Ecuadors höjdpunkter, inkl. flyg - 13 dagar

Pris från: 31300 KR

Denna resa tar dig med till några av höjdpunkterna i Ecuador. Vi börjar i huvudstaden Quito där man kan stå med ett ben på var sida jordklotet! Vi besöker indianmarknader, en rosodling, vulkansjöar och vacker natur. Koppla av i Banos, studera inkaruiner och utforska Ecuadors största hamnstad. Från det hisnade Devils nose train till de vackra vattenfallen - denna turen har allt för dina sinnen.
Vid ankomsten till Quito möts vi upp av en representant och får transfer till vårt hotell.
En stadsrundtur i Ecuadors huvudstad står på programmet idag. Vi besöker utsiktsplatsen “Guápulo” före vi tar oss ned till Quitos centum. Där besöker vi torgen, gränderna, stadens kyrkor och kloster innan vi färdas till Middle of the world. Ecuador är placerad geografiskt på jordklotets mitt och korsas av ekvatorn så här kan man sätta den ena foten på det norra halvklotet av jorden och den andra på det södra! Vi besöker även Intiñan-museet som är på ett exakt och praktiskt sätt visar den visdom som andinska indianer hade i förhållande till Solguden. I närheten av Middle of the world ligger Pululahua-kratern, en vilande vulkan med växlande vegetation i odlade fält och bebyggelse vid kratern. Vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri för egna aktivieter. (F,L)
Idag besöker vi den indianska marknaden Otavalo, två timmar norr om Quito. Marknaden är känd för de vackra bomulls- och ullvävsarbeten som tillverkas av lokalbefolkningen. Passa på att titta på en varm och fin Poncho! Efter lunch besöker vi Cotacachi, där invånarna har organiserade familjeverkstäder och är specialiserade på läderprodukter. Vi återvänder sedan till Quito. (F,L)
Vi blir hämtade tidigt på hotellet för att påbörja vår resa söderut. Under färden kan man passa på att njuta av det vackra landskapet. Vi stannar vid ett rosplantage för att lära oss om odlingen och skördandet av dessa vackra och väldoftande blommor. Vi kommer få reda på och förstå varför dessa rosor endast kan produceras just här vid världens mitt. Vi fortsätter via ”Panamericana”, till Cotopaxi vulkanen belägen ca 70 km från Quito. Vulkanen är den högst belägna, aktiva vulkanen i världen (5 897 meter över havet). Cotopaxi National Park har ett magnifikt landskap och unik flora och fauna. Flodern Pita, med det vackra vattenfallet med samma namn, och Tambo, härrör ursprungligen från den smälta lavan från vulkanen. Den lilla lagunen Limpiopungo återspeglar den himmelsblå färgen i sitt vatten. Vi övernattar i denna vackra miljö. (F,L,M)
På vår väg mot Quilotoa-lagunen, passerar vi ett förtrollande grönt landskap med kalla hedar och snötäckta berg. I denna trakt bor Zumbahuafolket vars marknad med byteshandel av djur och produkter lockar handlare från hela regionen. Kratersjön Quilotoa är 2 km i diameter och dess vackra smaragdfärgade vatten beror på förekomsten av svavel i området. Härifrån fortsätter vi till Baños. Staden har en småstadskänsla och är belägen i en dal med vattenfall och varma källor vilket gör den populär bland resenärer som söker det perfekta året-runt vädret. Nu skall vi njuta av naturen. (F)
Dagen är fri att spendera på egen hand. I området finns många aktiviteter att välja bland. Ta en vandrings eller cykel tur till vattenfallet, bada i de varma källorna, ta en ridtur till häst eller prova zip-lines. Möjligheterna är oändliga. (F)
Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att besök några av alla de vattenfallen som finns i området. På eftermiddagen fortsätter vår resa till Riobamba. Vi passerar "El Arenal" och Chimborazo-berget (6 310 m) som förekommer i den berömda expeditionen 1802, ledd av den tyska forskaren Alexander Von Humboldt. Om tid och väder tillåter, erbjuder denna plats fantastiska vyer där vi kan studera vilda llamadjur, vikunjor och alpackor. Vi kommer sedan ned till Riobamba där vi övernattar i en lokal hacienda. Under eftermiddagen utforskar vi staden. (F,L)
Dagen börjar tidigt med transfer till Alausi, och tågstationen. Vi skall nu ta en hisnande och vacker tågresa genom bergen. Devils nose train är utan tvekan den mest imponerande delen av Ecuadors järnväg då vi färdas nerför Andernas klippiga sluttningar via staden Sibambe på vår väg ner till kustregionen. När vi stigit av tåget fortsätter vi till Cuenca. På vägen stannar vi vid de berömda ruinerna Ingapirca ("Inkas stenväggar"), som är de viktigaste och mest välbevarade Inkaruinerna i Ecuador. Vi tar en trevlig promenad runt den vackra platsen och föreställer oss hur det såg ut före den spanska erövringen. Ett besök på museet kommer att avslöja ytterligare detaljer om hur livet var i slutet av 1400-talet. Efter besöket blir det tid för lunch och sedan fortsätter vi ca 2 timmar ner till staden Cuenca. Skönheten och atmosfären i koloniala Cuenca upplevs bäst till fots. Övernattning i Cuenca (F,L)
På förmiddagen går vi en stadsrundtur i Cunca. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. (F)
Från Cuenca kör vi västerut till nationalparken Cajas . Parken har cirka 200 sjöar, vilka är rester från den senaste istiden. Små floder, vars kristallklara vatten strömmar mot Stillahavsområdet, förbinder sjöarna. Vi tar en kort vandring genom parkens vackra landskap. Därefter fortsätter vi till hamnstaden Guayaquil. "Puerto Maritimo" hamnen är landets främsta hamn och Ecuadors kommersiella och industriella centrum. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)
Dagen är fri att upptäcka denna vackra kuststad på egen hand. Kanske köpa några sista souvenirer att ta med hem! (F)
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga hem. Ankomst Skandinavien nästföljande dag. (F)
Möjlighet finns att uppgradera till comfort boende. Kontakta oss för pris. Extranätter på alla platser är möjliga. Kontakta oss för priser och förslag.
Detta ingår
 • Privat transport för utflykter
 • Transfer med engelsktalande förare
 • Tvåspråkig guide och förare (engelska/spanska) vid utflykter
 • Måltider som står i resplanen
 • Entréavgifter
 • Alla utflykter och besök som står i resplanen
Boende i dubbelrum med frukost enligt nedan:
 • 3 nätter Quito på Plaza Sucre eller liknande
 • 1 natt Cotopaxi på Rumipamba de las Rosas eller liknande
 • 2 nätter Banos på Floresta eller liknande
 • 1 natt Riobamba på Molino / Casa Real eller liknande
 • 2 nätter Cunca på Crespo eller liknande
 • 2 nätter Guayaquil på Doral eller liknande
Resegaranti via Svenska Kammarkollegiet       Detta ingår ej
 • Personlig utrustning och erforderlig klädsel för Andinska klimatet (3ºC-15ºC/37ºF-59ª)
 • Reseförsäkring.
 • Extra måltider
 • Alla drycker
 • Dricks
 • Personliga utgifter
 • Extra aktiviteter i Banos.
 • Allt utöver som inte nämns i resplanen
Plaza Sucre, Quito

Detta boutiquehotell ligger i en 1700-talsbyggnad i hjärtat av Quito och erbjuder elegant inredning och gratis internet.

Rumipamba de las Rosas, Cotopaxi

På hotellet finns rum med garderob och TV. Rummen har eget badrum med badkar eller dusch

Banos, Floresta

Rummen på La Floresta Hotel har eget badrum och öppen spis. Vissa rum har även balkong.

Casa Real, Riobamba

Rummen är rymliga, inredda i varma färger och trä. De är utrustade med plattskärms-TV och eget badrum med badkar.

Crespo, Cunca

Crespo är ett stort villa-hotell i centrum av den gamla Inka staden Cuenca. Det erbjuder boende med balkonger, 2 restauranger och en bar.

Doral, Guayaquil

Hotel Doral Guayaquil ligger i Guayaquil, 200 meter från Saint Francis-kyrkan och 400 meter från Malecon 2000.

Pris per person del i dubbelrum från: 31 300 kr Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning på 3500 kr. Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program