Påsköns mysterier och skatter - 5 dagar

Pris från: 12600 KR

Är du intresserad av legender? Gillar mystiken runt svunna tider eller vill lära dig om en annan kultur. Då är denna resa för dig. Följ med till den mytomsprungna Påskön och lär dig historien bakom de berömda Moaierna. Koppla av på stranden och besök fågelmannens Orongo. Denna resa går enkelt att kombinera med en stadsrundtur i Santiago, en vin eller öken tur norröver eller varför inte det istäckta Patagonien i söder. Möjligen finns också att kombinera denna resa med andra länder.
Flyg från Santiago de Chile till Påskön. Vid ankomsten till Mataveri flygplatsen får ni transfer till ert hotell beläget vid byn Hanga Roa. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Dagens tur börjar med ett besök till templet Ahu Vaihu beläget 10 km från Hanga Roa. I närheten av stenplattformen kallad en Ahu eller tempel finns 8 Pukaos och 8 Moaier. Moaierna är stora figurer formade från vulkanisk sten och Pukaos är hattar eller huvudbonader som satt ovanpå Moai statyerna. Plattformarna användes oftast för att samman foga de båda. I området finns även Ahu Akahanga som utgörs av 4 plattformer, 12 Moaier och 8 Pukaos. Från denna plats kan man se en av de bäst bevarade byarna på ön. Vi fortsätter sedan till den vulkaniska kratern Rano Raraku som är bildad av vulkanisk aska. Här finns även en lagun att beskåda. Denna vulkan är av stor betydelse på Påskön eftersom det var på dess slutningar som Moai statyerna gjordes. I dag finns hela 397 Moaier kvar på denna plats! Vårt nästa besök går till Ahu Tongariki där 15 stora moaier finns bevarande men mest imponerande av allt är den stora Moai Paro som restes vid Te Pito Kura. Denna Maoi är hela 10 meter hög och väger 85 ton! Te Pito och dess motsvarighet Te Henua sägs vara världens centrum och skall enligt legenden förts till ön av kungen Hotu Matua. Turen avslutas med ett besök till stranden Anakena. Stranden är känd för sin vita sand, vackra natur och varma vatten. Här finns även Moaier att skåda, som står vända med sin rygg mot havet! Efter ett avkopplande besök hit återvänder vi till vårt hotell. (F,L)
Idag besöker vi Cave Ana Kai Tangata där man kan se fina målningar av fåglar. Bland annat är Manutaras avbildade vilkas värdefulla ägg var i centrum för de gamla fågelmans tävlingarna. Vi beger oss sedan till Vinapu där man kan se lämningar från gamla civilisationer innan vi fortsätter till Rano Kau. I denna sjö kan man se vass öar och mikroskopiskt växtliv. Turen avslutas med ett besök till Orongo där fågelmans tävlingarna hölls förr i tiden. Fågelmannen utnämndes av kungen och var öns spirituella och politiska ledare under ett års tid. Vi återvänder sedan till vårt hotell för fri eftermiddag. (F)
Efter frukost färdas vi till plattformen Ahu Akivi för att studera dess Moaier. Dessa är speciella eftersom de är de enda på hela ön som står vända ut emot havet och legenden säger att de representerar de sju äventyrarna som kungen Hotu Matu skickade till ön innan han begav sig dit för att bosätta sig. Dagens besök fortsätter till kratern Puna Pau och platsen där Pukaoerna skapades innan vi beger oss till Ahu Uri Aurenga. Vid Ahu Uri Aurenga står en ensam staty placerad i linje med vintersolståndet Denna markerar början av Tonga säsongen och tiden då olika förbud (taboos) träder i kraft. Så som fiskerestriktioner och olika aktiviteter. I närheten finns två mindre Ahus och kullarna Maunga Mataengo och Maunga Tararaina. Vi återvänder till vårt hotell för fri eftermiddag. (F)
Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Santiago de Chile. Detta avslutar vår resa. Obs! Entré avgift till Påsk ön tillkommer med 60 USD som måste betalas direkt på plats. Extra nätter på Påskön eller i Santiago de Chile går enkelt att lägga till. Kontakta oss för prisförslag.
Detta ingår
 • Flyg tur och retur Santiago de Chile – Påskön.
 • All transfer inkl chaufför.
 • Engelsktalande guide under utflykter.
 • Utflykter enligt program.
 • 4 nätter på hotell inkl frukost
 • Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring.
 • Dricks
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Entré avgift till Påskön 60 USD
 • Pris per person i dubbelrum med standard hotell: Från kr. 12 600
 • Pris per person i dubbelrum med comfort hotell: Från kr. 15 950
 
 • Priserna är baserade på lägst bokningsklass och säsong. Vi reserverar oss för valutaförändringar samt höjda flygskatter. Flygbiljetterna måste betalas omgående efter bokning.

Relaterade program