Salkantay till Machu Picchu - 5 dagar

Pris från: 4900 KR

För den som letar efter ett alternativ till den klassiska inka leden är denna Salkantay till Machu Picchu resa att rekommendera. Under färdvägen har man i de ”tropiska Anderna” möjlighet att se Vincuñas, kondorer och den spräckliga Andiska björnen som gav inspiration till björnen Paddington.  Vilken kom från “det mörkaste Peru!” Färdvägen tar en även med till Vilcabamba bergskedjan och Mount Salkantay (6271 meter) för att sedan komma till det berömda Inka Citadellet Machu Picchu (som finns med på UNESCO världsarvslista).  Vilket är ett måste för fösta gångs resenärer till Peru. Välkommen till Syd Amerika!

Vi hämtas tidigt, runt sex på morgonen, för att påbörja vår Salkantay till Machu Picchu resa. Vi tar oss till den lilla byn Mollepata i kanten av Vilcabamba bergen. Vid klart väder kan man här se skymtar av berget La Veronica (5750 m), ett av de högsta bergen i Urubamba bergskedjan. I Mollepata lastar vi vår mat och utrustning på åsnor och börjar vår vandring in bland de höga bergen. Under vandringen passerar vi förbi små bergsbyar och områden med tät skog, där vi finner mycket sällsynta blommor och orkidéer. För att inte nämna en eller två kolibrier. Vi tar rikting mot den stora snötäckta toppen Tucarhuay (5910m) och långsamt börjar vegetationen förändras från tät skog till grässtäckta dalar då vi når Soraypampa på 3700 meters höjd över havet. Efter en sju timmars vandring slår vi läger och avnjuter en smakfull middag i de vilda omgivningarna. (L.M.)
Efter en tidig frukost beger vi oss ut på vår Salkantay till Machu Picchu resas tuffaste men mest belönade dag. Vi vandrar uppför dalen tills vi når Salkantay Pampa, som ligger alldeles i nederkanten av några av Vilcabamba bergens högsta toppar. De stora istäckta bergen Salkantay och Tucarhuay reser sig mer än 2000 meter ovanför oss och dominerar hela dalen. Vi klättrar uppför den branta västra sidan av dalen och passerar en liten glaciär sjö innan vi når Huamantay passet. Vårt mål och den högsta punkten på vår resa på ca 4500 meter över havet. Inbäddat mellan de båda bergens glaciärer ligger detta pass vackert till med oslagbara vyer åt alla håll. Detta är en plats ni kommer att minnas! Efter en kort vila börjar vi vår nedklättring in i Huamantay dalen. Vi tar oss genom en brant floddal och in under den vackra molntäckta tropiska bergsskogen. Vi slår läger i det lilla samhället Chaullay (2950m). (F.L.M.)
Bortom Chaullay går vår väg in i den vilda Santa Teresa dalen. Vi följer Santa Teresa floden som flyter nedåt för att mötas med Urubamba floden innan den tillslut går upp i den stora Amazonas floden!. Vår väg kantas av tät skog som bäddar in de små farmar samhällena vi passerar. Vissa delar av vandringsleden är smal med branta stup på sidorna så lite försiktighet rekommenderas! Detta område ger utmärkta tillfällen till att spana efter fåglar som trivs på höga höjder och det finns gott om ‘Colpas’ där dessa färgglada och högljudda fåglar samlas för att äta av områdets mineraler. Lite längre ned längs leden finns varma källor där man kan passa på att ta ett njutbart dopp och ännu längre ned kan man ta en kall dusch under ett vattenfall- rent uppfriskande! När vi fortsätter vår Salkantay till Machu Picchu resa börjar landskapet plana ut och vi når tillslut staden La Playa där vi slår läger för natten. Sammanbunden med en körbar väg och med sina små affärer är detta den största metropol vi träffat på sen vi började vår vandring! (F.L.M.)
Idag vandrar vi längst en nyligen återställd del av Inka leden och passerar förbi ruinerna av Patallacta där vi äter vår lunch. Vi fortsätter sedan till den hydroelektriska stationen nedanför Aguas Calientes. Det är på denna delen av vår Salkantay till Machu Picchu resa som vi får vår första anblick av Machu Picchus världsarvs plats! Från den hydroelektriska stationen kan vi antigen ta en kort tåg tur eller fortsätta att gå till Aguas Calientes som ligger några timmar nedför leden. Vi checkar in på vårt hotell och sedan är resten av dagen fri till att njuta av stadens varma bad, restauranger och barer. (F.L.)
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters resa (eller promenad om du känner dig inspirerad) högt ovanför Aguas Calientes till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Machu Picchu ligger beläget på en bergstopp ca 2380 meter över havet och omgivs av en häpnadsveckande natur och hissnade utsikt i alla riktningar! Denna plats låg undangömd tills Hiram Bingham professor vid Yale Universitet hittade dit under en arkeologisk expedition. Sen dess har denna plats betydelse och natur förblivit en gåta. Vi går en guidad tur och om tid finnes kan man utforska ruinerna på egen hand. För den som vill kan man klättra upp till Huayna Picchus topp, det branta berget som vaktar över Machu Picchu.(måste förbeställas) Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi vid halv 4 snåret ombord på tåget till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till ert valda hotell. (ingår ej) Kvällen är fri att utforska Cuzco på egen hand. (F.L)
Personal Två språkig certifierad guide. Mulåsnor och vänliga lokala skötare som transporterar vår camping och vandringsutrustning samt ett litet antal personlig utrustning. (10 kg per resenär) Vår professionella kock tillagar utmärkta näringsrika måltider under hela resan. Våra guider bär med sig förbandslådor, en satelit telefon och en syrgas flaska utifall att ett medicinskt nödfall inträffar. En väl utvilad häst står till tjänst för att transportera resenärer utifall nödfall inträffar. Boende Tält av bra kvalitet, liggunderlag, måltidstält med camping bord och stolar, toalett tält vid behov. I Aguas Calientes har vi ett välkomnade hotellrum med tillhörande badrum och varmvatten 24 timmar om dygnet. Lokala turer och Aktiviteter. En guidad tur av Machu Picchus arkeologiska plats är inkluderad. (Entré avgiften till världsarvs platsen Machu Picchu är inkluderad i priset.) Tåg från Machu Picchu (Aguas Calientes) till Cuzco. Transport Transport från hotellet i Cuzco till vandringsledens början och bussar till och från Machu Picchu från Aguas Calientes ingår. Sista dagen av turen återvänder vi till Cuzco med tåg och ni får transfer till ert valda hotell vid ankomsten. Måltider Utmärkta näringsrika måltider tillagas av kocken under vandringen. (Om du har speciella önskemål på maten, allergier eller önskar vegetariskt vänligen meddela detta vid bokningstillfället). Medan man färdas längst vandringsleden är det mycket viktigt att bibehålla en balanserad kost på grund av den fysiska aktiviteten som involveras. En god balans av proteiner och kolhydrater ingår i alla våra mål. Till exempel en normal frukost skulle innehålla gryn eller flingor, ägg, bröd, smör, sylt och varm choklad. Frukost dag 1 och middag dag 5 ingår inte i turen.
Resegaranti
  • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      
Detta ingår inte
  • En varm sovsäck. (Ta med egen eller hyr direkt via vårt lokala kontor i Peru.)
  • Reseförsäkring ingår ej- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
  • Alkoholhaltiga drycker.
  • Dricks.
  • Pris per person 4 900 kr del i dubbelrum/tält.
  • Priset är baserat på att resan börjar och slutar i Cuzco.

Baserat på att resan börjar och avslutas i Cuzco

Relaterade program