Galapagos kryssning med San Jose - 5 dagar

Pris från: 23500 KR

Båten San Jose tar dig med till öarna San Cristobal, Española, Floreana, Santiago & Bartolome. På besökcentret lär vi oss om öarnas uppkomst och dess vulkaniska aktivitet. Vi besöker sedan sjölejonen vid Gardner Bay och Albatrosserna vid Punta Suarez. Vid Post office bay kan man lämna ett vykort i prosttunnan som funnits här sedan 1700 talet. Spendera 5 härliga dagar till sjöss och förtrollas av öarna skönhet, rika djurliv samt slappna av på stranden och snorkla i det klara vattnet. Välkommen till paradiset! San Jose erbjuder även 4, 5 och 8 dagars kryssningar.

Vi flyger från Quito eller Guayaquil till Galapagos övärld. Vid ankomsten till San Cristobal flygplatsen möts vi upp av vår guide som tar oss med till Baquerizo Moreno hamnen och vår yacht San Jose för att påbörja vår kryssning. Under eftermiddagen besöker vi Galapagos National Park Visitor Center som ligger beläget nära hamnstaden Puerto Baquerizo Moreno. Här kan man lära sig om örikes vulkaniska uppkomst, dess avskilda läge från resen av kontinenten, havströmmar, dess speciella klimat samt om alla de olika arter som etablerat sig här.

Måltider

(L,M)

Idag beger vi oss till Gardner Bay som ligger på den nordöstra sidan av Hood. Nu finns tid till att snorkla och bada i denna avkopplande och vackra miljö. Bli inte förvånad om du får sällskap i vattnet av lekfulla sjölejon. Lite längre ut i det kristall klara vattnet har man också chans att få se hajar. Efter en härlig dag vid stranden beger vi oss till Punta Suarez. Ön har en spektakulär stenig kustlinje och är hemvist för havsleguaner och många sjöfåglar. Man kan till exempel få se albatrosser patrullera runt denna kustlinje. Längst kustlinjen finns även ett berömt vattenhål (blowhole) där vattnet sprutar 20 meter upp i luften!

Måltider

(F,L,M)

Idag kommer vi till ön Floreana. Denna ö var den första kolonin att etableras i området och från 1700 talet och framåt besöktes den ofta av skepp. Vårt första stopp blir till Post Office Bay där en besättning från ett 1700 tals valfångstfartyg lämnade en tunna i vilken man kunde lägga brev. De hoppades sedan att en annan besättning skulle ta med sig den. Under århundradena så har man fortsatt med detta och det har inte bara använts utan valfångare utan även av fiskare och pirater. Idag fortsätts traditionen av turister så glöm inte att ta med ett vykort! Vi fortsätter sedan norrut för att bege oss till Baroness Lookout där man har en fin utsikt över de underbara omgivningarna. Enligt legenden skall Baronessan Eloisa von Wagner ha älskat denna plats och kunde sitta i timtal och titta ut mot horisonten. Inom promenad avstånd finns ruinerna av det som var hennes hem. Härifrån kan man se kustlinjen vid Enderby Islet, Post Office bay, Cerro Pajas, Flamingornas pool samt den breda skogen vid Palo Santo. Dagen fortsätter med ett besök till Punta Cormoran för att se öns största koloni av Flamingos samt styltlöpare och stjärtänder. Vårt sista besök blir till de två ständerna i området vilka är berömda för dess olika karaktär. ”The Green Beach” kallas så för att sanden har en hög halt av olivfärgad kristall vilket gör att den ser lätt grönaktig ut. ”Flour Sand Beach” är istället rik på koraller! När vi kommer tillbaka till vår Yacht beger vi oss till Corona del Diablo (Devil’s Crown), där det finns utmärkta snorklingsmöjligheter.

Måltider

(F,L,M)

Santiago ön kallas också James eller San Salvador ön, och ligger i det västra hörnet av Galapagos skärgård. Ön är den fjärde största i området och en väldigt vulkaniskt aktiv ö. Här kan vi studera lavaformationer och förundras av naturens krafter. Vi beger oss sedan till Bartolome som ligger på andra sidan Sullivan Bay. Då ön är klippig har vi en underbar utsikt över det närliggande området. Vi ser vulkaniska toppar, kratrar, lavafält och den berömda Toba formen. På dess vackra stränder kan man få se marina sköldpaddor samt Galapagos pingviner.

Måltider

(F,L,M)

Tidig morgon beger vi oss till Black turtle cove. I denna lugna lagun kan man få se många olika hajar och rockor då vi besöker platsen via Zodiak. Efter besöket får vi transfer till den lokala flygplatsen, dit vi kommer på förmiddagen, för vårt flyg tillbaka till fastlandet. Extra nätter på hotell i Quito eller Guayaquil går enkelt att anordna. Turen kan kombineras med en annan tur. OBS!: Vänligen observera att Galapagos öarna är en nationalpark och att kryssningsprogram därför kan komma att ändras enligt parkens regler. Hänsyn tas till djurens förflyttningar och naturen. Skulle ändringar uppstå i programmet och vissa områden inte kan besökas erbjuds ni alltid en ersättningstur. Obs! San Jose erbjuder även 4 dagar och 8 dagars kryssningar. Kontakta oss för information.

Måltider

(F)

Detta ingår

 • 5 dagars/4 nätters kryssning runt Galapagos övärld med båten San Jose enligt program. Helpension (frukost, lunch, middag) under kryssningen
 • Flyg tur och retur Quito/Guayaquil - Galapagos
 • Alla transfers på Galapagos.

Resegaranti

 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring.
 • Måltider som ej står med i programmet.
 • F= Frukost, L= Lunch, M= Middag
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Personliga utgifter
 • Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Galapagos Transit Card 10 dollar (Priset kan komma att förändras).
 • Dricks.
San Jose kryssning

San Joses åtta tvillinghytter är mycket rymliga (2,50 x 5,80 m) och sträcker sig från port till styrbord, alla utvändiga vändningar. De inkluderar privata badrum med varmt / kallt vatten och ett ljust havsutsiktfönster och havsdörr.

 • Pris per person i dubbelhytt: Från kr. 23 500
 • Enkelhyttstillägg: Från kr. 18 800

 

 • Efter en preliminärbokning har ni 7 dagars ångerrätt. Därefter behöver vi få in en handpenning.
 • Vi reserverar oss för valuta förändringar och höjda flygskatter. Om ni väljer att betala hela summan för resan efter 7 dagar kommer inte priset att påverkas av ovanstående.

Relaterade program