Nape tur till regnskogen - 3 dagar

Pris från: 3100 KR

Ta chansen att besöka regnskogen runt Puerto Maldonado och bo på Lodge. Vandra på gömda snårstigar och få möjlighet att se sällsynta djur så som den stora uttern och kajmanerna. Att besöka Nape Lodge ger dig en möjlighet att uppleva den genuina regnskogen och träffa det lokala folket som bor och livnär sig här. Vi får lära oss om skogens växter och djur. Vi äter gott av den lokalt odlade frukten och maten samt får tillfälle att koppla av och njuta av lugnet som regnskogen erbjuder. Följ med oss in i en förtrollad värld!
Vi flyger från Lima eller Cuzco till Puerto Maldonado och regnskogen runt Tambopatas naturreservat. Vid ankomsten till Puerto Maldonado möts vi upp av den lokala personalen. Vi får transfer till kontoret beläget ca 5 minuter från flygplatsen där vi packar om vårt bagage till en mindre ”duffelväska” ,som vi får låna, med det vi behöver för de närmaste dagarna. Det stora bagaget låser vi in på kontoret. Vi färdas sedan med buss eller bil ca 45 minuter till det inhemska samhället Infierno. Härifrån skall vi ta en motorbåt på Tambopata floden till vår lodge. Båtturen på floden tar ca 30 minuter och vi får en typisk djungel lunch under färden. Alternativt vid ankomsten till lodgen beroende på när flyget landar. När vi kommer fram till Nape Lodge välkomnas vi av lodgens manager, blir tilldelade våra rum och träffar vår guide som går igenom de aktiviteter vi skall få vara med om under vår djungel tur. Den första aktiviteten består av en promenad till utsiktstornet. Här kan vi klättra upp ovanför trädkronorna och studera regnskogen ovanifrån. Har vi tur ser vi en underbar solnedgång över djungeln. När mörkret har sänkt sig över skogen vandrar vi tillbaka till lodgen. I skenet från våra ficklampor utforskar vi skogens nattliga invånare. Har vi tur kan vi se många insekter, amfibier, jättespindlar, fladdermöss och nattliga fåglar. Ljuden i regnskogen nattetid är helt andra än på dagen och är man riktigt tyst kan man till och med höra när löven faller. Tillbaka på lodgen äter vi middag innan vi kryper till sängs. (L,M)
Efter en härlig frukost tar vi båten ca 30 minuter nedför floden för att sedan gå ca 25 minuter till den oxbågeformade Three Chimbadas sjön som ligger vid utkanten av Tambopatas naturreservat. Sjön ligger vackert omgiven av aguaje palmer och regnskogsvegetation. Här har man möjlighet att se många fåglar så som Hoatzins (en klumpig fågel med förhistoriskt utseende), hägrar samt många olika sorters Kungsfiskare. Har man tur kan man också få se apor, macaws (en papegojart), kajmaner samt den stora uttern (pteronoura brasilienses) vilken är utrotningshotad. På vägen tillbaka till lodgen passerar vi en plats dit papegojor kommer för att äta, kallat en Parrot Clay Lick. Papegojor och macaws besöker denna clay click för att äta salterna och mineralerna som finns i den rödaaktiga leran. Det är en färgsprakande show som är som bäst tidig morgon då mest fåglar besöker området. Vid återkomsten till Nape Lodge bjuds vi på en uppfriskande dryck innan tid ges för vila och avkoppling. Passa på att prova hängmattan och lyssna på regnskogens ljud. Efter lunchen beger vi oss till den närliggande botaniska trädgården Ñape Botanical Garden och dess medicinska trädgård. Där möter vi upp med samhällets ålderman som kallas shaman och tar del av hans kunskaper om naturmedicin. Guiden visar oss deras medicinska växter så som ayahuasca, chacruna, Para Para, chuchuhuasi , uña de gato (cat ‘claw), ajosacha, etc. Dessa växter används av lokalbefolkningen för att behandla sjukdomar så som: reumatism, förkylning, diabetes, feber, mag/tarm problem, hosta etc. I slutet av rundturen erbjuds vi att smaka någon av medicinera/dryckerna. Vår nästa aktivitet består av bågskytte. En medlem av samhället förklarar för oss hur ESE Eja folket gjorde och använde pilbågar förr i tiden då de jagade för att skaffa mat till sina familjer. Efter genomgången får vi själva prova på att skjuta med pilbågen mot en tavla. Övningen kräver mycket koncentration då man skall träffa tavlan från ganska långt avstånd. Obs! Tänk på att dra pilen bakåt och inte bågsträngen! Efter middagen beger vi oss ut för att söka efter Sydamerikas alligatorer kallade Kajmaner. Vi färdas sakta längst floden för att spana efter dessa mäktiga djur. Kajmanerna är lättast att upptäcka nattetid då deras ögon avspeglas röda i ficklampornas sken. Med lite tur kan vi även få se andra nattdjur i skogen. (F,L,M)
Efter frukost säger vi hej då till vår lodge och tar båten tillbaka till Infierno för att sedan få transfer till Puerto Maldonado. Detta avslutar vårt besök till naturreservatet och regnskogen! (F,L) Vänligen observera att programmet kan komma att förändras beroende på väder och djurens förflyttningar. Då detta är en nationalpark tas hänsyn till djurlivet och flodens nivå så tider för utflykter kan läggas om. 
Personal:
 • Engelsktalande guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
Boende:
 • 2 nätter i Puerto Maldonado på Nape Lodge.
Lokala turer och aktiviteter:
 • 3 dagars djungel tur till Puerto Maldonado
Lokal transport:
 • Transfer från Puerto Maldonado till Nape Lodge t/r
 • Transfer under djungelturen.
Måltider (se dagspresentationen för detaljer)  Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

Resegaranti:

 • Resegaranti ställd via svenska kammarkollegiet ingår.      
Detta ingår ej:
 • Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker. Kolsyrade drycker på Nape Lodge
 • Inträdesavgift till Tambopata nature reserve.
 • Flyg Lima/Cuzco - Puerto Maldonado t/r - Kan bokas genom oss. Kontakta oss för vidare uppgifter.
 • Dricks.
 • Pris per person del i dubbelrum från: 3 100 kr
 • Enkelrumstillägg 940 kr
 • Inrikesflyg från/till Lima/Cuzco enkelresa från: 1 200 kr.

Relaterade program