Lyxig Peru Resa, inkl. flyg - 10 dagar

Pris från: 34750 KR

Vår Lyxiga Peru resa erbjuder många av Perus klassiska upplevelser blandat med skön natur under 10 dagar. Besök Titicaca sjön och de flytande öarna, samt förundras utav Quechua och Aymara kulturerna. Färdas genom Inka folkets Heliga dal och förtrollas av den förlorade staden Machu Picchu. En plats som finns med på UNESCOS världsarvslista. 

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Representanten kommer att ge dig all information du behöver för denna lyxiga Peru resa samt svara på alla eventuella frågor som du har om din nya omgivning. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1446 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens museum innan vi äter lunch på Larcomars shopping center med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Morgon transfer till Lima flygplats för inrikesflyg till Juliaca. Vid ankomsten får vi transfer till Puno som är belägen vid Titicacasjön. Resten av dagen är fri för att acklimatisera sig till höjden. (F.)

Denna dagen på vår lyxiga Peru resa 10 dagar får vi transfer till vår båt för att bege oss ut på en heldags tur på Titicaca sjön. Världens högst belägna sjö med ett fungerande navigationssystem. Dagens första stopp blir till de berömda flytande öarna som tillhör Uros folket. Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter att ha spenderat tid med detta folk fortsätter vi sedan till den lugna och sceniska ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Tillsammans med en lokal guide beger vi oss till öns högsta punkt, där vi njuter av den vackra solnedgången över sjön. Guiden berättar om öns pre-kolombinanska historia som vi ser exempel på i alla ruiner som finns utspridda på ön. Att spendera tid i lokala familjer ger oss en inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö. Men samtidigt ger det även befolkningen fulla finansiella fördelar med den kulturella ekoturismen på Amantani. Sen eftermiddag blir vi hämtade med båt och får transfer tillbaka till Puno och vårt hotell. Vi kommer nöjda tillbaka efter en heldag på en av världens mest förtrollande natur och kultur platser. (F.L)

Idag färdas vi från Puno till Cusco, inka rikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vårt första stop blir vid den högsta punkten på vår rundresa i Peru. Vid det höga La Raya passet kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker ett av Inka rikets heligast platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cusco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cusco. Kl 14.00 möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadstur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. De spanska erövrarna med det inhemska inka folket! Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till det ceremoniska centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cusco. Sacsayhuaman storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri till egna aktiviteter. (F.)

Tidig morgon beger vi oss till tåg stationen för att gå ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Den lilla staden ligger nedanför de spektakulära ruinerna Machu Picchu, en av UNESCO utnämnd världsarvs plats. Vistadome tåget är speciellt designat med ett klart tak som ger en större uppskattning för det otroliga landskapet vi passerar igenom på vår färd. Medan vi avnjuter en lättare frukost pekar vår guide ut sevärdheterna längs rälsen. Vid ankomsten till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F.M.)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters bussfärd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 m.ö.h och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. (måste förbeställas) Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cusco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand! (F)

Vi får transfer till Cuscos flygplats för att flyga till Lima. Vid ankomsten får du assistans till de internationella avgångarna. Här slutar vår rundresa. (F.)

Personal

 • Engelsktalande guide.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.

Boende

 • Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid restillfället bokar vi ett annat hotell i likvärdig standard.
 • 02 nätter på Hotel Sheraton, Lima*****
 • 02 nätter på Hotel Libertador Lake Titicaca, Puno*****
 • 03 nätter på Casa Andina Private Collection, Cusco*****
 • 01 natt på Hotel El Mapi, Aqua’s Calientes****

Lokala turer och aktiviteter

 • Stadsrundtur i Lima.
 • 1 heldagstur på Titicaca sjön.
 • Stadsrundtur i Cusco.
 • 2 dagars tur till Machu Picchu.

Internationell och Lokal Transport

 • Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima med KLM, Air France och American Airlines.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg från Lima till Juliaca (Titicaca sjön).
 • Inrikesflyg från Cusco till Lima.
 • Båt Transport på Titicaca sjön.
 • Buss Transport till Cusco.
 • Vistadome Tåget till och från Aguas Calientes.
 • Transfer till och från flygplatsen.

Måltider (se dagspresentationen för detaljer)

 • Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 8 Frukost.
 • 4 Luncher (dag: 2,4,5 & 8)
 • 3 Middagar (dag: 3,6, & 7)

Resegaranti:

 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
 • Tur till Huayna Picchu Mountain, måste beställas vid bokningstillfället.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.
 • Pris per person i dubbelrum: Från kr. 34 750
 • Enkelrumstillägg: Från kr. 5 600

 

 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program