Sydamerika Gruppresa, inkl. flyg - 21 dagar

Pris från: 82200 KR

Från Perus Inka riken & den förlorade staden Machu Picchu, vilken finns med på UNESCO’s världsarvslista, tar vi oss via Titicaca sjön till Bolivia och den massiva saltöknen. Salar de Uyuni! Från Chiles stora Atacamaöknen med otroliga gejsrar tar vi oss till Argentinas sydligaste delar. Där vi kan få skåda stora valar i grundare vatten! Från de bullrande och fascinerande Iguazú vattenfallen med en fallhöjd på 74 m tar vi oss till den pulserande storstaden Rio de Janeiro. Där vi besöker ”Sugarloaf” och Corcovado berget med den berömda Kristus Statyn. Denna Sydamerika rundresa ger dig det bästa av en annorlunda del av världen. Under 21 dagar skådar vi djur, besöker historiska monument, kopplar av på stranden, vandrar i regnskogen, förundras över naturen och bara njuter!

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till Hotellet. Beläget i det vackra Miraflores distriktet är detta en utmärkt plats för att börja vår Sydamerika rundresa. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje.

Måltider

Frukost.

Idag får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Cuzco, vilket tar ca 1 timme och 20 minuter. Beläget högt uppe i Anderna mer än 3000 meter över havet ligger denna vackra stad, vilken en gång var huvudstad i Inka riket. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Tänk på att ta det lugnt då ni befinner er på hög höjd och drick mycket vatten.

Måltider

Frukost.

Vi blir hämtade vid hotellet för en guidad stadsrundtur av Cuzco. Turen börjar vid stora torget “ Plaza de Armas” där den vackra “Santo Domingo katedralen” ligger. Därnäst utforskar vi soltemplet vid “ Koricancha”. Vilket är ett av de bästa bevarade exemplen på inka arkitektur. Vi tar oss sedan vidare till “Sacsayhuaman fästningen” vilken är byggd av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton! Från “Sacsayhuaman” har man en fin utsikt över Cusco som ligger inbäddat i dalen nedanför. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Måltider

Frukost.

Idag besöker vi inka folkets Heliga dal. “The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Vilcanota bergskedjan som dominerar detta lanskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väll över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Från Ollantaytambo tar vi tåget och lämnar den heliga dalen bakom oss. Vi följer Urubamba floden och kommer in i ett område av skogsklädda dalar. Här i en varmare och fuktigare omgivning anländer vi till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i den tropiska lummiga bergsskogen ligger ruinerna av Machu Picchu. En stor inka stad som “upptäcktes” av Hiram Bingham över hundra år sedan.

Måltider

Frukost. Lunch.

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp på 2380 meters höjd över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad. Men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer tillbaka till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand!

Måltider

Frukost. Lunch.

Idag fortsätter vår Sydamerika rundresa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Titicaca sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h och täcker en yta större än 8000 km². Sjön är världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Vi går ombord på vår buss och lämnar Cuzco bakom oss för att färdas igenom ett spektakulärt landskap. När vi kommit ut ur den heliga dalen, tar vi oss upp i Vilcanota bergen till det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten! Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårat hotell. På eftermiddagen går vi ombord på båtar för att bege oss till de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket . Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos livliga nattliv och utmärkta restauranger.

Måltider

Frukost.

Dagen börjar tidigt då vi färdas längst sjöns södra strand på väg mot Bolivia. Bolivia är ett ganska glesbefolkat land och mer än 60 % av dess invånare har ursprung från olika inhemska stammar. Vi passerar förbi de stora istäckta bergen vid Cordillera Real och kommer fram till La Paz, världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig 6 kilometer över staden. På eftermiddagen går vi en guidad stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden, Murillo torget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset samt parlamentet. Vi äter lunch på en lokal restaurant innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till vårt hotell i La Paz.

Måltider

Frukost. Lunch.

Idag tar vi flyget från La Paz till Uyuni och den spektakulära salt öknen. Här beger vi oss ut i ett av de konstigaste landskapen på vår Syd Amerika rundresa. De fantastiska salt slätterna runt Salar de Uyuni sjön. Sjön är den högsta belägna och största saltvattens sjö i världen på ca 12 000 km² och 3653 m.ö.h. På väg mot staden Jirita besöker vi ”saltgruvan” vid Colchani samt Tunupa vulkanen och dess Flamingo koloni. Sen kväll kommer vi fram till vår Lodge i Jirita.

Måltider

Frukost. Lunch. Middag.

Vi äter frukost runt kl 7 för att sedan bege oss till ‘Laguna Colorado’ – den röda sjön. Sjöns röda färg kommer från alger som bor i detta frätande vatten, fyllt av kemikalier från de närliggande vulkanerna. Sjön är hemvist för 3 olika Flamingo sorter. James, Chilean och Andiska flamingos. På vår fortsatta resa besöker vi “Ollague Vulkanen” och ‘Arbol de Piedra’ (stenträdet) samt många olika laguner. Vi äter middag och övernattar på en lokal Lodge.

Måltider

Frukost. Lunch. Middag.

Vi vaknar tidigt och beger oss till “Sol de Mañana” gejsern. Denna gejser sprutar kokande vatten 50 meter upp i luften. Vi kopplar av med ett bad i de varma källorna innan vi fortsätter vår Syd Amerika rundresa. Vi färdas genom ‘Salvador Dali’ öknen, som fått namn efter sina klipp formationer innan vi kommer fram till Verde Lagunen – den gröna sjön. Nu lämnar vi Bolivia bakom oss och tar oss över gränsen till Chile. Vi fortsätter till San Pedro de Atacama där vi checkar in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Måltider

Frukost.

Idag beger vi oss till de spektakulära gejsrarna vid Tatio. Dessa gejsrar sprutar varmt vatten hela 10 meter upp i luften. Efter en god frukost finns tillfälle att njuta av de varma källorna vid Puritama. Vi återvänder till San Pedro och vårt hotell. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Måltider

Frukost. Lunch

Dagens resa tar oss längst kusten till staden Calama. Härifrån flyger ni över Atacama öken till Chiles moderna och livliga huvudstad Santiago de Chile. Där möts ni upp av en representant från Machete Tours som tar med er till vårt hotell. Efter check-in beger vi oss ut på en guidad stadsrundtur i denna vackert belägna metropol. Dagar med klart väder kan man se de snötäckta bergstopparna i Anderna på avstånd. Turen tar oss med till San Francisco kyrkan som byggdes på 1500-talet till minne av Pedro de Valdavia- Santiagos grundare. Vi besöker även Regerings palatset och Plaza de Armas. Vi fortsätter sedan till den 300 meter höga kullen San Cristóbal där Metropolitan Park, Zoo och Casa de Cultura ligger. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Måltider

Frukost.

Denna dagen fortsätter vår Sydamerika rundresa till Argentina och Buenos Aires. Efter frukost får vi transfer till Santiago’s Internationella flygplats och flyger till Buenos Aires. Under turen kan man se landskapet förändras från höga istäckta bergstoppar i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Därefter följer en stadsrundtur i de central delarna av Buenos Aires och vi får se National Congress, Katedralen och parlaments huset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Boca distriktet innan vi återvänder till vårt hotell. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk specialitet- en Tango show!

Måltider

Frukost. Middag.

Vi avnjuter en frukost på hotellet innan vi får transfer till inrikes flygplatsen för att flyga söderut till Patagonien. Ett avlägset och extremt landskap med stora öppna slätter på kanten till syd atlanten. Efter frukost, avresa till Patagoniens sydligare delar och transfer till hotellet.

Måltider

Frukost.

 

Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder. På grund av sin bedårande skönhet, sitt glaciologiska intresse och närvaro av utrotningshotade vilddjur utsågs Perito Moreno glaciären till ett världsarv 1981. Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg på dagen kan vi erbjuda en båttur i Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta bokas via oss vid bokningstillfället. Kontakta oss för aktuella priser.

Måltider

Frukost.

Denna dagen tar vår Sydamerika rundresa med oss från de kalla stora slätterna i Patagonien norrut till den varma subtropiska regnskogen i Argentina. Vi flyger via Buenos Aires upp till Puerto Iguazú där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

En heldags guidetur av den Argentinska sidan av fallen står på programmet idag! Att se vattenmassorna från en av syd Amerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 m hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2 ½ km i bredd gör dem ännu mer imponerande. På grund av många små regnskogsbeklädda öar, delas vattnet upp i 275 individuella fall. Genom att följa de lummiga stigarna på den Argentinska sidan av fallen kommer vi riktigt nära några av dessa individuella fall och kan verkligen känna dess otroliga kraft. Denna spektakulära upplevelse är som störst vid La Garganta del Diablo, ‘The Devils Throat’ – vilken är det största av alla fallen. Skogen som omger fallen är otroligt vacker och här kan man se många fåglar och övriga djur så som Toco Toucan och tvättbjörns familjerna Coati’s. Sen eftermiddag/kväll återvänder vi till La Cantera.

Måltider

Frukost.

I dag tar vår Sydamerika rundresa med oss till ytterligare ett land. Vi beger oss in i Brasilien för att besök den Brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panorama vyer över detta underverk. Man får dock räkna med att man kan bli lite fuktig då det stänker en hel del från the Garganta de Diablo. Vi fortsätter en bit uppför floden till Puerto Canoas där vi i lugnare omgivningar kan äta vår matsäck och koppla av lite innan vi beger oss till Foz de Iguaçu Airport. Härifrån flyger vi till Rio de Janeiro. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i det legendariska stranddistriktet Copacabana.

Måltider

Frukost.

Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vår tur börjar vid det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn!  Vi fortsätter sedan till Santa Teresa Distriktet, besöker den massiva katedralen och den färgglada Lapa Steps innan vi avslutar vår dag med en tur till “Sugarloaf mountain”. Har vi tur kan vi härifrån se en underbar solnedgång. Vi återvänder till centrum där ni blir avsläppta på en restaurang för en Barbeque middag. Vänligen observera att guiden inte är med på middagen och att ni återvänder till hotellet på egen hand efteråt. Ta gärna med en matsäck eller inhandla en lättare lunch på vägen. (F,M) 

I god tid inför ert internationella flyg får ni transfer till flygplatsen för er hemresa. (F)

Måltider

Frukost.

Detta avslutar vår Sydamerika rundresa! 

Tack för att ni reste med oss på Machete Tours, hoppas vi ses snart igen!

Personal:

 • Skandinavisktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella båt och bussförare.

Boende: Vänligen observera att om något av nedan boende inte är tillgängliga vid restillfället förser vi er med ett boende med likvärdig eller bättre standard.

 • 1 natt i Lima på hotell Sol de Oro  5*  (med pool, gym og spa)
 • 3 nätter i Cusco på hotell San Agustin El Dorado  4*
 • 1 natt i Aguas Calientes på hotell: El Mapi  4*  (med pool og spa)
 • 1 natt i Puno på hotell: Sonesta Posada Del Inca Puno  4*
 • 1 natt i La Paz på hotell: Stannum  4*  (med pool og spa)
 • 2 nätter i Salar de Uyuni på Hotell: Sal Luna Salada  (med spa)
 • 2 nätter i San Pedro de Atacama på: Hostel Diego de Almagro  3*  (med pool)
 • 1 natt i Santiago de Chile på: Eurotel Hotel  4* (med gym og spa)
 • 1 natt i Buenos Aires på: America Towers  4*  (med gym og pool)
 • 2 nätter i Calafate på: Hotel Design Suites  4*  (med pool, gym og spa)
 • 2 nätter i Puerto Iguazú på: La Cantera Lodge 4*  (med pool og spa)
 • 2 nätter i Rio de Janeiro på: Miramar Windsor 4*  (med gym og pool)

Lokala turer och aktiviteter:

 • Cusco stadsrundtur
 • Inkas Heliga dalen tur
 • Machu Picchu tur
 • Titicacasjön tur
 • La Paz stadsrundtur
 • Salar Uyuni 3 dagars tur
 • Tatio Geysers – Puritama tur
 • Santiago stadsruntur
 • Buenos Aires stadsrundtur
 • Tango show i Buenos Aires
 • El Calafate Perito Moreno Glaciäre tur
 • Utflykt till Iguazú Fallen FD (Argentinean side)
 • Utflykt till Iguazú Fallen HD (Brazilian side)
 • Rio de Janeiro stadsrundtur

Transport:

 • Internationellt flyg till Lima - Peru och retur från Rio do Janeiro - Brazil.
 • Inrikesflyg Lima – Cusco.
 • Inrikesflyg La Paz- Uyuni
 • Inrikesflyg Calama – Santiago de Chile.
 • Inrikesflyg Santiago de Chile – Buenos Aires.
 • Inrikesflyg Buenos Aires – El Calafate – Iguazú.
 • Inrikesflyg Iguazu – Rio do Janeriro.
 • All marktransport som nämns i programmet ingår.

Måltider (se dagspresentationen för detaljer F= Frukost, L = Lunch, M= Middag) Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället. Resegaranti

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring, en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall
 • rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Ev Visum kostnader samt lokala flygplatsskatter.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.
Hotel El Mapi, Machu Picchu

Beläget i hjärtat av staden Machu Picchu, erbjuder den eleganta El MaPi ekologisk gastronomi och moderna rum. Gratis Wi-Fi finns tillgängligt i allmänna utrymmen.

Hotel Sonesta, Puno

Hotel Stunum, Pa Laz

Den speciella platsen i ett modernt köpcentrum, olika vyer över bergen och staden och personlig service är den perfekta kombinationen för maximal komfort, vilket gör varje vistelse en trevlig och minnesvärd upplevelse.

Hotel America Towers, Buenos Aires

 • Pris per person i dubbelrum: Från kr. 82 200
 • Enkelrumstillägg: Från kr. 14 100

 

 • Inkl. Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och retur från Rio do Janeiro - Brasil.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan före resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.
 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.

Relaterade program