Peru med Inkaleden, inkl. flyg - 16 dagar

Pris från: 31200 KR

Upplev Perus Inca skatt som döljer några av Sydamerikas största kultur- och naturupplevelser. Du kan se fram emot landets koloniala pärlor, spektakulära berg och vulkaner samt Colca Canyon och Heliga dalen, med terrass system, spännande indian samhällen och färgstarka marknader.  Detta är också där man kan uppleva dess unika djurliv, lamadjur, alpackor och kondorer. Du får nära till Uros folk på Titicacasjön och besöka Inkariket antika huvudstaden i Cuzco, där du ser imponerande Inca palats och fästningar. Starta sedan Inka trek där du följer den berömda Inka Trail. Här kan du se fram emot att uppleva de beundransvärda ruiner och den fantastiska naturen med dalar, snötäckta bergstoppar, en mängd växter och ett rikt djurliv och en av de nya underverk Machu Picchu som det perfekta slutet på vandring.

Från Perus huvudstad Lima, via den djupa Colca Canyon kommer vi till den högt belägna Titicaca sjön innan resan fortsätter till Perus gamla huvudstad Cuzco. Här vandrar vi 4 dagar på den berömda Inkaleden till Machu Picchu.

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1446 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens museum innan vi äter lunch på Larcomars shopping center med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta staden Arequipa byggd i kolonialstil. Staden ligger vackert inbäddad bland 3 vulkaner, Misti (5,822m), Chachani (6,057m) och Pichu-Pichu (5,669m). Dessa tronar upp som jättelika väktare över staden och minner om den gigantiska kraft som format Anderna. Arequipa som ligger på en höjd av nära 2400 meter över havet är byggt nästan uteslutande av en vit vulkanisk sten som kallas ”sillar”. Efter check in väntar en guidad tur av stadens historiska guldkorn. Vi börjar vid det vackra stora torget och stadens katedral, för att sedan besöka Arequipas största turist attraktion - det vackra Santa Catalina klostret. Klostret som var stängt för allmänheten fram till 1970 tjänade som hem åt nära 400 nunnor och var som en egen stad i staden. Vi beger oss sedan till Yanahuara torget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder till hotellet där vår guide ger oss en kort introduktion angående vår 2 dagars expedition till Colca Canyon. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

Dagen börjar tidigt då vi blir hämtade med buss för att fortsätta vår 14 dagars rundresa i Peru till Colca Canyon. Vår färd går igenom en vidsträckt och scenisk högplatå kallad ”altiplano”, ett område som sträcker sig upp emot höjder på 4000 meter över havet. Längs vägen passerar vi förbi små byar och samhällen och har vi tur kan vi till och med få se lokalbefolkningen fösa lamadjur och alpackor över de stora öppna slätterna. Då vi passerar igenom Aguada Blanca Vicuna Reserve kan vi kanske få se lamadjurens vilda släkting, Vicunan! På eftermiddagen anländer vi till Chivay (3633m), vilken är entré porten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära och högst aktiva vulkanerna Sabancaya och Ampato (6,288m). Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet. (F.L.)

Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor, varifrån man har en utmärkt utsikt över en av de djupaste dalgångarna i Colca Canyon. Här ifrån har man en god chans att få se världen största flygande fågel, den majestätiska Andiska Kondoren som har ett vingspann på upp till 3 meter! I den tidiga morgonen ger sig dessa fåglar ut bärandes av luftströmmarna som stiger upp ifrån dalgångarna för att leta efter föda. Vi återvänder till hotellet för att äta lunch innan vi tar bussen till Puno och den högt belägna Titicaca sjön. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Vi får transfer till hamnen, där vår båt väntar på oss för att påbörja vår tur på Titicaca sjön. Vårt fösta stop blir vid de berömda “flytande öarna” som tillhör Uros folket. Detta folk har helt anpassat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter att ha spenderat tid med detta folk forsätter vi till Taquile Island. Denna ö domineras av antika Inka terrasser och här får vi även se en demonstration av traditionella väv tekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Vi går åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. Där vi upplever ännu en natt på Titicaca sjöns stränder. (F.L.)

Idag färdas vi från Puno till Cuzco, Inka rikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som det höga passet La Raya. Passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inka rikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion om staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. Kl. 14.00 möter en lokal guide upp för att ta oss med på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. De spanska erövrarna med det inhemska Inka folket! Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök på det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuaman storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade Inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F.)

Vår rundresa i Peru går idag till Inka folkets heliga dal - “the Sacred Valley.” Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Vilcanota bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig mer än 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inka fästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med Inka terrasser. Det var här som det historiska slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. På väg tillbaka till Cuzco stannar vi vid den vackra byn Chinchero som ligger i högländerna emellan Cuzco och den heliga dalen. Här besöker vi stadskärnan, kyrkan och marknaden innan vi återvänder till Cuzco och vårt hotell. (F.L.)

Vi blir hämtade tidig med buss för en två timmars spektakulär resa, genom Inka folkets heliga dal, till den traditionella marknaden i Ollantaytambo. Turen fortsätter sedan med en timmas färd till startpunkten för vandringen på  Inkaleden och Machu Picchu. Vi äter frukost och påbörjar sedan vår vandring. Efter ca tre timmar kommer vi fram till vår första campingplats vid byn Huayllabamba. (F.L.M)

Idag ställs vi inför ledens största utmaning. Efter frukosten vandrar vi förbi Llulluchampa och upp till Warmiwañusca, ‘döda kvinnans pass” som ligger på 4200 meter. Efter att ha tagit in den underbara naturen beger vi oss till Pacaymayo dalen där vi sätter upp vårt läger. Nu är det dags att äta middag och vila upp sig efter denna dagens utmaning på vår Inkaleden och Machu Picchu resa. (F.L.M)

Idag klättrar vi uppför Inka trappstegen för att komma till det andra passet på 3850 meters höjd. Från detta pass har man en spektakulär utsikt över Vilcabamba bergskedjan. Inkaleden och Machu Picchu resan fortsätter sedan till Aobamba dalen och Sayacmarca- den otillgängliga staden. Därefter kommer vi till ruinerna av Wiñay Huayna (förevigt ung) och de massiva terrasserna vid Intipata. Vi campar i dessa natursköna omgivningar och bereder oss för en tidig start och sista rycket fram till Machu Picchu. (F.L.M)

Dagen börjar tidig med en timmes vandring till Intipunku- Solporten. Härifrån har vi en häpnadsväckande utsikt över inka citadellet och världsarvsplatsen Machu Picchu och får se en fantastisk soluppgång. Därefter följer en två till tre timmars guidad tur runt bland ruinerna innan tid ges att på egen hand vidare utforska området. Vi återvänder till Aguas Calientes för att avnjuta en härlig lunch på en av stadens restauranger. Sedan är det dags att ta eftermiddagståget tillbaka till Cuzco där vi får transfer till vårt hotell. (F.L.)

Vi får transfer till Cuzcos flygplats för att flyga till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell för en sista kväll i Lima. Passa på att göra några sista minuten inköp, besöka något av stadens museum eller koppla av vid hotellets swimmingpool. (F)

Vi besöker den lokala marknaden för att se vad fiskarna har fått för fångst idag. Efter marknaden gör vi ett stopp hos den berömde kocken Luis Cordero som lagar den bästa Cevichen i Lima. Vi tittar in i hans kök och får lära oss mer om denna traditionella rätt. Givetvis får vi även avnjuta en ceviche innan vi återvänder till hotellet. Vi får sedan transfer till den internationella flygplatsen för vårt flyg hem. (F.L.)

Personal
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
 • Inkaleden: Två språkig certifierad guide. Bärare som transporterar vår camping och vandringsutrustning. Professionell kock. Våra guider bär med sig förbandslådor och en syrgas flaska utifall att ett medicinskt nödfall inträffar.
Boende

Alla hotell är minst 3* turistklass. Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid res tillfället bokar vi ett annat hotell med likvärdig standard.

 • 2 nätter på Hotell San Agustin Exclusive, Lima 4*
 • 1 natt på Hotell Katari, Arequipa 4* (med spa)
 • 1 natt på Hotell Casa Andina Colca, Colca Canyon 3*+
 • 2 nätter på Hotell Sonesta Posada del Inca, Puno 4*
 • 4 nätter på Hotell San Agustin Plaza, Cuzco 4*
 • 1 natt på Hotell Casa Andina Private Collection Lima 5* (med spa, pool & gym)
 • Inkaleden - Tält av bra kvalitet, liggunderlag, måltidstält med camping bord och stolar samt toalett tält - om ej befintliga toaletter finns!
 • Möjlighet finns att köpa till hotell i lyxklass. Kontakta oss för priser!
Lokala turer och aktiviteter:
 • Lima stadsrundtur
 • Arequipa stadsrundtur
 • 2 dagars Colca Canyon tur
 • Heldagstur på Lake Titicaca
 • Cuzco stadsrundtur
 • Inka folkets Heliga dal tur (Sacred Valley of the Incas)
 • 4 dagars Inkaleden till Machu Picchu vandrings tur
 • Restaurang besök i Lima med Ceviche
Internationell och lokal transport:
 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg från Lima till Arequipa.
 • Inrikesflyg från Cuzco till Lima.
 • Buss transport under Colca Canyon turen.
 • Turist buss till Puno.
 • Båt Transport på Titicaca sjön.
 • Turist buss till Cuzco.
 • Transport från hotellet i Cuzco till ledens startpunkt på km 88.
 • Buss tur och retur Aguas Calientes – Machu Picchu
 • Tåg från Aguas Calientes till Cusco.
 • Transfer till och från flygplatsen.
Måltider (se dagspresentationen för detaljer)
 • F= Frukost, L= Lunch, M = Middag
 • Obs: Om du är vegeterian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

 

Resegaranti:
 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      
Detta ingår ej
 • Reseförsäkring, en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall, rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • En varm sovsäck. (Kan hyras i förväg genom oss eller på plats i Peru för ca 10 dollar per dag)
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Dricks
 • Pris per person i dubbelrum: från kr. 31 200
 • Barn under 12 år: från kr. 28 800
 • Enkelrumstillägg: från kr. 3 840

 

 • Priset inkluderar internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima med KLM, Air France eller American Airlines.
 • Flygskatt ingår med ca 4500 kr. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.
 • Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program