Machu Picchu och Galapagosöarna Gruppresa, inkl. flyg - 15 dagar

Pris från: 64300 KR

Denna gruppresa med reseledare till Machu Picchu och Galapagos har det mesta för en lyckad Sydamerika tur. Resan börjar i Perus huvudstad Lima för att sedan förflytta sig till Anderna och det gamla Inkariket runt Cuzco och Machu Picchu. Vi fortsätter sedan till Ecuadors spännande huvudstad Quito. Resan avslutas med en kryssning runt Galapagos underbara ö värld. Här har man chans att se vacker natur, koppla av på härliga stränder och snorkla i klart vatten!

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Vi får transfer till Limas flygplats och tar en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket ligger högt uppe i bergskedjan Anderna på en höjd av 3300 meter över havet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska denna vackra stad. Titta gärna på kolonialtidens torg, ruinerna av inka fästningarna, templen samt strosa i de små gränderna. Tänk dock på att ta det lite lugnt då du bifinner dig på hög höjd och även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan man har hunnit acklimatisera sig! (F)

Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. Spanjorerna och Inkafolket. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen ”Inti Raymi” inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri till egna aktiviteter. För den som orkar kan man passa på att uppleva Cuzcos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger. (F)

Idag besöker vi inka folkets Heliga dal. “The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Urubamba bergskedjan som dominerar detta lanskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väll över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell. (F.L)

Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Aguas Calientes, eller Machu Picchu staden som den nyligen kommit att kallas. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer Vilcanota floden när den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonas floden. Under resan omges vi även utav höga snötäckta bergstoppar och tät vegetation. Då vi kommer fram till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Denna eftermiddagen av vår Machu Picchu till Galapagos resa är fri att spendera på egen hand. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden. (F)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan man klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utskick över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F.L.)

Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito via Lima. Vid ankomsten i Ecuadors huvudstad möts vi upp av en representant från Machete Tours och får transfer till vårt hotell. (F)

Quitos kolonialska centrum räknas som det som är bäst bevarat av alla huvudstäderna i Anderna och staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Quito ligger på en höjd av 2850 meter i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Denna dagen på vår Machu Picchu till Galapagos resa tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden. Vi besöker katedralen och området runt San Francisco torget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten ‘Mirador’ vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över staden och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter! (F)

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga ut till Galapagos öarna. Vid ankomsten till Galapagos övärld går vi igenom tullen och betalar nationalparksavgiften. Därefter möter vår guide upp och vi får transfer till vår båt Nemo I. Efter att vi installerat oss i våra hytter sätter vi fart mot vårt första utflyktsmål på denna tur. North Seymour. Vi börjar dagen med att ta en promenad på ön och tittar på alla fregatt fåglar som bor i detta område. Innan middagen hälsar kaptenen välkommen med en drink och presenterar sin besättning. Vi får information om de nästkommande dagarna. Under natten seglar vi mot Genovesa. (F.L.M)

Idag besöker vi ön Genovesa som ligger längst ut i skärgården. Vi börjar dagen med att ta en tur till stranden vid Darwin Bay. Här tar vi en prommenad genom öns unika ekosystem. Vi går från den korallbelagda stranden genom busk och mangrove vegetation via lavaformationer till klipporna. Här kan man få se sjölejon leka i vattnet. Under turen kan vi få se många fregatt- och marina fåglar så som red-footed boobies, Darwins finkar och Galapagos mockingbirds. Här finns också några av Galapagos minsta leguaner. Under eftermiddagen besöker vi Prince Phillips steps. Vi tar en dinghy till stranden för att sedan vandra upp till toppen av denna plats. Här ser vi många boobies-sorter. (F,L,M)

Dagens första besök går till Bartholome en av de yngsta öarna i skärgården. Vi tar en dinghy tur runt den vulkaniska ön för att sedan gå upp till Summit Trail- härifrån har vi en underbar utsikt över våra omgivningar. För dem som önskar kan man sedan snorkla i det varma vattnet. Här finns papegojfiskar, vitnosade hajar samt vattensköldpaddor. Vi fortsätter sedan till den lilla ön Chinese hat som ligger belägen utanför den sydöstra spetsen av ön Santiago. Den vulkaniska ön har fått sitt namn för att den ser ut som en Chinese Hat när man ser den norrifrån. På öns västra sida kan man se lava formationer som växt upp ur havet. Speciellt med dessa är att man kan se spår av koraller på dem! I området finns också många sjölejon kolonier, marina leguaner samt den speciella Galapagos pingvinen! (F,L,M)

Vår kryssning slutar i Puerto Ayora och vi åker till Santa Cruz högländer kallade Chato eller The highlands. Här besöker vi en lokal ranch Las Primicias där man kan få se de stora landsköldpaddorna i dess naturliga miljö. Dessa stora djur har gjort ön Santa Cruz mycket berömd. Ni fortsätter därifrån tillbaka till Santa Cruz och forskningsstationen Charles Darwin Center. På Charles Darwins forskningsstation får man lära sig om metoder för att bevara dessa underbara öar kallade ‘Las Encantadas’ (de förtrollade öarna) av spanjorerna. Tid finns också för att besöka nationalparkens informations center och se uppfödningsprojekt med landsköldpaddor. Efter besöket här får vi transfer till vårt hotell. (F,L,M)

Vi får transfer till Baltra för vårt flyg tillbaka till fastlandet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Vi återsamlas på kvällen för en avskedsmiddag. (F.M)

Ni får transfer till flygplatsen för ert internationella flyg hem

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal:

 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss och båtförare.

Boende (alla hotell är 4* & 5* stjärniga eller liknade).

 • 1 natt i Lima på Hotel Sol de Oro 5* (med pool, fitness & spa)
 • 3 nätter i Cuzco på Hotel San Agustin Plaza 4*
 • 1 natt i Urubamba på Hotel Casa Andina Private Colletion 4* (med spa & planetarium)
 • 1 natt i Aguas Calientes på Hotel El Mapi 4* (med spa)
 • 2 nätter i Quito på Reina Isabel Hotel 4*
 • 4 nätters i ”Superior Class Katamaran” Galapagos kryssning (bekväma hytter).
 • 1 natt i Guayaquil på  Hotel Oro Verde 5* (med pool & spa)

Lokala turer och aktiviteter:

 • Stadstur i Cuzco
 • Tur i Inka folkets heliga dal (Inca’s Sacred Valley)
 • 2 dagars tur till Machu Picchu
 • Stadstur i Quito
 • 5 dagars i Galapagos varav 4 dagars i ”Superior Class” kryssning runt Galapagos öarna
 • *Galapagos Öarna:
 • Vänligen observera att Galapagos öarna är en nationalpark och att kryssningsprogram därför kan komma att ändras enligt parkens regler. Hänsyn tas till djurens förflyttningar och naturen.
 • Skulle ändringar uppstå i programmet och vissa områden inte kan besökas erbjuds ni alltid en ersättningstur.*

Internationell och Lokal Transport

 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
 • Lima till Cuzco
 • Cuzco till Lima
 • Lima till Quito
 • Quito till Galápagos
 • Skatter och avgifter

Måltider:

 • Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 13 Frukost.
 • 7 Luncher.
 • 5 Middagar.
 • F= Frukost, L= Lunch, M= Middag

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring, en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Galapagos Transit Card 20 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkohol haltiga drycker.
 • Dricks.

För avresedager: 8 jul till 22 jul.  |  30 sep till 14 okt.  |  18 nov till 2 dec. med Archipell Superior Class Cruise.

 • Pris per person del i dubbelrum från: 64 300 kr
 • Enkelrumstillägg (ej på kryssningen): 5 400 kr
 • Enkelrumstillägg (inkl kryssningen): 19 200 kr

För avresedager:  21 maj till 4 jun.  |  31 dec till 14 jan (2025). med Treasure First Class Cruise.

 • Pris per person del i dubbelrum från: 74 800 kr
 • Enkelrumstillägg (ej på kryssningen): 5 400 kr
 • Enkelrumstillägg (inkl kryssningen):  24 900 kr

 

 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn  eller Oslo till Lima och hem från Guayaquil ingår. (beräknat på lägsta bokningsklass på flyget)
  Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program