balkong med utsikt över trädgården. Rummen är utrustade med en platt-TV, Wi-Fi och eget badrum.

Refugio de Vichayito, Máncora

Hotellet är idealistiskt framför Vichayito-stranden i Vichayito. Los Órganos strand ligger 5 km bort. Alla har ett eget badrum med gratis badprodukter och kabel-TV. Du kan njuta av havsutsikt från terrassen. Det finns 24-timmars varmvatten. Vissa rum har ett värdeskåp.

Casa Andina Select Hotel, Chiclayo

Rummen på Casa Andina Select Chiclayo är utrustade med luftkonditionering, kabel-TV och minibar. Vissa har bubbelbadkar och LCD-TV.

Casa Andina Private Collection Trujillo

Rummen är alla utrustade med eget badrum med gratis toalettartiklar, plattskärms-TV med kabelkanaler, luftkonditionering och värdeskåp. Vissa rum har en magnifik utsikt över stade

Hotel Colomba, Huaraz

Hotel Colomba erbjuder boende i Huaraz med gratis WiFi. Alla rum har eget badrum, kabel-TV och utsikt över trädgården.

Pris per person i dubbelrum: Från kr. 44 650 Enkelrumstillägg: Från kr. 7 950

Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.

Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Obs: Du kan även boka endast rundturen om du ordnat flyg till Sydamerika själv. Vänligen kontakta oss för ett uppdaterat pris.

Relaterade program