Upptäck Mayafolkets värld inkl flyg - 9 dagar

Pris från: 23700 KR

Res till Mexico. Den här resan i Mayaindianernas fotspår tar med dig runt Yucatanshalvön i sydöstra Mexico. Vi förundras över pyramiderna i Cancun. Vi besöker även arkeologiska platser i Merida och Palenque samt går på en stadsrundtur i San Cristobal.
Idag reser du till Cancún i Mexico. Du anländer till den Internationella flygplatsen där du möts av vår representant efter att du har gått igenom tullen och fått alla stämplar i passet. Vi åker tillsammans till hotellet där du chekar in. Vi bor på hotellet över natten. Cancún har cirka 650 000 invånare. Staden är belägen på Yucatanshalvöns nordöstra spets. Staden grundades 1970 och är belägen där Mexicanska golfen möter det karibiska havet. Dess närhet till havet samt till de historiska Maya ruinerna har gjort den till en populär turistort.
Efter en tidig frukost beger vi oss till den arkeologiska platsen Chichen Itza. Bilresan dit tar cirka två och en halv timma. Väl framme vandrar vi runt bland de berömda pyramiderna. Chichen Itza var den största av alla Maya städerna. Den blomstrade mellan 600-1400-talet och kom sedan att överges efter Spanjorerna intagit staden på 1500-talet. Ruinerna påträffades i djungeln på 1800-talet och sedan dess har staden delvis resturerats. Idag kan besöka den historiska staden och förundras över det 6 meter höga Kakulcán-templet som ligger på toppen av ett annat 24 meters stort tempel som kallas El Castillo. Man kan även se observatoriet, den heliga källan samt krigarnas tempel med sina ansiktsmasker. Mayapyramiderna i Chichen Itza är med på FN:s världsarvslista och anses också vara ett av världens sju nya underverk. Efter besöket i den historiska staden reser vi vidare till Merida. • Måltidsplan: Frukost och lunch.
Efter frukost har vi förmiddagen fri för egna aktiviteter. Man kan passa på att utforska Merida. Denna kolonialstad grundades av Spanjorerna 1542 och har runt 780 000 invånare. Dess historiska centrum är väl värt ett besök. Men det går också bra att slappa på stranden eller besöka någon av de många cenotes i närområdet. En cenote är en slags underjordisk badplats med hål i taket som skapats när kalkstensberggrunden rasat samman. På eftermiddagen reser vi med bil till den arkeologiska platsen i Uxmal. Den ligger cirka 8 mil söder om Merida och anses vara den vackraste av alla Mayastäderna. Staden byggdes någonstans mellan 500-700-talet och var ovanligt välbyggd. Dess byggnader har fantastiska fasader och utsnidelser. Enligt legenden så skapades trollkarlens pyramid över en natt av en dvärg. Då spanjorerna aldrig bosatte sig i staden så är dess arkitektur typisk för Maya indianerna och saknar utländksa influenser. Mayaarkitekturens Puuc-stil dominerar och kan bland annat ses i guvernörspalatset. Vi tittar på en ljud och ljus show på kvällen medan vi äter middag. Sedan återvänder vi till vårt hotell i Merida där vi bor över natten. • Måltidsplan: Frukost och middag.
Efter en tidig frukost åker vi till flygplatsen där vi tar morgonflyget till Villahermosa. Sedan reser vi vidare med bil till Palenque. Väl framme besöker vi den gamla ruinstaden från Mayatiden. Den här Mayastaden härstammar från den klassiska eran och har många fina exempel av skulpturer och reliefer då staden var väl utsmyckad. I inskriptionstemplet har man hittat Pakal den stores gravplats. Där kan man se hans sarkofag, vilket är en dekorerad stenkista med hans avbild på kistlocket. Andra viktiga platser i staden är soltemplet, korstemplet och slottet där man har en fantastisk panorama utsikt över den Mexikanska gulfen. Efter besöket i staden checkar vi in på vårt hotell i Palenque där vi bor över natten. • Måltidsplan: Frukost och lunch.
Efter frukost reser vi vidare till San Cristobal. Längst med vägen stannar vi vid vattenfallen i Agua Azul. De ligger i en nationalpark i närheten av byn Tumbala. Det är flera vattenfall i en å som ligger på en mycket vacker plats i en tropisk omgivning. De högsta fallen är cirka 6 meter höga. Väl framme i San Cristobal checkar vi in på vårt hotell där vi bor över natten. San Cristobal de las Casas är en något mindre stad med cirka 130 000 invånare. Den grundades av Spanjorerna 1528 och har än idag flera vackra kolonialbyggnader. • Måltidsplan: Frukost
Efter frukost beger vi oss ut på en stadsrundtur i San Cristobal. Sedan reser vi vidare till de närbeliggande städerna San Juan Chamula och Zinancantan där Maya indianernas traditioner lever vidare. Vi besöker kyrkorna i båda städerna. Vi har eftermiddagen ledig för egna aktiviteter. Då kan man bland annat besöka något av stadens många museum. På Jade Museum kan man se Maya masker samt andra artefakt från diverse civilisationer som har bott i Mexico. På ett annat museum kan man lära sig om Maya indianernas medicinering. Vi bor över natten på vårt hotell i San Cristobal. • Måltidsplan: Frukost
Efter frukost reser vi vidare till Sumidero Canyon, där vi åker båt längst med floden mellan klippväggarna som sträcker sig 1000 meter upp på båda sidor om floden. Dalgången är vackert belägen i en nationalpark som har 15 sorters kräldjur, 53 sorters däggdjur och 195 sorters fåglar. Efter besöket i nationalparken fortsätter vi till Tuxtla Gutierrez flygplats där vi tar flyget till Cancún. Väl framme checkar vi in på vårt hotell i Cancún där vi bor över natten. • Måltidsplan: Frukost
Vi äter frukost på hotellet och har sedan ledigt resten av dagen. Vi kan rekommendera att koppla av med sol och bad då Cancún har fina sandstränder och vattnet är varmt året runt då medeltemperaturen ligger på runt 26 grader Celsius. • Måltidsplan: Frukost
Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen där vi påbörjar hemresan eller reser vidare emot nästa destination.
Inkluderat: • Boende på hotell i 8 nätter. Boendet är i standard rum. Hotellen är 3-5 stjärniga. • 8 frukostar, 2 luncher och 1 middag • Upphämtning på flygplatsen • Transport i enlighet med programmet • Inträden till de sevärdheter som nämns i programmet • En engelsktalande guide • Alla skatter och service avgifter Det här tillkommer: • Turistskatt när man lämnar landet • Alla personliga utgifter. • Reseförsäkring • Måltider och drinkar som inte inkluderas i programmet. • Dricks till guiderna, chaufförerna, väskbärarna, städpersonal, restaurangpersonal etc. • Transporter som inte nämns i programmet. • Alla extra kostnader som inte nämns i programmet.
Hotel Beachscape, Cancun

Hotel Residencial, Merida

Hotel Plaza Palenque Inn, Palenque

Hotel Rincon del Arco, San Cristobal

Pris per person del i dubbelrum: 23 700 kr Enkelrumstillägg: 3950 SEK

Relaterade program