Galapagos kryssning Archipell I - 4 dagar

Pris från: 18500 KR

Båten Archipell 1 tar dig med till öarna San Cristobal, South Plaza, Santa Fe, Florena och Santa Cruz. Vi besöker Galapaguera centret för att lära oss om öarna och Charles Darwin station för att träffa de stora landsköldpaddorna. Vi studerar växligheten på South Plazas och leguanerna på Santa Fe. Vi utforskar piratgrottan och tittar på sjölejonen vid La Loberia. Under denna tur förtrollas du av öarna skönhet, rika djurliv och kan slappna av på stranden eller snorkla i det klara vattnet.  

Vid ankomsten till San Cristobal flygplatsen möts vi upp av vår guide som tar oss med till Baquerizo Moreno hamnen och vår yacht Archipell för att påbörja vår kryssning. Vi äter lunch ombord. Vårt första besök blir till Galapaguera centret som ligger på norra sidan av San Cristobal ön. Här har man goda chanser att på väldigt nära håll få studera öns jättesköldpaddor i dess naturliga miljö! (L,M)  

Idag besöker vi ön South Plaza som har ett unikt ekosystem med växter så som Sesuvium plants och Opuntia kaktusar. Då vi går längs stigarna på ön kan vi även få se land leguaner som ligger i skuggan och väntar på att päronen skall falla av grenarna. Vi fortsätter sen till Santa Fé där man kan gå två olika stigar. En leder till den högsta Opuntia kaktusen i hela Galapagos området! Den andra leder inåt ön till högländerna där man kan få se Landleguaner. Då vi kommer tillbaka till stranden är det nog så frestande att ta sig ett dopp i havet. Passa på att ta en simtur eller varför inte snorkla med de lekfulla sjölejonen som bor här! (F,L,M)  

Vi besöker den konstgjorda källan vid Peace Asylum. Hit brukade piraterna komma för att få färskt vatten året om. Källan har även använts av valfångare och senare nybyggare som kom till Floreana. La Cueva de los Piratas (piratgrottan) är ett ställe där piraterna karvade ut hålor i berget för att söka skydd. Det var också här som de första nybyggarna landsteg när de kom till området. Vi beger oss sedan på en kort promenad till stranden La Loberia för att titta på en sjölejon koloni. I området finns även många marina leguaner och här passar utmärkt att ta sig en snorklingstur. Har man tur kanske sjölejonen gör dig sällskap! Här kan kan till och med kanske även kan få syn på en rocka eller haj! (F,L,M)  

På morgonen besöker vi Charles Darwins forskningsstation, vilken består av ett forskningscenter, ett museum, ett bibliotek samt ett uppfödningsprojekt med landsköldpaddor och landleguaner. Här får du se hur uppfödningen går till. Vi får sedan transfer till flygplatsen för vårt flyg tillbaka till fastlandet. (F) Extra nätter på hotell i Quito eller Guayaquil går enkelt att anordna. Turen kan kombineras med en annan tur. OBS! Vänligen observera att Galapagos öarna är en nationalpark och att kryssningsprogram därför kan komma att ändras enligt parkens regler. Hänsyn tas till djurens förflyttningar och naturen. Skulle ändringar uppstå i programmet och vissa områden inte kan besökas erbjuds ni alltid en ersättningstur. Obs! Archipell 1 erbjuder även 5 dagar och 8 dagars kryssningar. Kontakta oss för information.

Detta ingår

 • 4 dagars/3 nätters kryssning runt Galapagos övärld med båten Archipell 1 enligt program. Helpension (frukost, lunch, middag) under kryssningen
 • Flyg tur och retur Quito/Guayaquil - Galapagos
 • Alla transfers på Galapagos.
 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.

Resegaranti:

 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring.
 • Måltider som ej står med i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Dricks.
 • Personliga utgifter
 • Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Galapagos Transit Card 20 dollar (Priset kan komma att förändras).
Kryssning Archipell I

 • Pris per person i dubbelhytt: Från kr. 18 500

Relaterade program